Buse Tosun Çavuşoğlu Paris 2024’teki İlk Güreş Madalyamızı Kazandı

Buse Tosun Çavuşoğlu Paris 2024’teki İlk Güreş Madalyamızı Kazandı

Atletizmde Berke Akçam 400m engel repesaj yarışında 48.72'lik derecesiyle serisini ilk sırada bitirerek
Ana Sayfa Haberler 6 Ağustos 2024 27 Görüntüleme

Türkiye’nin İlk Elektrikli Ticari Aracı E-Transit ile Ford, Adıyaman’da Sürdürülebilir Turizmi Teşvik Ediyor

Gelişmiş teknolojisi, üstün performansı ve eşsiz tasarımıyla ticarette kuralları yeniden yazan Ford Otosan imzalı E-Transit, bu kez Adıyaman-Nemrut Dağı arasındaki turist seferleri için kullanılacak. Tek şarjla tüm rotayı tamamlayan E-Transit böylece yolcu taşımacılığında da konfor ve verimden ödün vermeden sürdürülebilir bir ekosistemin önünü açacak.

Ford Otosan tarafından Kocaeli’nde üretilen, yatırımı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından “Proje Bazlı Devlet Yardımları” ile desteklenen ve ticari hayata yön veren Türkiye’nin ilk elektrikli ticari aracı E-Transit, bu kez de sürdürülebilir turizmi teşvik edecek özel bir projede yer alıyor. Adıyaman-Nemrut Dağı arasındaki turist seferleri için Ford E-Transit araçlar kullanılacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Avrupa Birliği Komisyonu’nun desteğiyle hayata geçirilen proje sayesinde, yoğun turist güzergahlarından biri olan bu rotada artık daha çevre dostu ve verimli bir yolculuk mümkün olacak.

Projenin ortaklarından biri olan Koç Topluluğu şirketlerinden WAT Mobilite de şarj ve altyapı süreçleri konusunda destek verdi. WAT Mobilite’nin şarj cihazları Adıyaman Valiliği binası ve Nemrut dağı duraklarına yerleştirildi.

E-Transit tek şarjla tüm rotayı tamamlıyor

Adıyaman Valiliği önünden başlayarak Nemrut Dağı’na uzanan bu rota, turistlere eşsiz bir deneyim sunuyor. Yerli ve yabancı turistler, sabah güneş doğmadan önce minibüslere binerek gün boyunca devam eden bu yolculukta çeşitli noktalarda mola veriyorlar. Bu süre zarfında, yol üzerindeki tarihi ve doğal güzellikleri keşfedip, güneşin doğuşu dahil farklı anları deneyimleme fırsatı buluyorlar. E-Transit, sadece tek şarjla bu uzun seyahati konforlu, çevre dostu ve düşük maliyetli bir şekilde tamamlıyor.

Bu kapsamda 12+1 kişilik kapasiteye sahip sekiz adet E-Transit minibüs hazırlandı. E-Transit’in minibüse çevrilmesi süreci Ford Otosan’ın Ar-Ge ekipleri tarafından, Adıyaman İl Kültür Müdürlüğü yöneticilerinin ve Ford’un Ankara bayisi Başer Otomotiv’in de katkılarıyla yürütüldü. Tasarım sürecinde müşterilerin beklentileri dikkate alındı, ayrıca Nemrut dağı fiziki sürüş testleri gerçekleştirildi. Minibüs dönüşümü ve WAT Mobilite üzerinden şarj cihazlarının temini projenin ana yürütücüsü olan Başer Otomotiv tarafından sağlandı.

Araçların teslim töreni 6 Ağustos 2024’te Ankara’da Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, Avrupa Birliği Başkanlığı Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdürü Bülent Özcan, AB Türkiye Delegasyonu Mali İşbirliği Bölüm Başkanı Odoardo Como, Ford Otosan Lideri Josephine Payne ve Ford Türkiye İş Alanı Lideri Özgür Yücetürk’ün katılımıyla gerçekleşti.

