Gölcük’te, 25. Yılında Deprem Şehitleri Dualarla Anılacak

Gölcük’te, 25. Yılında Deprem Şehitleri Dualarla Anılacak

Gölcük’te, 17 Ağustos 1999’da meydana gelen depremde hayatını kaybedenler, depremin 25. Yıl dönümünde Tü
Ana Sayfa Kültür & Sanat 13 Ağustos 2024 29 Görüntüleme

2600 Yıllık Gelenek; Urla Bağbozumu Şenlikleri

2600 yıl öncesine tanıklık eden, her yıl geleneksel olarak kutlanan,  üzüme ve incire balın, zeytine yağın düştüğü gün olarak kabul edilen “Urla Geleneksel Bağbozumu Şenlikleri” çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla Kaymakamlığı, Urla Belediyesi,  Türkiye Ziraat Odaları Birliği Urla Şubesi ve Urla Kent Konseyi işbirliğiyle düzenlenen şenlik 14 Ağustos 2024 Çarşamba günü 10:00’da düzenlenecek kortej ile başlayacak. Şenlik coşkusu 21.00’da Urla Cumhuriyet Meydanı’nda Suavi konseri ile taçlanacak.

Ürünler yarışacak, üzüm sıkılacak

Üreticilerin üzüm başta olmak üzere Urla topraklarında kendi yetiştirdikleri ürünler, Urla Cumhuriyet Meydanı’nda kurulacak olan stantlarda satışa sunulurken bir yanda da kıyasıya bir yarışa girecekler. Şenliğin olmazsa olmazları arasında olan “Geleneksel Üzüm Sıkımı” ile konukların damakları tatlandırılacak.

Şenlikte sahne Suavi’nin

 

Şenlik kapsamında üreticilerin ve vatandaşların bilgilendirilmesi adına ‘Üzüm Yetiştiriciliği’ ve ‘Urla’da Zeytin ve Zeytinyağı’ üzerine söyleşilerin yanı sıra ‘Diyetisyen Esra Akcan ile Yasakları Unutun’ paneli de olacak.
Malgaca Pazar Yeri’nde düzenlenecek konserlerde Urla Kent Konseyi Orkestrası ve Pikap sahne alacak. Şenlik, Urla Cumhuriyet Meydanı’nda Aysemen konserinin ardından 21.00’da usta sanatçı Suavi ile taçlanacak.

 

“Şenliğimize ortak olmaya davet ediyorum”

 

Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, 2600 yıllık geleneği her sene daha da geliştirerek yaşatacaklarını belirterek “Üreticilerimiz hazırlıklarını tamamladı. Yurttaşlarımızın katılımı ile güzel bir şenliğe imza atacağız. 2600 yıllık bu güzel geleneği her sene daha da geliştirerek yaşatacağız. Üreticinin kalkınması için etkinliklerimizin sayısını arttırarak niteliğini güçlendireceğiz. Tüm vatandaşlarımızı, tarladan çıkan ürünlerin doğrudan tüketici ile buluşacağı bu güzel şenliğimize ortak olmaya davet ediyorum” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Magazin Haberleri