Başkan Topaloğlu geleceğin futbolcularıyla bir araya geldi

Başkan Topaloğlu geleceğin futbolcularıyla bir araya geldi

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer Belediyesi Futbol Okulu’ndaki çocuklarla bir araya geldi.
Ana Sayfa Haberler 26 Temmuz 2024 43 Görüntüleme

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi geniş kariyer fırsatları sunuyor!

Fakültenin, bilimselliği temel alarak, çağdaş ve eleştirel bakış açısına sahip, insani ve etik değerlere bağlı olarak ulusal ve uluslararası alanlarda çalışmalara katkıda bulunup bilim üretmeyi hedeflediğini kaydeden Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Elif Kurtuluş Anarat, “Teorik alandaki bilimsel çalışmaların yanında öğrencilere sunulan uygulama olanaklarıyla da eşsiz bir bilim ve uygulama ortamı sağlanmaya devam edilecektir.” dedi.

Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Elif Kurtuluş Anarat, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ve eğitimi hakkında bilgi vererek, adayların neden tercih etmelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi bünyesinde 8 bölümde lisans diploması veriliyor

Dr. Öğr. Üyesi Elif Kurtuluş Anarat, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nin (İTBF) öğrencilerine çağdaş düzeyde eğitim sunduğunu kaydederek, “İTBF, öğrencilerinin uzmanlık alanlarında analitik düşünceye sahip, uygulama ve araştırma yeteneği gelişmiş, uluslararası platformlarda yer alabilecek donanımlı ve girişimci bireyler olarak mezun olmalarını hedeflemektedir. İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi bünyesinde; Felsefe, İngilizce Mütercim ve Tercümanlık, Psikoloji, Psikoloji (İngilizce), Sosyoloji, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (İngilizce), Tarih olmak üzere 8 bölümde lisans diploması verilmektedir.” dedi.

Fakültenin gelecek hedefleri ve vizyonu

Fakültenin, bilimselliği temel alarak, çağdaş ve eleştirel bakış açısına sahip, insani ve etik değerlere bağlı olarak ulusal ve uluslararası alanlarda çalışmalara katkıda bulunup bilim üretmeyi hedeflediğini kaydeden Dr. Anarat, “Teorik alandaki bilimsel çalışmaların yanında öğrencilere sunulan uygulama olanaklarıyla da eşsiz bir bilim ve uygulama ortamı sağlanmaya devam edilecektir.” diye konuştu.

Dünya ve Türkiye meselelerine hakim bireyler hedefleniyor

Dr. Öğr. Üyesi Elif Kurtuluş Anarat, bölümler ve öğrencilerin neden bu bölümleri tercih etmesi gerektiği konunda da şu bilgileri veri:

“Felsefe bölümünde sorgulama, eleştirel düşünme, analiz yapma ve kendini tanıma gibi beceriler kazandırılmaktadır. Mezunlar, eğitim ve sağlık kurumlarında rehber öğretmenlik, üniversitelerde araştırma görevliliği, felsefi danışmanlık, medya ve yayıncılık gibi alanlarda çalışabilirler. İngilizce Mütercim ve Tercümanlık bölümü, öğrencilerin İngilizce ve Türkçe dilleri arasında etkin çeviri yapabilecek donanım ve yeterlikte yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Psikoloji bölümünde akademik eğitimi takip eden klinik deneyimler, edinilen bilgilerin dinamik olarak uygulanabilme becerisini güçlendirmektedir. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde de dünya ve Türkiye meselelerine hakim, yabancı dil bilgisine sahip, analitik düşünebilen bireyler yetiştirmek amaçlanıyor. Sosyoloji bölümü ise toplumsal hayatın sağlıklı gidişatına katkıda bulunacak, olayları ve olguları eleştirel bir bakış açısıyla çözümleyebilen mezunlar vermeyi hedefliyor. Tarih bölümünde de geçmişin nesnel bilgisine ulaşmayı amaçlayan tarihçiler yetiştirmek hedefleniyor.”

Neden Psikoloji?

Psikoloji Bölümü hakkında bilgi veren Dr. Öğr. Üyesi Elif Kurtuluş Anarat, bölümün öğrencilerine zengin kariyer fırsatları sunarak ve farklı alanlarda uzmanlaşma imkânı tanıdığını ifade etti. Bölümün tercih edilme sebeplerinin psikolojinin farklı alanlarında uzmanlaşan zengin akademik kadro, üniversite bünyesindeki psikoloji alanındaki yüksek lisans ve doktora programları ile NPİSTANBUL Hastanesinde ve polikliniklerde uygulama staj imkânı olduğunu kaydeden Anarak, nörobilim, pozitif psikoloji uygulama laboratuvarlarında deneyim imkânı, geniş Çap ve yan dal imkanları ile geniş seçmeli ders havuzu olduğunu da anlattı.

