Neova Sigorta, 2024 yılının ilk 6 ayında hayat dışı prim üretiminde yüzde 102 büyüdü

Neova Sigorta, 2024 yılının ilk 6 ayında hayat dışı prim üretiminde yüzde 102 büyüdü

Yenilikçi ve müşteriyi odağa alan ürün ve hizmetler geliştirmeye devam eden Neova Sigorta, 2024 ilk yarı
Ana Sayfa Haberler 30 Temmuz 2024 23 Görüntüleme

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 25. İstanbul Büyükçekmece Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’nde konuştu

Bu yolda kararlıyız. İyi şeyler, güzel işler için kararlılık, sabır ve inat gerekir. Ama iyi yönde inat, iyilikleri başarma yönünde inat. O ısrarı ortaya koyacağız ve inşallah bu güzel organizasyonları İstanbul’umuza kazandıracağız” ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu,  Paris’teki bir dizi program ve temaslarının ardından ayağının tozuyla 25.’si düzenlenen İstanbul Büyükçekmece Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’ne konuk oldu. Önceki dönem CHP Genel Başkanlarından Hikmet Çetin ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ile birlikte festivalin açılış seremonisini izleyen İmamoğlu, 2000 yılından beri kadar aralıksız olarak düzenlenen festivalin açılışında yaptığı konuşmasında özetle şunları söyledi:

“SAVAŞI KINIYORUM, SAVAŞTAN UZAK OLAN HER MİLLETİ ALKIŞLIYORUM”

“Yurt dışından gelen ülkeleri temsil eden insanların benim gönlümdeki yeri; barışı, bir arada olmayı, dünyayı temsil eden, dünyanın bütün iyi duygularını temsil eden insanlar. Ben hepinizin huzurunda net ifade ediyorum; savaşı kınıyorum, savaştan uzak olan her milleti alkışlıyorum. Savaşı 21. yüzyıla hiç yakıştırmıyorum. Ve savaşa karşı mücadelede kendimi bu yolda adamış bir yönetici olarak tarifliyorum. Dünyanın her yerinde İstanbul adına kıtaları birleştiren bu güzel güç adına barış için mücadele edeceğimi bütün hemşehrilerimizin huzurunda vatandaşlarımızın huzurunda söz veriyorum.”

“DOĞAYI KORUMAK, YEŞİLİ KORUMAK, EŞİTLİĞİ KORUMAK ADINA…”

“Ben buraya Paris’ten geldim. 204 ülkenin sporla birleştiği bir etkinlikten uçaktan iner inmez yine İstanbul’da dünyayı birleştiren bir kültür sanat etkinliğine katıldım. Aynı gün içinde müthiş bir duygu. Elbette her ikisi de benim sorumluluklarımı arttırıyor. Hem şehrimiz, hem bölge coğrafyamız adına özellikle. Bu konuda dünya şehirleriyle doğayı korumak, yeşili korumak, eşitliği korumak ve özellikle barışı korumak ve demokrasiyi korumak adına bütün dünya şehirleri olarak imza altına aldığımız bir beyanı olimpiyat başlamadan önce Paris’te açıkladık ve bütün dünyaya ilan ettik.”

“DÜNYANIN EN ETKİLİ, SPOR ŞEHİRLERİNDEN BİRİSİ OLDUĞUNU GÖSTERECEĞİZ”

“Tam da bu etkinlikler, olimpiyat ve kültür, sanat gibi aynı anda Büyükçekmece İstanbul’dan Paris’e kurulan bu köprüyle beraber İstanbul’da da çok büyük ve güzel etkinliklere imza atma gayretinde olduk. 2027’de Avrupa Oyunları’nı İstanbul’da misafir edeceğiz. Ve bütün İstanbul’a çoklu spor organizasyonunun gücünü gösterip İstanbul’u da dünyanın en etkili, spor şehirlerinden birisi olduğunu göstereceğiz.”