Bakan Kacır: “Adıyaman’da umutları yeniden yeşertiyoruz”

Teslimat töreninde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Ford Otosan Kocaeli Fabrikası’nda üretilen 8 elektrikli ticari aracı yolcu taşıma standartlarına uygun hâle getirdik.  

Adıyaman şehir merkezi ile Nemrut Dağı arasındaki güzergahta bulunan ören yerlerine güvenli bir ulaşım imkanı sağlamak üzere elektrikli araçlarımızı vatandaşlarımızın, şehrimizi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin hizmetine sunuyoruz.  

Adıyaman’da Turizm Sektörünün Canlandırılması Projesi” kapsamında 8 elektrikli minibüsü Adıyaman Valiliği’mize teslim ediyoruz. Tarihi güzelliklerini coğrafyasıyla, doğasıyla, havasıyla besleyen şehrimize, Adıyaman’ımıza hayırlı, uğurlu olsun.

Yatırım teşviklerimizle, devreye aldığımız destek programlarımızla, gerçekleştirdiğimiz yeni yatırımlarla Adıyaman’da umutları yeniden yeşertiyoruz. Adıyaman’ı çekim merkezi yapacak projeleri, yeni atılımlarla destekleyerek şehrimizin bereketli topraklarında huzurun, refahın temellerini sağlamlaştıracağız ve bölgenin parlayan yıldızı hâline getireceğiz.

Bugün de bir araya gelmemize vesile olan projemizdeki ortak gayemiz, gayretimiz, çabamız; Adıyaman’ın güçlenmesi ve hak ettiği seviyeye ulaşması için kararlılığımızın bir nişanesidir” dedi.

‘Kommagene Ring’ olarak adlandırılacak hattın Adıyaman turizmini geliştirmesi bakımından çok önemli olduğunu vurgulayan Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol ise şu ifadeleri kullandı: “Bu projenin bizler için, Adıyaman için çok özel bir anlamı var. Kendi mühendislerimizle, milli sermayemizle ülkemizde geliştirilen son teknoloji ürünü bu araçlara sahip olmak milli bir gurur veriyor. Adıyaman’ımızın, geçtiğimiz yıl deprem felaketiyle ciddi yıkım yaşayan şehrimizin ayağa kalkma aşamasında böylesi bir katkının yaratacağı psikolojik etki, moral hiçbir şeye değişilmez. Bu projede katkısı olan Sayın Bakanımıza, Avrupa Birliği yetkililerine, Ford Türkiye’ye teşekkür ediyorum.”

Payne: “Türkiye’yi otomotiv sektöründe küresel bir oyuncu haline getirmeye devam edeceğiz”

Ford Otosan Lideri Josephine Payne, “E-Transit, Türkiye’nin ilk tamamen elektrikli ticari aracı olarak elektrifikasyon yolculuğumuzda önemli bir kilometre taşı. Şimdi de Adıyaman gibi tarihi bir turistik destinasyonda ilk defa yer alması, yenilikçi ve çevreye duyarlı uygulamalara öncülük ettiğimizin bir örneğidir. Bakanlığımızın da desteğiyle Türkiye’yi otomotiv sektöründe küresel bir oyuncu haline getirmeye devam edeceğiz” dedi.

E-Transit, Ford Otosan’ın 2021’de açıkladığı ve Türkiye’nin en büyük özel otomotiv yatırımı olan 2 milyar avroluk ‘Gelecek Vizyonu’ kapsamında hattan indirdiği ilk araç oldu. Türkiye otomotiv sanayinin dönüşümüne büyük katkı sağlayan elektrikli ve bağlantılı yeni nesil ticari araç projelerinin hayata geçirilmesini amaçlayan bu yatırım planı çerçevesinde 2022’de üretilen E-Transit, aynı zamanda Ford’un Avrupa’daki ilk elektrikli ticari aracı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Magazin Haberleri