Hareket eğitimi, çocuğun stresten uzaklaştırılması ve ruhsal dengesinin sağlanması için araç olarak kullanılmaktadır. Hareket eğitimi denince hareketin keşfedilmesi ve üretilmesi anlaşılmalıdır.
Çocuğun problem çözme yeteneğinin geliştirilmesi ve kendini ifade etmesi için yeni keşifler yapmasına, yaratıcı çözümler üretmesine yardımcı olmak için de hareket eğitiminden yararlanılabilir. Hareket eğitimin diğer bir amacı da dayanıklılık, esneklik, çeviklik, kuvvet, sürat, denge, beceri ve koordinasyon gibi fiziksel uygunlukları geliştirmektir.
Harekete dönük etkinlikler, insan hayatının her döneminde önemli olduğu gibi okul öncesi dönemde de son derece önemlidir. Bireysel ihtiyaçlara yönelik sıralı adımlarla verilen hareket eğitimi, bireyin zihinsel ve fiziksel gelişiminin en hızlı olduğu okul öncesi dönemin, tamamlayıcı bir parçası olma özelliğini taşır.
Günümüz dünyasında modern teknolojiyle gelen ve hızla gelişen sanayileşme, toplumların ve kişilerin hareketten uzak bir yaşam tarzı sergilemelerine neden olmaktadır. Bu yaşam tarzının, özellikle okul öncesi dönemde bireyleri hareketten uzaklaştırması sonucu, sosyalleşme becerisi başta olmak üzere, psikolojik ve zihinsel becerilerin gelişim süreci de sekteye uğrar.
Bu bağlamda İlke Davranış ve Hareket Akademisi olarak; özel gereksinimli ve normal gelişim gösteren bireylere çeşitli gelişim alanlarına yönelik, ihtiyaçlar doğrultusunda bireysel programlar düzenleyerek, alanında uzman ve tecrübeli eğitmen kadromuz ile gelişim süreçlerine katkıda bulunmaktayız.
yotub — https://www.youtube.com/watch?v=fHV2fkJW7yU
Bir yanıt yazın