Buse Tosun Çavuşoğlu Paris 2024’teki İlk Güreş Madalyamızı Kazandı

Buse Tosun Çavuşoğlu Paris 2024’teki İlk Güreş Madalyamızı Kazandı

Atletizmde Berke Akçam 400m engel repesaj yarışında 48.72'lik derecesiyle serisini ilk sırada bitirerek
Ana Sayfa Kültür & Sanat 6 Ağustos 2024 41 Görüntüleme

Borusan’ın 80 yıllık hikayesi Borusan Quartet ile binlerce yıllık Avdalaz Kalesi’nde yankılanıyor

Borusan Grubu 80. yılını, köklü geçmişi ve umut dolu vizyonunu yansıttığı “Bir Hayalin Hikayesi” konseriyle kutluyor. Bu özel yıldönümünde, Borusan Quartet’ten gelen güçlü ezgiler, dinleyicilerini Borusan’ın Kurucusu onursal Başkanı merhum Asım Kocabıyık’ın hayallerinin filizlendiği Afyonkarahisar’dan dünyaya uzanan bir tarih ve müzik yolculuğuna çıkarıyor.

Borusan, 80. yılını kutlamak üzere köklerinden aldığı ilhamla özel bir konsere imza atıyor. Bu önemli dönüm noktasında Borusan Quartet, Grubun kurucusu ve onursal başkanı merhum Asım Kocabıyık’ın hayallerinin yeşerdiği Afyonkarahisar’da, “Bir Hayalin Hikayesi” adlı dijital konserle müzikseverleri büyülü bir atmosfere taşıyor. Binlerce yıllık tarihiyle şehrin simgelerinden biri olan Avdalaz Kalesi’nde kaydedilen “Bir Hayalin Hikayesi” konserinde Borusan Quartet’in eşsiz yorumuyla klasikten moderne müzik dünyasının önemli eserleri bir araya geliyor. Kemanlarda Esen Kıvrak ve Nilay Sancar, viyolada Efdal Altun ve viyolonselde Nil Kocamangil’den oluşan dörtlü, seçkin bir repertuvarla dinleyicilere unutulmaz bir deneyim yaşatıyor.

Borusan’ın kurucusu ve onursal başkanı merhum Asım Kocabıyık’ın doğduğu topraklarda gerçekleştirilen bu özel konser, grubun köklü geçmişi ile geleceğe yönelik 200 yıl ve ötesine ulaşma vizyonunu bir araya getiriyor. Afyonkarahisar’ın kültürel zenginliği ve tarihi dokusu, Borusan Quartet’in müziğiyle buluşarak hem bölgenin hem de grubun değerlerine ışık tutuyor. Konser “Karahisar Kalesi” adlı eser ile Borusan’ın zengin bir kültürel mirasa sahip olan Afyonkarahisar’da filizlenen hikayesine vurgu ile başlıyor. Bu 80 yıllık yolculuk, Borusan Quartet’in eşsiz yorumu ve müziğin evrensel diliyle binlerce yıllık Avdalaz Kalesi’nden dünyaya ulaşıyor. 

Sanatı yaygınlaştırmak amacıyla kurulan Borusan Sanat’ın bünyesinde yer alan, ülkemizin önde gelen müzik topluluklarından Borusan Quartet’in bu konseri ile evrensel bir köprü kuruluyor. 

Prodüksiyon ve proje künyesi

Borusan Quartet

  • Birinci Keman: Esen Kıvrak
  • İkinci Keman: Nilay Sancar
  • Viyola: Efdal Altun
  • Viyolonsel: Nil Kocamangil

 

Eserler: ANONİM – Karahisar Kalesi (Düz.: Oğuzhan Balcı)

              PIAZZOLLA – Primavera Porteña 

               PIAZZOLLA – Celos

               PIAZZOLLA – Chant et Fugue

               W.A. MOZART – Yaylı Çalgılar Dörtlüsü No.21, Re Majör, KV 575, I. Allegretto

               W.A. MOZART – Yaylı Çalgılar Dörtlüsü No.21, Re Majör, KV 575, II. Andante

               W.A. MOZART – Yaylı Çalgılar Dörtlüsü No.21, Re Majör, KV 575, III. Menuetto & Trio. 

               W.A. MOZART – Yaylı Çalgılar Dörtlüsü No.21, Re Majör, KV 575, IV. Allegretto

 

Kayıt mekânı: Avdalaz Kalesi, Afyonkarahisar

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Magazin Haberleri