Çalı Köy Filmleri Festivali başladı

Çalı Köy Filmleri Festivali başladı

Bu yıl 8’incisi düzenlenen Çalı Köy Filmleri Festivali başladı. Film gösterimleri, söyleşiler, atölyeler
Ana Sayfa Haberler 27 Temmuz 2024 47 Görüntüleme

Yeni açılan programlar nitelikli istihdam olanakları sunuyor!

Sağlık alanında ara eleman işgücünün önemine dikkat çeken Prof. Dr. Mesut Karahan, “Sağlık teknikerleri sağlık sektöründe iş yükünü hafifleten değerli çalışanlardır. Birçok devlet, özel hastane, klinikler hatta sağlık firmalarında yer ediniyorlar.” Karahan, yeni açılan Podoloji ile Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri programları ile istihdamın nitelikli hale geleceğine dikkat çekiyor…

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) Müdürü Prof. Dr. Mesut Karahan, tercih maratonunda olan adaylara, sağlık alanında ön lisans avantaj ve fırsatlarını değerlendirdi.

Yenilikçilik ve liderlik gibi temel prensipler

SHMYO Müdürü Prof. Dr. Mesut Karahan, üniversitenin akademik dürüstlük, akademik özgürlük, çevreye duyarlılık, estetik güvenilirlik, iş disiplini, özveri ve idealizm, kalite ve özgüven, katılımcılık, kurumsallaşmış etik duyarlılık, liyakat, saygı, sorumluluk bilinci ve hesap verebilirlik, toplum odaklılık, yenilikçilik ve liderlik gibi temel prensipleri benimsediğini vurguladı.

Genç ve dinamik akademik kadro önemli…

SHMYO’nun çoğunlukla genç, dinamik ve saha tecrübesine sahip akademik yolda ilerleyen büyük bir akademisyen kadrosundan oluştuğunu ifade eden Prof. Dr. Mesut Karahan, “Öğrencilerimizin kişisel özelliklerini, bölüm seçme nedeni, kariyer eğilimi, kariyerde ilerleme isteği ve çalışma alanına yönelik eğilimlerini keşfeden ve o yönleri besleyen bir eğitim bilincine sahibiz. Öğrencilerimizin aldığı eğitim kapasitesini hep genişletmek ideolojisi taşımaktayız.” dedi.

Çift anadal fırsatı göz önünde bulundurulmalı… 

Genel not ortalamasında başarı elde eden öğrencilere çift anadal yapmaları için imkanlar tanıdıklarını kaydeden Prof. Dr. Mesut Karahan, “Böylece başarıyla hak ettikleri ikinci bir programda eğitimlerine devam ederek üniversitemizden iki diploma ile mezun olma şansı elde ediyorlar. Sağlık bilimleri fakültemiz ile ilk iki sene derslerimizin içerik yönünden özdeş olma gayretiyle dikey geçiş sınavında başarı kazandıklarında fakültelerimizde eğitimlerine devam etme şansları da yüksek oluyor. Ayrıca üniversitemiz birçok yüksek lisans ve doktora programına sahip ve eğitimin en yüksek derecelerine kadar ilerleyebilmelerinin yolunu her daim açık tutmaktadır.” şeklinde bilgi verdi.

TÜBİTAK öğrenci projeleriyle proje yürütmeyi öğreniyorlar

Öğrenciler hangi bölümü seçerlerse seçsinler sevdikleri alanda olmalarının onlar için çok değerli olduğunu dile getiren Prof. Dr. Mesut Karahan, “Çünkü tüm bu olanaklar seçecekleri her program için geçerlidir. Ön lisans programlarımızda öğrencilerimizin araştırmacı yönlerinin de ortaya çıkarılması bizim için çok değerlidir. TÜBİTAK öğrenci projelerimiz sayesinde bizlerle proje yürütmeyi ve bilimsel çıktı elde etmeyi de her daim öğrenebilirler. Dolayısıyla öğrenci odaklı bir eğitim sistemine sahip bir üniversiteyiz.” dedi.

Yeni açılan programlar bir fırsat…

Üsküdar Üniversitesi SHMYO’nun, bu yıl Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri ile Podoloji programlarını açtığını söyleyen Prof. Dr. Karahan, “Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri, birçok uzun vadeli kariyer seçeneği ile büyüyen bir endüstridir. İnsanların en iyi şekilde görünmelerine ve hissetmelerine yardımcı olmakla ilgilenenler için ideal bir programdır.” dedi.

Kendi işiniz için güzel bir başlangıç…

Üsküdar Üniversitesinde Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri programında alınacak eğitimin bu alana ilişkin tüm temel bilgilerle beraber işletme yönetimi alt yapısını da kazandıracağını ifade eden Prof. Dr. Karahan, “Gelecekte kendi işinizi kurmayı hedefliyorsanız ön lisans programı sizin için çok güzel bir başlangıç ve basamaktır.” şeklinde konuştu.

