Giyim markası, her alışveriş için tohum topu atışı gerçekleştirdi

Globaldeki birçok marka, sürdürülebilirlik için geri dönüştürülmüş hammaddelerden üretim yapmaya ağırlık veriyor.
Giyim markası, her alışveriş için tohum topu atışı gerçekleştirdi
Yayın: 26 Haziran 2023 MAGAZİN, MODA Google News

Globaldeki birçok marka, sürdürülebilirlik için geri dönüştürülmüş hammaddelerden üretim yapmaya ağırlık veriyor. Özellikle tekstil sektöründe daha az enerji ve kimyasal boya kullanmak, endüstriyel atıklarını düşürmek isteyenler projelerini hızlandırıyor. Son olarak yerli giyim markası yeni işbirliğiyle müşterilerinin yaptığı her bir alışveriş için 6 bin tohumluk atış yaptı.

İklim değişikliğinin etkilerinin gün geçtikçe daha fazla hissedilmesiyle sürdürülebilirlik çalışmaları hızlandırılırken, birçok sektör bu doğrultuda dinamiklerini baştan yazıyor. ABD merkezli araştırma şirketi Vantage Market Research’ün hazırladığı rapora göre, tekstil pazarında geri dönüşüm konusundaki toplumsal farkındalığın çevresel kaygılar artmasıyla birlikte yükselmesi bekleniyor. 2022’yi 6,5 milyar dolarla kapatan küresel tekstil geri dönüşüm pazarının 2030’a kadar 9,9 milyar dolar değerine ulaşacağı tahmin ediliyor. Ürünlerini geri dönüştürülmüş hammaddelerle üreten, Narkonteks’in alt giyim markası BLACKSPADE, sürdürülebilirlik konusunda farkındalık yaratmak için iklim krizine karşın teknolojik çözümler geliştiren sosyal girişim platformu Ecording ile işbirliğine imza attığını duyurdu. Marka, bununla birlikte her bir alışveriş için 6 bin tohumluk top atışı gerçekleştirdi.

Narkonteks Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tolga Narbay, “Kurulduğumuz ilk günden itibaren sürdürülebilirliği ilke edindik. Yaptığımız işbirliğiyle internet sitemiz ve mağazalarımızdan yapılan her bir alışveriş için Ecodrone’lar ile tohum topu atışı yaptırdık. Bu işbirliğinin uzun soluklu olacağını düşünüyoruz” dedi.

Ecodronelarla 10 dakikada 6 bin tohum topu atışı yapılabiliyor”

Koleksiyonlarına sürdürülebilir hammaddeler kullanarak hayat verdiklerini ve her zaman çevre duyarlı üretim yapmayı hedeflediklerini dile getiren Narkonteks Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tolga Narbay, ”Sürdürülebilirlik kapsamındaki yolculuğumuzda bize ekolojik mahsullerden ve geri dönüştürülmüş elyaflardan elde edilen doğal iplik, organik pamuk ve polyester kumaşlar eşlik ediyor. Tekstil geri dönüşümüyle toprak ve su kirliliğini azaltabiliyoruz. İşlenmemiş elyaflara bağımlılığı ve kimyasal boyaların kullanımını en aza indirirken, enerji ve su tasarrufuyla da çevreye ve ekonomiye katkıda bulunuyoruz. Bizi çok heyecanlandıran Ecording işbirliği sayesinde ise daha yaşanabilir bir dünyayı müşterilerimizle birlikte inşa etmekten dolayı çok mutluyuz. Tohum topuna dönüşen her alışveriş için Ecodrone’larla 10 dakikada 1,5 futbol sahası büyüklüğünde alanı tarayıp 6 bin tohum topu atışı gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.

“Ürünlerimiz tüm aile fertlerinin ihtiyaç ve beklentilerini karşılıyor” 

Geri dönüşümün çevresel ve ekonomik faydalarının hazır giyim sektöründeki sürdürülebilirlik çalışmaları için önemli bir fırsat haline geldiğini vurgulayan Narkonteks Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tolga Narbay, “BLACKSPADE olarak, tüm üretim ve tasarım süreçlerimizde sürdürülebilirlik hedeflerimizi geri dönüştürülmüş elyaflar ve sertifikalı organik kumaşlarla destekliyoruz. Farklı iklim koşulları ve yaşam tarzlarıyla uyumlu, fonksiyonel, kaliteli ve konforlu ürünler tasarlıyoruz. Ev, termal, spor, rahat, mayo ve çorap koleksiyonlarımızla tüm aile fertlerinin ihtiyaç ve beklentileri karşılıyoruz” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 26 Haziran 2023