Psikolojide kariyer fırsatları

Psikoloji mezunlarının, kamu ve özel sektörlerde geniş bir çalışma alanına sahip olduğunu dile getiren Dr. Öğr. Üyesi Elif Kurtuluş Anarat, “Yüksek lisans yaparak çeşitli alt dallarda uzmanlaşabilirler. Psikologlar hastanelerde, polikliniklerde, ruh sağlığı merkezlerinde, rehabilitasyon merkezlerinde, aile sağlığı merkezlerinde, adliyelerde, cezaevlerinde, sivil toplum kuruluşlarında, kreşlerde, şirketlerin insan kaynakları departmanlarında, reklamcılık sektöründe, spor takımlarında ve okullarda çalışabilirler. Ayrıca, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı gibi çeşitli bakanlıklarda da istihdam edilmektedirler. Ayrıca üniversitelerde ve enstitülerde akademik araştırmalarını yürütme imkanına sahiptirler.” Dedi.

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Programı

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünün, öğrencilere disiplinler arası bir bakış açısı kazandırdığını ve teorik bilgileri pratik olaylarla ilişkilendirme becerisi sunduğunu anlatan Dr. Öğr. Üyesi Elif Kurtuluş Anarat, “Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, iktidar ilişkilerini inceleyen, devletler ve diğer küresel aktörler arasındaki siyasi, ekonomik ve sosyo-kültürel ilişkilerin analizine odaklanan bir bilim alanıdır. Küresel ve ulusal çerçevedeki siyasal, ekonomik ve sosyo-kültürel gelişmelerin kökenleri ve yansımaları ele alınmakta, politik psikoloji, nöropolitik ve biyopolitik gibi yeni alanlar incelenmektedir. Uluslararası sistem, hukuk ve örgütlerin işleyişi, güvenlik meseleleri, terörizm, savaş, barış, çatışma çözümleri ve arabuluculuk gibi konular işlenmektedir.” diye konuştu.

Mezunlar, pek çok sektörde önemli roller üstlenebiliyor

Mezunlar, dış politika ve diplomasi, idari yargı, kamu kurum ve kuruluşları, özel şirketler, uluslararası örgütler, sivil toplum kuruluşları, araştırma merkezleri, medya ve araştırma şirketlerinde çalışabileceğini de belirten Dr. Öğr. Üyesi Elif Kurtuluş Anarat, bu bölümlerden mezun olan kişilerin, disiplinler arası bilgiler sayesinde pek çok sektörde önemli roller üstlenebileceğini de ifade etti.

Neden felsefe bölümü?

Felsefe bölümünün, eleştirel düşünce, analiz yapma ve kendini tanıma gibi beceriler kazandırdığını dile getiren Dr. Öğr. Üyesi Elif Kurtuluş Anarat, İlkçağ Felsefesi, Ortaçağ Felsefesi, Yeniçağ Felsefesi, Çağdaş Felsefe Akımları, Felsefeye Giriş, Eleştirel Düşünce, Mantık, Bilgi Felsefesi, Bilim Felsefesi, Din Felsefesi, Varlık Felsefesi, Ahlak Felsefesi, Siyaset Felsefesi, Sanat Felsefesi gibi derslerin sunulduğunu, Dünya Sorunları ve Felsefe, Çevre Felsefesi, Biyoetik, Zihin Felsefesi, Felsefe ve Toplumsal Cinsiyet, Felsefe ve Kimlik, Edebiyat ve Felsefe, Sinema ve Felsefe gibi güncel konuları ele alan seçmeli derslerin de yer aldığını kaydetti.

Dr. Öğr. Üyesi Elif Kurtuluş Anarat, mezunlar, yüksek lisans ve doktora yaparak üniversitelerde akademisyen olabileceğini ayrıca liselerde felsefe grubu öğretmenliği, eğitim kurumlarında rehber öğretmenlik ve eğitim danışmanlığı, çeşitli şirketlerde felsefi danışmanlık, basın yayın organlarında ve yayınevlerinde editörlük, yazarlık, eleştirmenlik, reklamcılık yapabileceklerini de söyledi.

