Firuze’nin “İhanet”i Soykan Müzik İmzası ile tüm dijital platformlarda yerini aldı.

Firuze’nin “İhanet”i Soykan Müzik İmzası ile tüm dijital platformlarda yerini aldı.

Müzik ve sahne dünyasının ilgi çeken isimlerinden Firuze Amerika’da müzik ve sahne çalışmalarına de
Ana Sayfa Foto Galeri, Magazin 29 Haziran 2022 231 Görüntüleme

Root Karaköy, “Barış Ruhu”nu NFT dünyasına taşıyor

Root Karaköy, “Barış Ruhu”nu NFT dünyasına taşıyor

“Sanat-kültür-komünite” mottosunu benimseyen, tarihi Karaköy semtinin sofistike oteli Root Karaköy, tüm disiplinlerden sanatçıları NFT tescilli çalışmalarını sunmaya davet ediyor.

Root’un arka cephesinde yer alan “Barış Ruhu” isimli duvar sanatının devamı niteliğinde açılacak serginin amacı, kadınların öncülüğünde barış ve adaletin sağlanabileceğinin vurgulanması…

Dünyaca ünlü mural sanatçısı Pesimo’nun kadınlara ve kadınların gücünün kutlandığı bir gerçekliğe armağan ettiği “Barış Ruhu” adlı eseri, Root Karaköy’ün arka cephesinden Karaköy’ü selamlıyor. Root Karaköy, bu eserin devamı niteliğinde hayata geçirilecek “Barış Ruhu 2” adlı NFT sergisi için başvuruları toplamaya başladı. Root Rooftop’ta misafirlerini ağırlayacak sergi, 22 Temmuz’dan itibaren ziyaret edilebilecek.

Sergide yer almak isteyen sanatçılar, özgeçmişlerini, web sitelerini, diğer tanıtım materyallerini içeren medya bağlantılarını ve NFT çalışmalarını anlatan kısa bir yazıyı (250 kelime) art@rootkarakoy.com adresine ileterek başvurabilir. Son başvuru tarihi 18 Temmuz, öğlen 12:00.

Barış Erdoğdu: “Dünyanın barışa ihtiyacı var ve kadınlar bu değişimin katalizörü olabilir.”

Sergi hakkında konuşan Root Karaköy’ün sahibi Barış Erdoğdu şunları söyledi, “Çok çalkantılı bir çağda yaşıyoruz. Ekonomi ve Barış Enstitüsü, Küresel Barış Endeksi (dünyanın önde gelen küresel barış ölçümü raporu) tarafından hazırlanan rapora göre, ortalama küresel barış seviyesi, son on üç yılın dokuzunda geriledi. Türkiye 163 ülke arasında 149. sırada yer alıyor. Dünyanın barışa ihtiyacı var ve kadınlar bu değişimin katalizörü olabilir. Sanatı, kültürü destekleyen bir grup olarak kadınların daha aktif rol aldıkları yönetimlerin barışı destekleyeceğine inanıyoruz. Sanatçılar, gelecekte neyin mümkün olabileceğine dair bir fikir veriyor ve henüz gerçekleşmemiş bir dünyayı somut hale getiriyorlar. Umudumuz, eşit, barışçıl, adaletli ve sınırlarla sınırlandırılmamış bir dünyada yaşamak. Root Topluluğu olarak bu uğurda farkındalık yaratacak sanatsal ve kültürel etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz.”

Root Karaköy hakkında
Müzik, kültür ve sanatın buluştuğu Root Bodrum’la görkemli bir çıkış yapan Root Hotels, İstanbul Karaköy’de açılan yeni oteliyle misafirlerini karşılıyor. Circle Group Global bünyesinde yer alan Root Karaköy, Necati Bey Caddesi’nde, İstanbul’da konaklamak isteyenlere kapılarını açıyor. Büyüleyici bir İstanbul şehir ve Boğaz manzarasına hâkim konumuyla Root Karaköy, sıcak bir karşılama sağlayan lobisi, devasa cam pencereden ışığı içeri alan yüksek tavanıyla konuklarını otele giriş anında büyülüyor. Şöminesi ve ahşap tavanıyla dikkat çeken karşılıklı iki oda, lobideki taze çiçeklerin sağında ve solunda konforlu alanlar sunuyor. İstanbul Modern Sanat Galerisi, Galataport, Tarihi Galata Kulesi’ne yürüme mesafesinde yer alan otel, “sanat, kültür, komünite” mottosunu sahipleniyor. Ödüllü mimar ve sanatçı Sami Savatlı tarafından tasarlanan otelin sofistike lobisi, Türk ve Avrupalı ziyaretçilerini ağırlıyor.

Etiketler:

Yorumlar

Magazin Haberleri