Hem rüzgâr hem dalgalarla mücadele ederek birinci olan Orange Sailing takımının heyecanlı hikayesi, çok yakında GAİN’de!

Hem rüzgâr hem dalgalarla mücadele ederek birinci olan Orange Sailing takımının heyecanlı hikayesi, çok yakında GAİN’de!

GAİN ve RAMS Global’ın sponsor olduğu takımın Emirgan’dan Göcek’e, heyecan dolu 84 saatlik mücadelesini
Ana Sayfa Sağlık 18 Temmuz 2024 21 Görüntüleme

Çiğli Belediyesi’nden Kadınlara Kanser Taraması Desteği

Çiğli Belediyesi ile Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) iş birliğinde sürdürülen uygulama kapsamında, meme kanserine karşı önleyici testler yaptırmak isteyen kadınlara ücretsiz mamografi desteği sürüyor.

Toplum sağlığını korumak ve geliştirmek için çalışmalarını sürdüren Çiğli Belediyesi, kadınlarda yaygın olarak görülen meme kanserine karşı önleyici testler yaptırmak isteyen 40-69 yaş arası kadınları her hafta Salı günü Çiğli Belediyesi önünden servislerle alarak mamografi kontrolüne götürüyor. Çiğli Belediyesi’nin bu hizmetinden yararlanmak isteyen kadınlar 0232 935 55 35 (4517) numaralı hattı arayarak randevu oluşturabiliyor.

Kadınlardan Yoğun ilgi

Çiğli Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün sürdürdüğü mamografi çekim hizmetine Çiğlili kadınlar yoğun ilgi gösteriyor. Belediyeyi arayarak ya da bizzat gelerek kayıt oluşturan kadınlar belediye personeli eşliğinde Karşıyaka’da bulunan KETEM merkezine götürülüyor. Çekim işlemi sonrasında sonuçlar vatandaşın e-nabız sisteminden takip edilebiliyor.

Başkan Yıldız: “Önceliğimiz toplum sağlığını korumak”

Kanser hastalığına karşı yapılması gereken önleyici testlerin ihmal edilmemesi gerektiğini vurgulayan Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, “En büyük zenginliğimizin sağlığımız olduğunu unutmamalıyız. Özellikle belirli bir yaştan sonra sağlık testlerimizi aksatmadan yaptırmalıyız. Çiğli Belediyesi olarak, alt ve üst yapı hizmetleri gibi birincil görevlerimizin yanı sıra toplum sağlığını önceleyen uygulamalarımıza da devam ediyoruz. KETEM ile sürdürdüğümüz iş birliği doğrultusunda Çiğlili kadınlara mamografi kontrolüne götürüyoruz. Tüm kadınları bu ücretsiz hizmetimizden yararlanmaya bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Magazin Haberleri