Tarih bölümü yenilikçi bir eğitim programı sunuyor

Üsküdar Üniversitesi Tarih bölümünün de öğrencilere geniş ve derinlemesine bir tarih bilgisi sunmayı hedefleyen yenilikçi bir eğitim programı sunduğunu dile getiren Dr. Öğr. Üyesi Elif Kurtuluş Anarat, Osmanlı ve Türk tarihi, Avrupa tarihi, dünya tarihi gibi dersleri içeren bölümün ayrıca, tarih metodolojisi, arşiv çalışmaları, tarihsel analiz ve eleştirel düşünme gibi temel becerileri geliştiren dersleri de öğrencilerle buluşturduğunu anlattı.

Mezunlarının, öğretmenlik, araştırmacılık, arşivcilik, müzecilik, editörlük, diplomasi, gazetecilik, yayınevlerinde çalışma gibi geniş bir yelpazede kariyer imkanlarına sahip olduğunu ifade eden Dr. Anarat, “Vizyonumuz, öğrencilerimizin mezun olduktan sonra tarih alanında veya diğer alanlarda fark yaratacak liderler olmalarıdır.” dedi.

Sosyoloji bölümü disiplinler arası bütüncül bir bakış açısını esas alıyor

Sosyoloji bölümünün, toplumsal olayları anlama, yorumlama ve çözüm üretme kabiliyetlerini geliştirdiğine de dikkat çeken Dr. Öğr. Üyesi Elif Kurtuluş Anarat, mezunların kamu kurumları, sivil toplum örgütleri, belediyeler ve araştırma şirketlerinde çalışabileceğini, öğretmenlik ve akademik kariyer yapabileceğini de dile getirdi.

Dr. Öğr. Üyesi Elif Kurtuluş Anarat, Üsküdar Üniversitesi Sosyoloji bölümünün, disiplinler arası bütüncül bir bakış açısını esas aldığını kaydederek, “Toplumsal cinsiyet sosyolojisi, eğitim sosyolojisi, kültür teorileri, sanat sosyolojisi, gündelik yaşam ve sinema, engelli sosyolojisi, siyaset sosyolojisi gibi seçmeli dersler, öğrencilerin güncel sosyolojik konulara odaklanmasını sağlamaktadır. Müfredatta temel sosyoloji derslerinin yanı sıra, felsefe grubu öğretmenliği formasyonu için gerekli olan dersler de seçmeli ders olarak bulunmaktadır. Pedagojik formasyon almak isteyen öğrenciler, sosyoloji müfredatına entegre biçimde formasyon derslerini alabilirler.” diye konuştu.

İngilizce mütercim ve tercümanlık bölümü İspanyolca, Almanca ve Rusça’da ileri eğitim de sunuyor

İngilizce mütercim ve tercümanlık bölümünün öğrencilerin teorik ve pratik çeviri becerilerini geliştirdiğini, tıp, hukuk, ekonomi, edebiyat gibi farklı alanlarda çeviri yapabilecek bilgi ve beceri kazandırdığını belirten Dr. Öğr. Üyesi Elif Kurtuluş Anarat, “İngilizce dışında İspanyolca, Almanca ve Rusça gibi dillerde ileri bir eğitim sunarak öğrencilerimizi sektöre daha iyi hazırlıyoruz. Bunun yanı sıra akademik başarısı yüksek olan öğrencilerimiz Psikoloji, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Sosyoloji, Tarih bölümlerinde ve İletişim Fakültesinin Gazetecilik, Radyo Televizyon ve Sinema, Reklamcılık gibi birçok bölümünde yan dal ve çift ana dal eğitimine başvurabilir ve çift diploma veya yan dal sertifikası ile mezun olabilirler.” dedi.

Dr. Öğr. Üyesi Elif Kurtuluş Anarat, isteyen öğrencilerin İngilizce Öğretmenliği bölümlerinin bazı önemli derslerini seçmeli ders olarak alarak çalışma alanlarını genişletebileceğini ve mezun olduklarında veya öğrencilik dönemlerinde İngilizce öğretmenliği mesleğine de adım atabileceğini anlattı.

Burs imkanları 

Üsküdar Üniversitesi’nin, öğrencilere oldukça geniş bir yelpazede burs imkanları sunduğunu da söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Elif Kurtuluş Anarat, ÖSYM burs ve indirimlerinin yanı sıra ilk 5 tercih bursu, kardeş bursu, Bilim ve Fikir Festivali bursu, TÜBİTAK bursu gibi imkanların da bulunduğunu dile getirdi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Magazin Haberleri