İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Maltepe Cemevi’nde Muharrem matemi lokmasına ortak oldu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Maltepe Cemevi’nde Muharrem matemi lokmasına ortak oldu

O bakımdan bizlerin size sunduğu katkılar, size sunduğu destekler ya da size sunacağı birtakım ibadetini
Ana Sayfa Haberler 11 Temmuz 2024 12 Görüntüleme

Ege Üniversitesinde 15 Temmuz şehitleri hem anılacak hem de anlatılacak

Ege Üniversitesi Rektörlüğü koordinasyonunda düzenlenecek olan ana etkinlik kapsamında 12 Temmuz Cuma günü saat 09.30’da EÜ Kampüsünde yer alan 15 Temmuz Anıtında Çelenk Sunma Töreni gerçekleştirilecek. Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından şehitler için Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirilecek. Daha sonra Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını gerçekleştirecek.

“Milli Birlik ve Beraberlik Yürüyüşü”

 Çelenk sunumu töreninin ardından katılımcılar “Milli Birlik ve Beraberlik Yürüyüşü” kapsamında 15 Şehitleri Hatıra Koruluğuna yürüyecek. Korulukta şehitlerin anısına toplu halde karanfil bırakılacak.

“Demokrasi ve Milli Bilinç Paneli ”

EÜ Fen Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenecek olan “Demokrasi ve Milli Bilinç Paneli ” kapsamında; Aydın Adnan Menderes Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Kemal Ramazan Haykıran, “15 Temmuz Darbe Girişiminin Tarihsel Kökleri”; Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ali Bilgenoğlu ise “Türkiye’nin Dış Siyaseti ve Uluslararası İlişkiler Çerçevesinde 15 Temmuz Darbe Girişimi” başlıklı konuşmalarını yapacaklar. Konferans salonunun fuaye alanında gün boyu “15 Temmuz Şehitlerimize Minnet ve Saygıyla” başlıklı fotoğraf sergisi ziyarete açık olacak.

Farklı birimlerden etkinlikler

Temmuz ayının başından itibaren üniversite bünyesinde yer alan farklı birimler çeşitli etkinliklerle 15 Temmuz şehitleri hem anlatılacak hem de anılacak. Etkinlikler kapsamında; fotoğraf ve yayın sergileri, belgesel gösterimleri, kan bağışı, satranç turnuvası, söyleşiler, film gösterimleri ile milli birlik ve beraberlik ruhu yaşatılacak.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Magazin Haberleri