Osmangazi’de şenlik dolu bir gün

Osmangazi’de şenlik dolu bir gün

Osmangazi Belediyesi, düzenlediği ‘Köyümüzde Şenlik Var’ etkinliğiyle kırsal mahallelerde yaşayan gencin
Ana Sayfa Haberler 16 Temmuz 2024 24 Görüntüleme

Başkan Altay: “Bize Düşen 15 Temmuz’u Unutmamak, Unutturmamaktır”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın millete seslenişinin dev ekrandan ilgiyle takip edildiği gecede Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “O gece, vatan ve millet gayesiyle hareket eden tüm kardeşlerim birer kahramandır. Millî kimlik ve karakterinde Allah’tan başka bir güç tanımayan kahraman milletimiz o gece de canıyla, kanıyla mücadele etti ve asla karanlığa teslim olmadı. Bize düşen; bundan sonra da bu hainlere ve işbirlikçilerine karşı her zaman uyanık olmaktır. 15 Temmuz’u unutmamak ve unutturmamaktır. Kimsenin şüphesi olmasın ki, o gece şehadet mertebesine ulaşan kahramanlarımız başta olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizin aziz hatıralarını ilelebet yaşatacağız” dedi.

15 Temmuz 2016’daki FETÖ’nün hain darbe girişimi ve milletimizin bu hainliğe kahramanca karşı koyuşunun 8’inci yıldönümünde binlerce Konyalı Mevlana Meydanı’nda buluştu.

PROGRAM ANMA YÜRÜYÜŞÜYLE BAŞLADI

15 Temmuz Anma Etkinlikleri Konya protokolünün ve vatandaşların katılımıyla Alaaddin Tepesi’nden başlayıp Mevlana Meydanı’nda sona eren anma yürüyüşü ve Aslanlı Kışla Caddesi – Konya Büyükşehir Belediyesi Şehitler Abidesi arasında düzenlenen 15 Temmuz Şehitleri Sancak Koşusu ile başladı. Daha sonra meydanda toplanan binlerce vatandaş Konya Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın “Kahramanlık Türküleri Konseri”ne eşlik etti.

“TIPKI 8 YIL ÖNCE OLDUĞU GİBİ BUGÜN DE 85 MİLYON HEPİMİZ TEK YUMRUĞUZ”

Şehitlerimizi anmak için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın coşkuyla okunmasından sonra etkinliklerde dev ekrandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması Konyalılar tarafından ilgiyle takip edildi.

15 Temmuz’un 8’inci seneyi devriyesinde tüm Türkiye’nin birbirine kenetlenmiş durumda olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tıpkı 8 yıl önce olduğu gibi bugün de omuz omuzayız, biriz beraberiz; genci yaşlısı, kadını erkeğiyle 85 milyon hepimiz tek yumruğuz. Bu aziz milletin bir ferdi ve Türkiye Cumhurbaşkanı olarak, bu muhteşem kardeşlik tablosundan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Bu muazzam birlik ve beraberlik için, dosta güven, düşmana korku veren bu dik duruş için her birinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Allah yolunda öldürülenlere ‘ölüler’ demeyiniz, zira onlar diridirler, ancak siz bunu bilemezsiniz” ayetini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

“Manevi bakımdan böyle şerefli bir makama ulaşmak, şehadetle müşerref olmak dünyada her kula nasip olmaz. 15 Temmuz gecesi, darbeye direnen vatandaşlarımızdan 252 şehidimiz bu müjdeye mazhar oldu ve şehitlikle şereflendi. Şehitlerimizin yanı sıra 2 bin 740 insanımız da o gece yaralanarak gazi oldu. Rabbim, Peygamberlikten sonra en yüce mertebe olduğu bildirilen kahramanların hepsinden razı olsun diyorum. Aynı şekilde, her biri birer fedakarlık ve cesaret timsali olan gazilerimize de Mevla’dan hayırlı, sağlıklı ve bereketli ömürler diliyorum. Yine bu vesileyle, o gece televizyondan yaptığımız çağrıya icabet ederken sokaklara, meydanlara, havalimanlarına akın eden, uçakların, helikopterlerin karşısına korkusuzca dikilen, kurşunlara karşı göğüslerini siper eden, ellerinde bayraklarıyla bir istiklal şöleni yazan tüm kardeşlerime, şahsım ve milletim adına bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.”

“MERHAMET EDERSEK MAHCUP OLURUZ”

Allah’tan, böylesine karanlık bir geceyi bir daha millete yaşatmamasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şunun bilinmesinde fayda görüyorum; yurt dışındaki şarlatandan emir alarak pis ellerini vatanımıza uzatan FETÖ’cü alçaklar, döktükleri kanla tarihimize kara bir leke olarak geçtiler. Modern dönem haşhaşilerini ne biz affedeceğiz ne de 252 evladını bir gecede kara toprağa veren milletimiz affedecektir. Ülkemize, milletimize ve milli iradenin temsilcisi olan hükümetimize kast eden bu ihanet şebekesi, değil 8 yıl, 80 yıl sonra bile nefretle anılacak. Bugün altını çizerek tekrar vurguluyorum, zalime merhamet, mazluma zulümdür. Üzerinden 8 sene geçmesine rağmen acımız da öfkemiz de tazedir. FETÖ ile ve vesayetle mücadele azmimiz ilk günkü kadar diridir, güçlüdür, ayaktadır. Allah’ın izniyle bu kararlılığımızdan hiçbir surette taviz vermeyeceğiz” değerlendirmesini yaptı.

