Buse Tosun Çavuşoğlu Paris 2024’teki İlk Güreş Madalyamızı Kazandı

Buse Tosun Çavuşoğlu Paris 2024’teki İlk Güreş Madalyamızı Kazandı

Atletizmde Berke Akçam 400m engel repesaj yarışında 48.72'lik derecesiyle serisini ilk sırada bitirerek
Ana Sayfa Kültür & Sanat 5 Ağustos 2024 66 Görüntüleme

Müjdat Gezen’in Hayatını Anlatan “Bir Sevgi Belgeseli” Muğla’da

Muğla Büyükşehir Belediyesi Türk Tiyatrosu’nun yaşayan çınarı Müjdat Gezen’in hayatını anlatan “Bir Sevgi Belgeseli”ni sanatseverlerle buluşturuyor.

Türk Tiyatrosu’nun büyük üstadı,  demokrasi ve aydınlanma mücadelesinin simge aktörlerinden Müjdat Gezen’in hayatını anlatan, yönetmenliğini Gökmen Ulu’nun yaptığı “Bir Sevgi Belgeseli” Muğla’nın Menteşe ve Marmaris ilçelerinde sanatseverlerle buluşacak. 6 Ağustos Salı saat 20.30 Menteşe Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde, 7 Ağustos Çarşamba saat 20.30 Marmaris Armutalan Kültür Merkezi’nde yönetmen Gökmen Ulu’nun moderasyonunda yayınlanacak Bir Sevgi Belgeseli gösterimine usta sanatçı Müjdat Gezen’de online olarak katılacak.

Bir Sevgi Belgeseli’nin anlatıcıları arasında Müjdat Gezen’in ailesi ve çocukluk arkadaşlarının yanı sıra dostlarından Türkan Şoray, Emel Sayın, Erol Evgin, Perran Kutman, Kandemir Konduk, Uğur Dündar, Zülfü Livaneli, Rahmi Koç, Mustafa Alabora, Özden İnönü Toker, Cem Yılmaz, Celal Ülgen, Orhan Aydın, İlker Başbuğ, Emre Kongar, öğrencilerinden Şevket Çoruh, Demet Akbağ, Çağlar Çorumlu, Ezgi Mola, Alper Kul, Şebnem Bozoklu, İlker Ayrık, Günay Karacaoğlu, Erkan Can, Yasemin Yalçın, Gonca Vuslateri, Dolunay Soysert de yer alıyor. Arşiv görüntüleriyle Savaş Dinçel, Yıldız Kenter, Aziz Nesin, Ayşen Gruda, Gülşen Bubikoğlu, Münir Özkul ve Adile Naşit de hikayenin içinde yer alıyor.    

“Müjdat Gezen’in devrimci hikayesi”

94 dakikalık Bir Sevgi Belgeseli seyir zevki yüksek ve ilham verici belgesel her kesimden insan için bir rol model niteliği taşıyor. Belgeseli daha önce izleyenler “Hümanizma ruhu taşıyan bu belgesel; nice insanın hayatına etkili dokunuşlar yapan ve hayallerini gerçekleştiren bir adamın, Türk Tiyatrosunun büyük üstadı,  demokrasi ve aydınlanma mücadelesinin simge aktörlerinden Müjdat Gezen’in devrimci hikayesidir.” diyerek tanımlıyor. Bir Sevgi Belgeseli daha önce İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde ve İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gösterildi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Magazin Haberleri