Hem rüzgâr hem dalgalarla mücadele ederek birinci olan Orange Sailing takımının heyecanlı hikayesi, çok yakında GAİN’de!

Hem rüzgâr hem dalgalarla mücadele ederek birinci olan Orange Sailing takımının heyecanlı hikayesi, çok yakında GAİN’de!

GAİN ve RAMS Global’ın sponsor olduğu takımın Emirgan’dan Göcek’e, heyecan dolu 84 saatlik mücadelesini
Ana Sayfa Haberler 18 Temmuz 2024 22 Görüntüleme

İzmir’de toplu ulaşımda “90 dakika” dönemi başlıyor

İzmirliler, Pazartesi gününden itibaren toplu ulaşım araçlarında ilk binişin ardından 90 dakika boyunca ücretsiz seyahatin ekonomik rahatlığını yaşayacak.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın, görevdeki ilk 180 gününü kapsayan Hızlı Eylem Planı kapsamındaki en önemli hedeflerden biri daha gerçekleşti. Toplu ulaşımda ilk binişten sonra 90 dakika süresince ücretsiz aktarma yapılmasına olanak tanıyacak sistem için geri sayım başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İzmir İnovasyon ve Teknoloji Anonim Şirketi, yeni sistemle ilgili hazırlıklarını tamamladı. 90 dakika içinde sadece ilk biniş ücretiyle defalarca aktarma yapılmasına olanak sağlayacak sistem, 21 Temmuz Pazar’ı 22 Temmuz Pazartesi’ye bağlayan gece başlayacak.

Üçüncü toplantıda kabul edildi

Başkan Cemil Tugay’ın göreve gelmesinin ardından, 15 Mayıs ve 14 Haziran tarihlerinde düzenlenen UKOME toplantılarında sunulan teklif, merkezi idareye bağlı kurum ve kuruluşların temsilcilerinin olumsuz oylarıyla reddedilmişti. Sisteme ilişkin teklif 10 Temmuz’da düzenlenen Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında bir kez daha gündeme geldi. Daha önce iki kez oy çokluğu ile reddedilmesi üzerine Başkan Cemil Tugay’ın, “Vazgeçmek yok. İzmirliler 90 dakika hakkını istiyor. Kabul edilene kadar her UKOME toplantısına halkımızın bu talebini taşımaya devam edeceğiz” diyerek gündemde tuttuğu teklif, üçüncü toplantıda oybirliğiyle kabul edildi.

Tugay: Yaşamı kolaylaştıracak çalışmaları sürdüreceğiz

Kararı değerlendiren Başkan Tugay, “Seçim döneminde verdiğimiz bir sözü daha tutmanın gururunu yaşıyoruz. UKOME’den oybirliği ile çıkan kararın ardından çalışmalarımızı tamamladık ve uygulamayı 22 Temmuz Pazartesi gece yarısı itibariyle hayata geçiriyoruz. Hemşehrilerimize ekonomik anlamda katkı sağlayacak, şehrimizde yaşamı kolaylaştıracak çalışmaları sürdüreceğiz. 90 dakika ücretsiz aktarma İzmir’imize hayırlı olsun” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Magazin Haberleri