Sera Tübek’ten yeni bir hit: “Bu Defa” ile müzik dünyasını sarsacak!

Sera Tübek’ten yeni bir hit: “Bu Defa” ile müzik dünyasını sarsacak!

Pop müziğinin başarılı isimlerinden Sera Tübek, sözü ve bestesi yine kendisine ait olan “Bu Defa” adlı y
Ana Sayfa Kültür & Sanat 26 Temmuz 2024 65 Görüntüleme

Cam sanayicisi Mehmet Koç: “Onlar Olmasaydı Lozan Olmazdı ” adlı sergisini sanatseverlerle buluşturdu

Lozan Barış Antlaşmasının 101. yıldönümü nedeniyle Edirne Osman İnci Sanat Müzesi’nde “Onlar Olmasaydı Lozan Olmazdı”  adlı serginin açılışı gerçekleştirildi. Cam sanayicisi Mehmet Koç’un Cam ve metal materyalleri kullanarak hazırladığı 8 adet eserin yer aldığı sergi 24 Temmuz ve 24 Ağustos 2024 tarihleri arasında ziyaretçilerine açık olacak.

Serginin açılışında eserleri hazırlayan Mehmet Koç, Müzesinde sergiye ev sahipliği yapan Prof. Osman İnci ve Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın Lozan Barış Antlaşması üzerine konuşmalar yaptılar.

Nazım Hikmet’in <Kuvayı Milliye Destanı< adlı şiirlerinden  bazı bölümlerin tiyatro sanatçısı Cihangir Köse tarafından seslendirildiği bir video gösterisinin de eşlik ettiği sergide Kurtuluş Savaşı’nın belli kesitleri bir hikaye anlatıcılığı tadında cam ve metalin kullanıldığı figürler ile sembolize edilmiş. Anadolu’da yanan çoban ateşlerinden, Boğazda demirlemiş işgal kuvvetleri gemileri arasında süzülerek Samsun’a giden Bandırma vapuruna; Fransız işgaline karşı direnen Antep halkından Kuvayi Milliye atlılarına; Bir halkın adım adım Lozan’ı nasıl kazandığını anlatırken cama ve metale verdiği şekillerle bir heykel sanatına dönüştürerek beynimize kazıyor Mehmet Koç.

Yorumlar

Magazin Haberleri