Podolog istihdamı nitelikli olarak güçlenecek…

Ayrıca, Podoloji programının ayak sağlığı ve hastalıklarıyla ilgilenen, yardımcı tedavi ve bakım hizmeti sunan önemli bir sağlık alanı olduğunu belirten Prof. Dr. Mesut Karahan, “Podoloji eğitiminin ön lisans olarak eğitim ve öğretime katılması ayak sorunlarının yaygınlaştığı ülkemizde podolog istihdamının daha nitelikli olarak güçlenmesini sağlayacaktır. Mevcut mezun sayısı toplumun ayak sorunlarını karşılama konusunda yetersiz kalabilmekte ve ihtiyaç devam etmektedir. Ayak sağlığı ve bakımına ilgi duyan, pratik karar verebilen, el becerisi yüksek kişiler veya bu yönlerini geliştirmek isteyenler için uygun bir program olacaktır. Nörolojik, metabolik, otoimmün, romatizmal hatta enfeksiyonel hastalıklardan kaynaklanan ayak problemleri ile ilgilenmek birçok farklı tıbbi alanda hekimler ile iş birliği kurmak anlamına gelmektedir. Özellikle multidisipliner alanlarda çalışmaya hevesli bireyler içinde ideal bir program olacaktır.” diye bilgi verdi.

Sağlık alanında ara eleman işgücünün önemi

Prof. Dr. Karahan, sağlık alanında ara eleman işgücünün önemine dikkat çekerek, şunları kaydetti:

“Her birey aynı koşul ve şartlarda doğup yetişmiyor. Belki de ön lisans programlarının en güzel yönlerinden birisi kısa zamanda iş sahibi olmak ve ekonomik anlamda güven kazanmanın anahtarlarından birisidir. Sağlık ekibi, sadece hekimlik ve hemşirelik gibi meslekler ile değil teknik düzeyde eğitilmiş insan gücüyle tamamlanmaktadır. Ek olarak, ön lisans eğitimiyle birlikte çok daha genç yaşta ilgili sektörlerde istihdama katkıda bulunulmakta bu da işsizliğin giderilmesi yönünden ek bir avantaj sağlamaktadır. Özellikle sağlık teknikerleri sağlık sektöründe iş yükünü hafifleten değerli çalışanlardır. Birçok devlet, özel hastaneler, klinikler hatta sağlık firmalarında yer edinmektedirler.”

Pratik ve uygulamalı eğitim olanakları

Üsküdar Üniversitesi’nin, sağlık alanına gönül vermiş ve güncel literatürü takip eden bir kurum olarak, öğrencilerine pratik ve uygulamalı eğitim olanakları sunduğunu dile getiren Prof. Dr. Karahan, “Uygulama ortağı NPİSTANBUL Hastanesi, NP Feneryolu Tıp Merkezi ve NP Etiler Tıp Merkezi ile iş birliği yaparak öğrencilere staj ve gözlem fırsatları sunuyoruz. Aynı bilinçle sağlık alanına gönül veren öğrencilerine her daim uygulamalı eğitim, staj ve gözlem hatta iş kapısı açmaya hazırdır. Üniversitemiz, bünyesindeki kariyer merkezi aracılığıyla birçok devlet ve özel sektörle anlaşma ve protokol yapmaktadır. Kariyer Merkezi Daire Başkanlığı, akademik kadromuz ve anlaşmalı kurumlarımızla öğrencilerimize verebileceğimiz en iyi deneyimler için her daim sabır ve özveriyle çalışıyoruz.” şeklinde de sözlerini tamamladı.

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda hangi bölümler var?

Acil Durum ve Afet Yönetimi, Ağız ve Diş Sağlığı, Ameliyathane Hizmetleri, Anestezi, Biyomedikal Cihaz Teknolojisi, Çevre Sağlığı, Çocuk Gelişimi, Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri, Diş Protez Teknolojisi, Diyaliz, Eczane Hizmetleri, Elektronörofizyoloji, Engelli Bakımı ve Rehabilitasyonu, Evde Hasta Bakımı, Fizyoterapi, Gıda Teknolojisi, İlk ve Acil Yardım, İş Sağlığı ve Güvenliği, Laboratuvar Teknolojisi, Nükleer Teknoloji ve Radyasyon Güvenliği, Odyometri, Optisyenlik, Ortopedik Protez ve Ortez, Otopsi Yardımcılığı, Patoloji Laboratuvar Teknikleri, Podoloji, Radyoterapi, Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri, Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Sosyal Güvenlik, Sosyal Hizmetler, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri, Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler ve Yaşlı Bakımı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Magazin Haberleri