Kimpur, 2023 Entegre Raporu’nu Yayınladı

Kimpur, 2023 Entegre Raporu’nu Yayınladı

Kimpur’un sürdürülebilir bir gelecek için yaptığı yatırımlara ve gelecek hedeflerine ışık tutan Entegre
Ana Sayfa Spor 5 Ağustos 2024 36 Görüntüleme

EÜ Spor Kulübü, geleceğin cimnastik yıldızlarını yetiştiriyor

Yetiştirdiği milli sporcular ile adından sıkça söz ettiren Ege Üniversitesi Spor Kulübü bünyesinde cimnastik sporuna genç yetenekler kazandırılmaya devam ediyor. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde yeniden yapılandırılan Ege Üniversitesi Spor Kulübü, yeni cimnastik şampiyonlarını yetiştirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

EÜ Spor Kulübü’nün sunduğu eşsiz eğitim ortamında, üç yaşından on iki yaşına kadar  sporculara hizmet verdiklerini belirten EÜ Spor Kulübü Cimnastik Branşı Koordinatörü Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Arş. Gör. Sinem Değirmenci, yaş aralığına göre farklı antrenman programları uyguladıklarını ifade etti. Arş. Gör. Değirmenci, “Spor Kulübümüz bünyesinde üç yaşından itibaren başlayan sporculara temel cimnastik eğitimi veriliyor. Üç yaşında gelen sporcu branşlaşmak için küçük olduğundan dolayı temel eğitim alıyor. Bu yaş grubundaki sporcular haftanın iki günü bir saat antrenman yaparak motor becerilerini geliştiriyorlar. Amacımız, öğrencilerimize genç yaşta spor yapmayı sevdirmek ve temel cimnastik becerilerini kazandırmak. Cimnastik eğitimlerimizi, bir yılı aşkın süredir üçüncü kademe Antrenörümüz Emre Değirmenci ile yürütmekteyiz” dedi.

“Her yaşa ve kategoriye göre farklı eğitim programı uygulanıyor”

Altı-yedi yaşından itibaren branşlaşmaya başladıklarını ve sporcuları performans gruplarına dâhil ettiklerini belirten Arş. Gör. Değirmenci, “Öğrencilerimiz temel cimnastik eğitimini tamamladıktan sonra yarışmaya hazırlanacak sporcularımızı seçiyoruz. Cimnastik branşında yarışma başlangıç yaşı dokuz olduğu için biz çalışmalarımıza altı-yedi yaşından itibaren haftanın üç günü iki saat performans ve altyapı gruplarımız ile antrenmanlarımızı yürütüyoruz. İlerleyen süreçte ise öğrencilerimizin performansını göz önünde bulundurarak yarışmaya gidebilecek sporcularımızı gruplardan seçiyoruz, seçtiğimiz sporcularla yarışma odaklı bir program oluşturarak bu yönde çalışmalarımıza devam ediyoruz” diye konuştu.

“Cimnastik; fiziksel, bilişsel ve sosyal gelişimi olumlu etkiliyor”

Cimnastiğin sadece fiziksel gelişim üzerinde değil, aynı zamanda bilişsel ve sosyal gelişim üzerinde de olumlu etkileri olduğunu vurgulayan Arş. Görevlisi Sinem Değirmenci, “Sporcularımızın özgüvenlerini artırmak ve sosyal becerilerini geliştirmek için grup antrenmanlarını önemsiyoruz. Akranlarıyla birlikte antrenman yapmak, genç sporcularımızın sosyal hayatlarına olumlu katkı sağlıyor. Spor yapmanın, gençlerin disiplin kazanmalarına, kendilerini ifade etmelerine ve sağlıklı bir yaşam biçimi geliştirmelerine yardımcı olduğuna inanıyoruz. Cimnastik, bu anlamda gençlerimizin hayatında önemli bir yer tutmalıdır. Ege Üniversitesi Spor Kulübü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren jimnastik şubemizde, genç sporcularımızın hem spor yapma alışkanlığı kazanmalarını hem de bireysel gelişimlerine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Eğitimlerimizi, genç sporcularımızın sağlıklı bir yaşam sürmeleri için titizlikle planlıyoruz” diye konuştu.

Arş. Görevlisi Sinem Değirmenci, “Üniversitemiz Spor Kulübünü yeniden yapılandıran ve her zaman spora destek veren, sporculara moral aşılayan Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak hocamıza ve Rektör Yardımcımız ve aynı zamanda kulüp başkanımız Prof. Dr. Mehmet Ersan hocamıza şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Magazin Haberleri