“İYİ ŞEYLER, GÜZEL İŞLER, İÇİN KARARLILIK, SABIR VE İNAT DA GEREKİR”

“En büyük hedefimiz 2036 olimpiyatlarını da İstanbul’da yapmak. Bu anlamda Paris’te İstanbul evi tanıtımını yapıyoruz. 6-7-8 Ağustos’ta yine Paris’te bütün dünya spor kamuoyuna nasıl etkili ve nasıl güçlü bir spor şehri olduğumuzu gösteren resepsiyon, tanıtım ve kültür- sanat etkinlikleriyle beraber Paris’te olacağız. Amacımız 2036’da kıtaları birleştiren, kültürleri birleştiren, medeniyetleri birleştiren ve bu coğrafyadaki bütün güzel duyguları birleştiren İstanbul; sporda da birleştirici ve iyileştirici gücünü 2036’da bütün dünyaya göstersin. Bu yolda kararlıyız. İyi şeyler, güzel işler için kararlılık, sabır ve inat gerekir. Ama iyi yönde inat, iyilikleri başarma yönünde inat. O ısrarı ortaya koyacağız ve inşallah bu güzel organizasyonları İstanbul’umuza kazandıracağız.”

“MUAZZAM BİR İŞ”

“Böylesi güçlü bir organizasyon, 25 yaşına gelmiş. Muazzam bir iş… Artık İstanbul’un birçok ilçesinde bu renkli festivalin güçlü işleri sergileniyor. Artık İstanbul’a yayılan bir iş oldu. Daha da büyüsün istiyoruz. Zaten büyük bir iş başarıldı. Hem uluslararası hem de ulusal düzeydeki bu işin uzmanları, bu işin en üst seviyedeki kurum, kuruluşları, böylesi bir festivalin dünyada en özel festivallerden birisi olduğunu onayladı. 9 kez en başarılı festivali seçildi. Böylesi güçlü bir organizasyonu kusursuza yakın başarmak bu kadar insanı misafir etmek muazzam. Bu ülkeyi tanıtmak, şehrimizi tanıtmak, ilçemizin bu güzel coğrafyayı tanıtmak, olağanüstü bir hizmet ve gerçekten sadece bir belediye başkanı olarak değil, aynı zamanda kültürü, sanatı, yaşamı destekleyen ve barışı destekleyen uluslararası ilişkiler konusunda da özenli gayretlerini bildiğim Hasan Akgün başkanımızı, huzurunda yürekten destekliyorum.”

“GÖRECEKSİNİZ YAKIN ZAMANDA…”

“İstanbul, barışın kaynağıdır. İstanbul sevginin, buluşmanın, uzlaşmanın kaynağıdır. Bu güçlü kaynağın gücünü göreceksiniz yakın zamanda İstanbul’un yakın coğrafyasına, Orta Doğu’dan Orta Asya’ya, kuzeyinde Balkanlar’a hatta Avrupa’nın içine kadar yansıyacak;  güçlü işleri, güçlü sözleri, güçlü iş birliklerini ülkelerle ve şehirlerle yapmaya devam edeceğiz. Çünkü biz ‘Yurtta barış, dünyada barış’ diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün evlatlarıyız.”

AKGÜN: “FESTİVAL BİR KÜLTÜRLER KARMASIDIR, KÜLTÜRLERİN BULUŞMASIDIR”

Büyülçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün de açılış konuşmasında, “Bu festivalin bir kültür ve sanat festivali olduğunu ısrarla vurguluyoruz. Çünkü bugüne kadar bazıları şarkı türkü dedi, bazıları dans dedi. Hayır. Bu festival; kültürlerin birleştiği, sevginin sanatla, kültürün de dostlukla buluştuğu ve Mimar Sinan Köprüsü üzerinde bugün 75 ülkeden gelen 1.200 gencimizin el ele tutuşarak ‘sevgi birbirimize, barış hepimize’   dedikleri, dünyaya dostluk mesajları verdikleri bir kültürler karmasıdır, kültürlerin buluşmasıdır” ifadelerini kullandı.

FESTİVAL ATEŞİNİ YAKTI

Festival açılışını izleyenler arasında Gelsenkirchen Belediye Karin Welge , Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere ile ilçe belediye başkanları ve yabancı misyon temsilcileri de yer aldı. Açılış konuşmalarının ardından İmamoğlu, “Keyfi bol, eğlencesi ve mutluluğu bol bir festival diliyorum” cümleleriyle festival ateşini yakarak resmi açılış gerçekleştirdi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Magazin Haberleri