Buse Tosun Çavuşoğlu Paris 2024’teki İlk Güreş Madalyamızı Kazandı

Buse Tosun Çavuşoğlu Paris 2024’teki İlk Güreş Madalyamızı Kazandı

Atletizmde Berke Akçam 400m engel repesaj yarışında 48.72'lik derecesiyle serisini ilk sırada bitirerek
Ana Sayfa Sağlık 5 Ağustos 2024 34 Görüntüleme

Konak’ta sağlıklı hizmet yayılıyor: ‘İleri Yaş’ kursiyerlerine ücretsiz tarama

Konak Belediyesi, açık havada spor etkinliği düzenlediği parklarda Konaklıların daha sağlıklı yaş alabilmeleri amacıyla başlattığı ücretsiz sağlık taramasını İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi’ne de taşıdı. Konak İlçe Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirilen taramada 55 yaş üstü kursiyerlerin şeker, boy ve kilo ölçümleri yapılarak beden kitle endeksleri hesaplandı.

 

Konak Belediyesi, ilçede yaşayan vatandaşlarının daha sağlıklı yaş almaları amacıyla açık havada spor etkinliği düzenlediği parklarda başlattığı ücretsiz sağlık taramalarını İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi’ne taşıdı. Konak İlçe Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirilen taramaya merkeze gelen 55 yaş üstü kursiyerler katıldı. Tarama öncesinde ise kursiyerlere diyabet, sağlıklı beslenme ve obezite konusunda seminer verildi. Ardından boy, kilo ve şeker ölçümleri yapılan kursiyerlerin beden kitle endeksleri de hesaplandı.

Önce seminer ardından sağlık taraması

Semineri ilgiyle dinleyen kursiyerlerin sonrasında şeker, boy ve kiloları ölçüldü. Konak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün organize ettiği taramaya 160 kursiyer katıldı. Şekeri normal değerlerin üzerinde çıkan kursiyerlere diyetisyenler tarafından sağlıklı beslenme konusunda öneriler verildi. Kursiyerler daha detaylı tetkikler için ise sağlık kurum ve kuruluşlarına yönlendirildi.

Mutlu: Komşularımızın sağlığı bizim için önemli

Sabah sporunun yapıldığı parklarda başlatılan sağlık taramasını 55 yaş üstü vatandaşların çeşitli kurslara katıldığı İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde de uyguladıklarını belirten Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, “Toplumcu belediyecilik anlayışımız gereği sağlık alanında biz de varız diyoruz. Komşularımızın sağlığı bizim için çok önemli. Açık havada spor etkinliği yaptığımız parklarda, Konak İlçe Sağlık Müdürlüğü iş birliği ile başlattığımız sağlık taramalarını İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi’mize de taşıdık. Taramaların ilçe genelinde yaygınlaştırılması için çalışmalarımız sürüyor. Komşularımızın bu sağlıklı hizmetten memnun olması bizi de mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.

Uğur: Verilen hizmetten mutluyum

Merkezde verilen sağlık taraması hizmetinden büyük mutluluk duyduğunu belirten 83 yaşındaki kursiyer Ahmet Uğur, “Yapılan kontroller çok yararlı.  Çünkü bizim yaşımızda sağlık çok önemli.  Özellikle şeker hastalığı çok önemli. Diyabet seminerini de dinleyip genel olarak bilgi aldım” dedi.

Alkan: Seminer çok bilgilendiriciydi

58 yaşındaki bir diğer kursiyer Hanife Alkan da diyabet, sağlıklı beslenme ve obezite konusunda verilen seminerin çok bilgilendirici olduğunu şu sözlerle anlattı: “Boy-kilo endeksine göre kilom biraz fazla çıktı. Kan şekeri düzeyimin normal sınırlarda olduğu söylendi. Çok mutluyum. Belediyemizin biz emeklilere yapmış olduğu hizmetlerden çok memnunuz, çok hoşumuza gidiyor.”

Detaylı bilgi için arayabilirsiniz

Ağustos ayı boyunca devam edecek olan sağlık taramaları hakkında detaylı bilgi almak için Konak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nü 0232 484 22 91 numaralı telefondan arayabilirsiniz.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Magazin Haberleri