Kemalpaşa Belediyesi Zabıt Ekiplerinden Pazaryeri ve Fırın Denetimi

Kemalpaşa Belediyesi Zabıt Ekiplerinden Pazaryeri ve Fırın Denetimi

Kemalpaşa Belediyesi, vatandaşların sağlıklı ve güvenli gıdaya ulaşabilmesi ve güvenilir bir ortamda alı
Ana Sayfa Haberler 2 Ağustos 2024 40 Görüntüleme

Bergama Ağustos Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleşti

Bergama Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantısını gerçekleştirdi. Belediye meclis üyeleri ile birlikte alınan kararlar neticesinde, belediye çalışanlarının mevzuat ve toplu iş sözleşmelerinden doğan hak ve menfaatlerini korumak için Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası’na üye olundu. Kardeş şehirler ile ilişkilerin geliştirilmesi konusunda kararlar alınan mecliste Ağustos ayında Midilli Belediyesi’nin davetlisi olarak Midilli ziyareti kararlaştırıldı. Geçmiş dönemden kalan yüklü SGK ve vergi borçlarının da ödenmesi için çalışmaların başlanmasına karar verildi.

“BERGAMA VE BERGAMA BELEDİYESİ BERGAMA’YA MAHKÛM EDİLEMEZ”

UNESCO Dünya Mirası olan Bergama’ya dünyanın dört bir yanından ziyaretçilerin geldiğini, Bergamalı vatandaşların ve Belediye Meclis Üyeleri’nin de dünyayı gezip görmesini, kültürel etkileşimin kendi halkıyla paylaşmasını istediğini belirten Prof. Dr. Tanju ÇELİK; Bergama ve Bergama Belediyesi, Bergama’ya mahkûm edilemez. Tüm Dünya’ya açık olacağız ki o zaman biz Bergama’ya ilimi, irfanı, sporu ve eğitimi hep birlikte getireceğiz. Bergama Belediyesi kardeş şehirlerine gitmeli ve gerekli ilimi ve irfanı birlikte paylaşmalı ve gerekli olan bir proje varsa bunları uygulamalıdır. Kardeş şehirler ile ilişkilerimizi geliştirmeye devam edeceğiz.” dedi.

“SGK VE VERGİ BORCUMUZU ÖDEMEYE HAZIRIZ, MÜLKLERİN DEĞERLEMESİ YAPILACAK”

Belediyenin ağır borç yükü, SGK ve vergi borçları nedeniyle ağır bir ödeme yükümlülüğü bulunuyor. 700 milyon TL’lik borcun 100 milyon TL’sini 3 ay gibi kısa bir sürede ödeyen Bergama Belediye Başkanı Prof. Dr. Tanju ÇELİK, borçların ödenmesi için çalışmaların devam ettiğini belirtti. Birinci sınıf tarım arazilerinin kesinlikle satılmayacağını belirten ÇELİK, şehir içinde üretilen daire ve dükkânların satışının belediyenin gelir elde etmesi için gerekli olduğunu ifade etti. SPK’ya bağlı şirketlerin değerlemesiyle ortaya çıkan değerden sonra SGK borcuna karşılık devirin belirleneceğini ifade eden Başkan ÇELİK; “SGK’ya borcumuz kadar olan kısmındaki mallarımızın eder değeri ortaya çıktığı zaman diğer mallarımız devredilmemiş olacak. Daha önceki dönemden gelen borçların ödemesi bizim dönemimize düştü. Ödemeyi biz yapacağız. Şu anda SGK ve vergi dairesi borçlarından dolayı Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin artık işlerinin yapamaz hale gelmesi için siyaset yürütülüyor. Biz üzerimize düşen SGK borcumuza karşı tedbirlerini almaya çalışıyoruz. Çıkacak olan herhangi bir düzenleme ve yapılacak olan mahsuplaşma için hazırlık yapmamız gerekiyor. Elimizdeki malları kimse devretmek istemez. Cumhuriyet Halk Partisi siyaseten sıkıştırılmaktadır. Sıkıştırmayla halka götürülecek olan hizmetler engellenmeye çalışılmaktadır. Bunun engellenmemesi ve bizim halkımıza hizmet götürmemiz için borcumuzu ödemeye hazırız. Elimizdeki mülklerin eder değerlemesini yapacağız. Gerekirse bunları SGK’ya devredeceğiz ve yolumuza devam edeceğiz. Tasarruf tedbirleri daha önceden çıkarılabilirdi. 2018’de başlayan ekonomik kriz derinleşerek devam etti, bugün vatandaşın ekonomisi çöktü ve Türkiye yürümez hale geldi. Yarın sabah SGK ben tüm paramı istiyorum derse Bergama Belediyesi’nin tüm hesaplarına el koyabilir. Biz bu tedbirleri almak zorundayız.” dedi.

BERGAMA BELEDİYESİ SOSYAL DEMOKRAT KAMU İŞVERENLERİ SENDİKASI’NA ÜYE OLDU

Mevzuat ve toplu iş sözleşmelerinden doğan hak ve menfaatleri korumak, üyelerin işyerlerinde iş ve çalışma şartlarını verimliliği artıracak şekilde düzenlemek, üyelerin imzalayacağı toplu iş sözleşmelerinde kolaylaştırıcı rol üstlenmek amacıyla kurulan Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası’na Bergama Belediyesi üye oldu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Magazin Haberleri