Bodrum Otelciler Derneği’nden Yanlış Bilgilendirmeye Karşı Hamle: Turizm İçin Yoğun Çalışma Devam Ediyor

Bodrum Otelciler Derneği’nden Yanlış Bilgilendirmeye Karşı Hamle: Turizm İçin Yoğun Çalışma Devam Ediyor

Ekonomik sıkıntıların üzerine ekstra pahalılık algısıyla da mücadele eden Bodrum’da, yanlış anlaşılmalar
Ana Sayfa Haberler 9 Temmuz 2024 60 Görüntüleme

U17 Türkiye Şampiyonası’nda Konya’yı temsil ederek şampiyonada Türkiye ikincisi olan Selçuklu Belediyespor Kulübü U17 Futbol Takımı, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’yı ziyaret etti

Türkiye’nin en büyük amatör spor kulüplerinden birisi olan Selçuklu Belediyespor Kulübü futbol branşında elde ettiği başarılar ile tarihi bir sezon geçirdi. Son olarak 75 ilden 132 takımın katıldığı ve 4’lü finalleri Kastamonu’da oynanan Türkiye Futbol Federasyonu U17 Türkiye Şampiyonası’nda şehrimizi temsil eden Selçuklu Belediyespor Kulübü U17 Takımı şampiyonayı ikinci olarak tamamladı.

Selçuklu Belediyesi’nin spora sağladığı desteklerin karşılığı başta futbol olmak üzere tüm branşlarda Konya’ya haklı bir gurur yaşatıyor. Türkiye Şampiyonası’nda başarılı bir mücadele veren Selçuklu Belediyespor Kulübü U17 Futbol Takımı, şampiyona sonrası Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’yı ziyaret etti ve ikincilik kupasını Başkan Pekyatırmacı’ya takdim etti.

Selçuklu Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen ziyarette Selçuklu Belediyespor Kulübü Başkanı Mustafa Yavuz Tezcan, Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Remzi Ay ve Selçuklu Belediyespor Kulübü Yönetim Kurulu üyeleri de hazır bulundu.

Başkan Pekyatırmacı: “Selçuklu Belediyespor Kulübümüzün başarıları artarak devam ediyor”

Selçuklu Belediyespor Kulübünün hem Selçuklu’ya hem Konya’ya  çok büyük bir gurur yaşattığını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı: “Selçuklu Belediyesi olarak her zaman spora en büyük değeri verdiğimizi ifade ediyoruz. Spor için elimizden gelen ne varsa, yapmak için çaba sarf ettiğimizi ifade ediyoruz ve bunları gerçekleştiriyoruz. Sizlerin elde ettiği neticeler bizleri çalışmalarımız noktasında daha çok şevklendiriyor ve daha fazla gayret etmemiz, daha fazla çalışmamız gerektiğini bize ifade ediyor. O yüzden mutluyum. Selçuklu Belediyespor Kulübümüz Türkiye’nin en büyük amatör spor kulübü ve sporcularıyla, antrenörleriyle, hocalarıyla, yönetimiyle büyük olduğunu her platformda gösteriyor. Her alanda, her branşta çok güzel neticeleri elde ediyoruz. Hem ulusal müsabakalarda hem de uluslararası müsabakalarda bireysel ve takım branşlarında çok önemli neticeler alıyoruz. Ama futbolda son zamanlarda elde ettiğimiz netice bizim için çok çok önemli. Çünkü Türkiye’de futbolla ilgili maalesef yaygın bir kanaat var yabancı sporcu olmazsa olmaz. Bizim bu yaygın kanaati artık ortadan kaldırmamız gerekiyor. Biz gençlerimize güveniyoruz. Biz kendi sporcularımıza güveniyoruz. Kendi gençlerimizden tüm kulüplerde mücadele edebilecek çok yetenekli, futbolcuların yetişebileceğine inanıyoruz. Bizim Selçuklu Belediyespor Kulübümüzün U16 ve U17 takımlarımızın elde ettiği bu güzel neticeler bunun en güzel örnekleridir. Ben inşallah bu elde ettiğimiz neticelerle birlikte Konyamızda ve Türkiye’de futbola bakışın ve  futbol anlayışının değişeceğini düşünüyorum” sözlerini kullandı.

