Didim Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen Altınkum Yazarlar Festivali birbirinden değerli yazarları konuk etmeye devam ediyor

Didim Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen Altınkum Yazarlar Festivali birbirinden değerli yazarları konuk etmeye devam ediyor

Bu yıl kentimizin önemli turizm noktalarından birisi olan Altınkum Yalı Caddesi’nde 20.kez kapılarını aç
Ana Sayfa Haberler 5 Ağustos 2024 35 Görüntüleme

ESET güvenlik çözümleri şirketlere rekabet avantajı sağlıyor

Bu tanımlama, ESET’in Yönetilen Tespit ve Müdahale (MDR) alanında siber güvenlik hizmetleri sunma konusundaki kararlılığının altını çiziyor.

 

MDR hizmetleri günümüzün siber güvenlik ortamında çok önemli bir duruma geldi. Gartner raporuna göre, “MDR hizmetleri müşterilere uzaktan teslim edilen, insan liderliğindeki, anahtar teslimi, modern SOC işlevleri sunmakta ve sonuçta tehdit bozma ve sınırlama sağlamaktadır. Güvenlik ve risk yönetimi liderleri, iş odaklı risk gereksinimlerini karşılayan MDR hizmetlerini belirlemek için bu araştırmayı kullanmalıdır.” 

 

ESET’in MDR hizmetleri, dahili personele ihtiyaç duymadan uzmanlara erişim sağlayarak siber güvenlik koruması sunuyor. Tespitleri bağlamsallaştıran ve hem yeni hem de deneyimli yöneticilerin ortamlarını daha kolay korumalarına yardımcı olan ESET AI Advisor gibi işlevler ekleyerek güvenlik iş akışlarını geliştiriyor ve basitleştiriyor. Ayrıca şirketin temel yapay zekâ destekli MDR’ı tehditleri erken tespit ederek yüksek algılama oranları ve minimum yanlış pozitiflik sağlıyor. 7 gün 24 saat 365 gün  çalışan hizmetler, hibrit çalışma ortamlarında bile sürekli izleme ve hızlı olay müdahalesini garanti ederek 20 dakika gibi kısa bir sürede rekabetçi bir yanıt süresi sağlıyor. ESET, sunduğu hizmetlerle kurumların sigortalanabilirlik ve mevzuata uygunluk için gerekli siber kontrolleri sağlamalarına yardımcı olarak yasal riskleri ve cezaları azaltıyor.

 

ESET CBO’su Pavol Balaj, “MDR portföyümüzle, her ölçekteki işletmenin ihtiyaçlarına cevap veren bir şey sunuyoruz. Düzenleyiciler ve siber sigorta sağlayıcıları tarafından da kabul edildiği üzere riskler hiç bu kadar yüksek olmamıştı. Bir işletme güvenlik duruşunu güçlendirmeye, tehditlerle mücadele etmeye ve uyumluluğu sürdürmeye gerçekten kararlıysa ESET MDR ona rekabet avantajı sağlayabilir. 2024 Gartner Market Guide for Managed Detection and Response raporunda Temsilci Marka olarak tanınmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

 

MDR hizmetleri, işletmelerin tehditlere yanıt verme sürelerini kısaltmalarına yardımcı olmanın yanı sıra bu tür tehditlere karşı mevcut maruziyetlerini detaylandırmalarına da yardımcı olmalıdır. Doğru MDR hizmeti, şirket içi SOC çabalarından daha hızlıdır ve genel işletme BT yönetiminden çok daha kapsamlı ve esnektir. Bu nedenle bu iki zorluğa birlikte cevap vermek için ESET, MDR hizmetlerini farklı iş ihtiyaçlarına cevap vermek için iki abonelik katmanında sunuyor. Küçük ve orta ölçekli işletmeler için ESET PROTECT MDR, sağlam güvenlik özellikleri ve uzman desteği sunarak gereksiz karmaşıklıklar olmadan üst düzey koruma sağlar. İşletmeler için ESET PROTECT MDR Ultimate, gelişmiş güvenlik özellikleri, proaktif tehdit algılama ve kapsamlı müdahale hizmetleri sunarak optimum koruma ve mevzuata uygunluk sağlar.

 

Rapora göre, “MDR hizmetlerini, mevcut dahili yetenekler olmadığında 7/24, uzaktan teslim edilen, insan güdümlü güvenlik operasyonları yetenekleri elde etmek için kullanabilirsiniz. MDR hizmetleri ayrıca kurumun mevcut güvenlik operasyonları yeteneklerini hızlandırması veya artırması gerektiğinde de kullanılmalıdır.” 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Magazin Haberleri