BAŞKAN ALTAY ŞEHİTLERİMİZE RAHMET, GAZİLERİMİZE SAĞLIK DİLEDİ

15 Temmuz Gazisi Recep Kara’nın konuşmasının ardından Mevlana Meydanı’nı dolduran Konyalılara hitap eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Türk milletinin kahramanlık destanlarına bir yenisini daha eklediği 15 Temmuz 2016’daki ihanet girişimine karşı canlarını siper ederek şehadete eren şehitlere Allah’tan rahmet, gazilere de sağlık ve afiyet diledi. 

“TÜM DÜNYAYA, DARBEYE NASIL KARŞI KONULACAĞINI GÖSTERDİK”

“Nasıl ki ecdadımız yedi düvele karşı Çanakkale’de canını feda ederek savaştıysa, 15 Temmuz’da da kahraman milletimizin çelikten iradesi hainleri perişan etti” diyen Başkan Altay, “Millî kimlik ve karakterinde Allah’tan başka bir güç tanımayan kahraman milletimiz o gece de canıyla, kanıyla mücadele etti ve asla karanlığa teslim olmadı. Her zaman milletinin önünde dimdik duran Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın emriyle sokaklara çıkan kardeşlerimiz, tüm dünyaya, darbeye nasıl karşı konulacağını ve iradesine nasıl sahip çıkılacağını gösterdi. Asırlar boyu ecdadımızın sinesinde taşıdığı inanç, cesaret ve kahramanlık, 15 Temmuz gecesi şehir meydanlarında, milletimizin sinesinde yeniden vuku buldu” ifadelerini kullandı.

“BİZE DÜŞEN BUNDAN SONRA DA 15 TEMMUZ’U UNUTMAMAK VE UNUTTURMAMAKTIR”

Darbeyi püskürten Türk milletinin, bununla da yetinmeyerek 27 gün boyunca şehir meydanlarında demokrasinin, millî iradenin ve bağımsızlığın sarsılmaz bekçisi olduğunu anımsatan Başkan Altay, “O gece, vatan ve millet gayesiyle hareket eden tüm kardeşlerim birer kahramandır. Yüce Allah hepinizden razı olsun. Bize düşen; bundan sonra da bu hainlere ve işbirlikçilerine karşı her zaman uyanık olmaktır. 15 Temmuz’u unutmamak ve unutturmamaktır. İntikam duygusuyla ülkemizdeki her olayı provoke etmeye çalışan hain FETÖ’ye ve tüm terör örgütlerine karşı savaşta, her zaman devletimizin, milletimizin ve bayrağımızın yanında durmaya devam etmektir. Kimsenin şüphesi olmasın ki, o gece şehadet mertebesine ulaşan kahramanlarımız başta olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizin aziz hatıralarını ilelebet yaşatacağız” açıklamalarını yaptı.

“DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE BÖYLE BİR ŞEY YAŞANMAZ”

AK Parti Konya Milletvekili Meryem Göka, “Cumhurbaşkanımızın canına kast edilmesi, millî iradenin tecelligâhı meclisin, Cumhurbaşkanlığı’nın bombalanması, uçaklara, tanklara, tüfeklere çıplak elleriyle dur diyen vatandaşlarımıza, aziz milletimize saldıran ve mermi yağdıran bu hain güruha biz 15 Temmuz gecesinde ‘dur’ dedik. Cumhurbaşkanımız canlı olarak bağlandı ve dedi ki; ‘Milletin gücünün üzerinde bir güç tanımıyorum, sizleri meydanlara davet ediyorum.’ Ve bizler de meydanlara gittik. Bu gerçekten tarihimizde bir milattır. Milletimizle ne kadar gurur duysak azdır. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yaşanmaz” dedi.

“İNŞALLAH BÖYLESİNE BİR GECEYLE BİR DAHA KARŞI KARŞIYA KALMAYIZ”

Konya Valisi Vahdettin Özkan ise programda yaptığı konuşmada, aziz Türk milletinin ve Anadolu medeniyetinin mensubu olmaktan gurur duyduğunu dile getirdi. Toplumun geleneklerini taşımayan ve hissiyatına tercüman olmayan bir anlayışın kabul edilemeyeceğini vurgulayan Vali Özkan şu ifadelere yer verdi: “Milletimiz, insanlarımız, iyi niyetli gençlerimiz, kemale ermiş büyüklerimiz, bu tezgahı görüp, bunların kötü emellerine ‘dur’ dedi. Bunun patlaması da 15 Temmuz akşamıydı. İnşallah böylesine bir geceyle millet olarak bir daha karşı karşıya kalmayız.”

7’DEN 70’E KONYALILAR BÜYÜK COŞKU YAŞADI

Mevlana Meydanı’nı 7’den 70’e bayraklarla dolduran Konyalıların büyük coşku yaşadığı anma programında; 15 Temmuz’u anlatan sinevizyon gösterimleri duygulu anlar yaşatırken, 15 Temmuz şehitlerimizin aziz hatırasına, 251 adet Türk bayraklı led ışıklı uçan balonun gökyüzüne bırakılması renkli görüntüler oluşturdu.

Talha Bora Öğe’nin şiir dinletisi, Savaş Talha ve Eşref Ziya konserleriyle devam eden anma programında saatler 00.13’ü gösterdiğinde ise selâ okundu. Program, yapılan dualarla tamamlanırken, demokrasi nöbeti sabah ezanına kadar devam etti.

Programa; AK Parti Konya Milletvekilleri Tahir Akyürek, Orhan Erdem, Mustafa Hakan Özer ile önceki dönem milletvekilleri, Konya İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Cemil Lütfi Özkul, Konya 3. Jet Ana Üst Komutanı Tümgeneral Kadircan Kottaş, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Hava Savunma Tugay Komutanı Tuğgeneral Yusuf Diker, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan, belediye başkanları, rektörler, bürokratlar, oda başkanları, STK temsilcileri ve binlerce Konyalı vatandaş katıldı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Magazin Haberleri