Buse Tosun Çavuşoğlu Paris 2024’teki İlk Güreş Madalyamızı Kazandı

Buse Tosun Çavuşoğlu Paris 2024’teki İlk Güreş Madalyamızı Kazandı

Atletizmde Berke Akçam 400m engel repesaj yarışında 48.72'lik derecesiyle serisini ilk sırada bitirerek
Ana Sayfa Kültür & Sanat 6 Ağustos 2024 54 Görüntüleme

Osmanlı ve Cumhuriyete şahit olan sergiyi kaçırmayın

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Osmanlı döneminden Cumhuriyete uzanan önemli bir sergiyi sanatseverlerle buluşturdu. 6 padişah ve bir asırlık Cumhuriyete şahit olan eşyaların yer aldığı Singer 170. Yıl Sergisi Seka Sanat İhtisas Merkezi’nde açıldı.

 

DİKİŞ MAKİNELERİ, SAATLER, TARİHİ BELGELER

Sergide eski dikiş makinelerinin yanı sıra tarihi değeri olan radyo, makas, kaşık, vantilatör, saat gibi Singer markalı birçok ürün yer aldı. Bunun yanı sıra her biri bambaşka hayatlara dokunan nostaljik fotoğraflar, fatura ve belgeler de sergi envanteri içinde beğeniye sunuldu.

 

ABDÜLMECİD’TEN CUMHURİYETE

Sergideki eşyaların tarihçesi günümüzden 170 yıl öncesine ulaşıyor. Zira bu tarih 1850’li yılların başını işaret ediyor. Bu tarihten Cumhuriyetin ilanına kadar Osmanlı  tahtına sırasıyla; Abdülmecid, Abdülaziz, 5. Murad, 2. Abdülhamid, 5. Mehmed Reşad ve Mehmed Vahidettin geçiyor. Ardından günümüze uzanan bir asırlık Cumhuriyet devri yaşanıyor. Bu çerçevede Singer 170. Yıl Sergisi’nde yer alan eserler 6 Osmanlı Padişahı ile birlikte bir asırlık Cumhuriyet dönemine şahitlik ediyor.

 

14 EKİM’E KADAR AÇIK

Bu önemli ve ilginç ayrıntı sergiyi gezenler tarafından büyük ilgi görüyor. Sanat çevreleri aynı zamanda tarihe tanıklık eden sergiyi tüm vatandaşların izlemesini tavsiye ediyor. Sergi, 14 Ekim Pazartesi gününe kadar Seka Park içindeki Seka Sanat İhtisas Merkezi’nde izlenilmeye devam edilecek.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Magazin Haberleri