Başkan Pekyatırmacı “İşte Türkiye’nin şampiyonları burada”

Başkan Pekyatırmacı sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Milli takımımızda oynayan genç futbolcularımızı görüyoruz ve gururlanıyoruz, sayılarının artması gerektiğini düşünüyorum. Milli takımla birlikte Türkiyemizdeki bütün futbol kulüplerinin altyapıdan genç yeteneklerle en iyi neticeleri elde edebileceklerini düşünüyoruz. Tabii ki en başta Konyasporumuzun bu konuda büyük çaba sarf etmesi gerekiyor. O yüzden her zaman Konyaspor yöneticileriyle de görüşmelerimizde ifade ediyoruz. Konyaspor’un artık Konya’nın futbol takımı olması gerekiyor. Konya’da yetişen gençlerin oynayabildiği, Konya’da yetişen genç yeteneklerin takımda yer alabildiği bir futbol takımı olması gerekiyor. Bunun için önümüzde hiçbir engel yok. Çünkü altyapımız her yönden çok çok iyi durumda. İşte Türkiye’nin şampiyonları burada. Bizim gözümüzle siz Türkiye’nin şampiyonusunuz. Çünkü finale kalmak zaten büyük bir başarı. Finale kaldıktan sonra orada birinci de olunabilir, ikinci de olunabilir. Ama o final maçına kadar gelebilmek, o final maçını oynayabilmek zaten başlı başına en büyük başarıdır. O yüzden bizim gözümüzde siz şampiyonsunuz. Türkiye’nin şampiyon olan bir takımısınız. U16 takımımız şampiyon oldular. Futbolda 90 dakika içerisinde her şey olabiliyor. O mücadelede karşı takım birinci oldu ama hiç önemli değil. Bizim gözümüzde yine U17 futbol takımımız Türkiye şampiyonu futbol takımıdır. Bütün gençlerimiz takımda oynayan bütün futbolcularımız ellerinden gelen çabayı, gayreti gösterdiler. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Burada çok büyük bir emek çaba ve gayret var. Türkiye şampiyonasına katılan 132 takım içerisinde mücadeleler neticesinde elde edilen bir  netice var. Bu çok büyük bir başarı. Bu başarıda herkesin büyük emekleri var. Kulüp yönetimimizin müdürlerimizin, başkan yardımcılarımızın, çok kıymetli antrenörlerimizin, hocalarımızın, amatör spor kulüpleri federasyonumuzun ve bütün gençlerimizin, sporcularımızın hepsinin çok büyük emekleri var. O yüzden ben tüm emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. “ 

“Kazanılan başarılar asla tesadüf değil”

