Call of Duty: Mobil Sezon 7 – Ölümsüz Ghost’ta Aksiyon Kızışıyor

Call of Duty: Mobil Sezon 7 – Ölümsüz Ghost’ta Aksiyon Kızışıyor

Call of Duty®: Mobil’'de Sezon 7 - Ölümsüz Ghost ile yaz rekabeti ile kızışıyor. Son derece rekabetçi Uy
Ana Sayfa Spor 26 Temmuz 2024 26 Görüntüleme

EÜ Spor Kulübü, yüzme sporuna genç yetenekler kazandırıyor

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde yeniden yapılandırılan Ege Üniversitesi Spor Kulübü, yüzme sporuna genç yetenekler kazandırmaya devam ediyor. Ege Üniversitesi Spor Kulübü Yüzme Şubesi tarafından Prof. Dr. Sermet Akgün Olimpik Yüzme Havuzunda yeni yetenekler yetiştiriliyor.

Ege Üniversitesi Spor Kulübü Yüzme Şubesinin,  Milli Takıma ve Türkiye Şampiyonalarına yönelik başarılı sporcular yetiştirdiğini ifade eden Ege Üniversitesi Spor Kulübü Yüzme Şubesi Başantrenörü Mert Kahya, bu sporcuların ulusal ve uluslararası platformda Türkiye’yi gururlandıran önemli başarılara imza attıklarını söyledi. Başantrenör Mert Kahya, “Kulübe yedi yaşından itibaren sporcu almaya başlıyoruz. Türk yüzmesine kazandırılan sporcular yaş ve seviyelerine göre gruplandırılıyor. Şu anda kulübümüzde 7-17 yaş arasında yaklaşık 200 sporcu bulunmaktadır. Çalışma hedefimiz 7-12 yaş arasındaki sporcularımızın gereken eğitimlerini almaları ve 13 yaşından itibaren Milli Takım ve Türkiye Şampiyonalarına katılmalarıdır.  Bulgaristan’da düzenlenen Burgaz Kupası’na kulüp sporcularımızdan Azra Kayra Öğmen  ile birlikte  Türk Milli Takımı adına  katıldık. Azra, burada 50 metre serbest ve 50 metre kelebek yarışında birincilik, 100 metre serbest yarışında ise ikincilik kazandı. Türkiye olarak 2 tane bayrak yarışında yer alan Azra takımla birlikte ikisinde de birincilik elde etti” diye konuştu.

 Ege Üniversitesi Prof. Dr. Sermet Akgün Olimpik Yüzme Havuzunun milli sporculara, üniversite personeline, üniversite öğrencilerine, dışarıdan gelen vatandaşlara kısacası tüm yüzme severlere hizmet verdiğini belirten Başantrenör Kahya, “Ege Üniversitesi Prof. Dr. Sermet Akgün Olimpik Yüzme Havuzunda performans antrenmanları yapılıyor. Aynı zamanda çocuk ve yetişkinler için yüzme kursları ve serbest yüzme saatleri sağlanıyor. Her sabah 05.00’te kapılarını yüzme tutkunları için açan havuzumuz saat 22.00’ye kadar faaliyetlerini sürdürüyor. Ege Üniversitesi Spor Kulübü’nün sporcu yetiştirmenin yanı sıra Türk yüzmesine antrenörler de kazandırıyor. İzmir’de birçok kulüpte bizim bünyemizde yetişmiş antrenörlerimiz yer alıyor” dedi.

 “Asıl amacımız zeki, çevik ve ahlaklı bireyler yetiştirmek”

Ege Üniversitesi Spor Kulübü Yüzme Şubesinin alanında uzman, deneyimli ve tecrübeli  antrenörden oluştuğunu vurgulayan Başantrenör  Kahya, “Kulübe yedi yaşından itibaren sporcu almaya başlıyoruz. Asıl amacımız, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi geleceğe zeki, çevik ve ahlaklı bireyler yetiştirmektir. Sporsever Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak hocamız başta olmak üzere, her anlamda bizlere destek olan ve işleyişle bizzat yakından ilgilenen Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda kulüp başkanımız Prof. Dr. Mehmet Ersan hocamıza desteklerinden dolayı teşekkür ederiz” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Magazin Haberleri