Otomobil Sporlarında Yoğun Hafta Sonu

Otomobil Sporlarında Yoğun Hafta Sonu

Giresun'da 2024 PETLAS Türkiye Offroad Şampiyonası’nın 3. ayağı, Kocaeli'de AVIS 2024 Türkiye Pist Şampi
Ana Sayfa Haberler 23 Temmuz 2024 32 Görüntüleme

Çankaya Belediyesi, daha sağlıklı ve yaşanabilir bir kent için çalışıyor.

Çevrenin korunması ve denetlenmesi kapsamında örnek projeleri hayata geçiren belediye, 2024 yılının Nisan ayından bu yana toplam 1.619 hijyen ve gürültü denetimi gerçekleştirdi.

 

Çankaya Belediyesi, daha sağlıklı ve yaşanabilir bir kent için gece gündüz çalışıyor.  Çevre ve Toplum Sağlığı ekipleri, pis su akıntısı, güzellik salonları ve çöp ev denetimlerinin yanı sıra hijyen ve baca denetimi gerçekleştirdi. Ekipler vatandaşlardan gelen ihbarları da çalışma programı kapsamına alarak denetim yapıyor. Gürültü kirliliğiyle ilgili denetimlerini sürdüren ekipler, Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği doğrultusunda; ilçe genelinde bulunan eğlence merkezlerini gürültü şikayeti ve canlı müzik izin belgesi açısından da denetliyor. Birçok işyerinin soğutucu- ısıtıcı grupları, havalandırma ve jeneratörlerden çıkan yüksek sesler ve inşaat gürültüleri konusunda da gerekli denetimler yapan yetkililer, yasal sınırı aştığı tespit edilen işletmelere gerekli yaptırımları uygulayarak gürültü kirliliğinin önüne geçiyor.

 

426 GÜRÜLTÜ DENETİMİ YAPILDI

Kent sağlığının sürdürülebilir hale gelmesi için çalışan Çankaya Belediyesi ekipleri, 1 Nisan – 17 Temmuz  2024 tarihleri arasında toplam 1.619 denetim ve kontrol işlemi gerçekleştirdi. Dört aylık denetim sonucunda Çevre ve Toplum Sağlığı ekipleri 261’i vatandaş ihbarı kapsamında olmak üzere toplam 1.193 denetim gerçekleştirirken Gürültü Denetim ve Gözlem Ekipleri ise Nisan ayından bu yana 426 kez denetim gerçekleştirdi. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Magazin Haberleri