Kazanılan başarıların asla tesadüf olmadığına dikkat çeken Başkan Pekyatırmacı: “Tesadüfen Türkiye şampiyonasında finale kalınmıyor. Tesadüfen bu başarılar elde edilmiyor. Bu başarıların arka planında tabi ki uzun yıllara dayanan tecrübeler var, emekler var, gayretler var. Selçuklu Belediyesi ve Selçuklu Belediyespor Kulübü olarak bu başarılarımızı her geçen gün daha üstün başarılarla, taçlandırarak devam ettireceğiz. Bunun için çaba sarf ediyoruz. Hem tesisleşme noktasında hem kulübümüzün imkanlarını daha üst seviyeye çıkarma noktasında çalışmalarımıza devam ediyoruz.Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’yla da çok güzel bir iş birliğimiz var. Burada amatör sporla ilgili yaptığımız çalışmalar aslında Türkiye’deki profesyonel spor kulüpleri ve takımları için de önemli bir fırsatı doğurmuş oluyor. Ben burada değerli başkanımızın şahsında bütün yönetime ve bizi bu güzel çalışmalarda destekleyen bütün değerli hocalarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum.  Buradan elde ettiğimiz neticeler inşallah güzel bir şekilde değerlendirilir ve bununla birlikte bizim genç yeteneklerimiz profesyonel takımlarda, profesyonel kulüplerde, en güzel yerlerde kendilerini gösterme imkanına da kavuşurlar. Hem Konyamız  için hem Selçuklumuz için alınan bu neticeler bizi  bundan sonraki süreçte bizim çıtayı çok daha yükseğe koymamız gerektiğini gösteriyor.  İnşallah bu çalışmaları hep birlikte devam edeceğiz.  Hayırlı olsun, mübarek olsun.” şeklinde konuştu.

Kulüp Başkanı Tezcan: “Bu başarı Selçuklumuza ve Konyamıza hayırlı olsun”

Kulüp olarak elde ettikleri başarılardan bahseden Selçuklu Belediyespor Kulübü Başkanı Mustafa Yavuz Tezcan, “Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum. Bir kulüp yöneticisi olarak aynı sezon içerisinde 5 Konya şampiyonluğu, 1 Türkiye Şampiyonluğu ve 1 Türkiye ikinciliği nasip eden Rabbime şükretmek istiyorum. Bu herkese nasip olmayacak başarı. Bu başarı hepinizin, hepinizi ayakta alkışlıyorum. U16 Türkiye şampiyonluğundan sonra U17’de de kazandığımız bu başarı Selçuklu’muza, Konya’mıza hayırlı olsun. Tabii kupalar burada duruyor ama o kupanın arkasında daha önce de söylediğim gibi çok büyük bir gayret, çok büyük bir çaba, çok büyük bir hırs ve kazanma azmi var. Emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyorum ve tabi ki her konuda bize destek veren, her zaman yanımızda olan Sayın Selçuklu Belediye Başkanımıza da şükranlarımı arz ediyorum.” dedi.

Konya ASKF Başkanı Ay, “Türkiye’nin en başarılı futbol takımı: Selçuklu Belediyespor”

Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Remzi Ay,  ‘’Türkiye’de 7000’e yakın amatör takım bulunuyor. Haftada 4000 müsabaka oynanıyor ve bunların neticesinde de her kategoride 1500 takım her kategoride mücadele ediyorlar. Bu mücadele sonunda her 5 kategorisinde 130 takım, 125 takım Türkiye Şampiyonası’na gidiyor. Selçuklu Belediyespor Kulübü yıllardır yaptığı ya yatırımın mükafatını son iki yılda aldı. Daha önce Türkiye üçüncülüğü kazanmıştı. Bu yıl da Şampiyonluk ve ikincilik var. Bu her kulübe nasip olmaz bir başarı. O yüzden Selçuklu Belediyespor Kulübümüzü canı gönülden tebrik ediyorum.  Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Türkiye Şampiyonalarına katılan takımların topladığı puana göre bir değerlendirme yapılıyor ve bu sezon bu değerlendirmeler sonucunda tüm yaş gruplarında Türkiye Şampiyonasına katılan, Türkiye şampiyonluğu ile Türkiye İkinciliği elde eden Selçuklu Belediyespor Kulübümüz 2023-2024 sezonun en başarılı futbol takımı oldu.  Tüm yaş gruplarındaki sporcularımızı, antrenörlerimizi, yönetimimizi  ve belediye başkanımızı tebrik ediyorum’’ ifadelerini kullandı.

 

Program sonrasında Başkan Pekyatırmacı şampiyon olan U14,U15,U16, U17 ve U18 takımlarının kaptanlarıyla bir araya gelerek kupalarıyla birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Magazin Haberleri