Buse Tosun Çavuşoğlu Paris 2024’teki İlk Güreş Madalyamızı Kazandı

Buse Tosun Çavuşoğlu Paris 2024’teki İlk Güreş Madalyamızı Kazandı

Atletizmde Berke Akçam 400m engel repesaj yarışında 48.72'lik derecesiyle serisini ilk sırada bitirerek
Ana Sayfa Haberler 7 Ağustos 2024 24 Görüntüleme

AİLE HEKİMLERİ ŞİDDETİ KINAMAK İÇİN SİYAHA BÜRÜNDÜ

Muğla’nın Bodrum ilçesinde görevli bulunduğu Aile Sağlığı Merkezi’nde bir hasta ve kardeşinin saldırısına uğrayan ve kalbi duran, hala yoğun bakımda tedavisi süren Dr. Mustafa Hürkal Tezvar’ın yaşadığı bu olayı aile hekimleri eylemlerle protesto ediyor. Olayın ardından 1 gün iş bırakan aile hekimleri her pazartesi günü siyah giyinerek hasta görüyor.

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu Başkanı Dr. Türkü Yağmur Nehir, toplumun sağlığını korumak için büyük bir fedakârlık gösterdiklerini ve karşılığının şiddet olmaması gerektiğini söylüyor. Sağlık Bakanlığı tarafından verilen eğitimler, kamuoyu spotları, ailelerin eğitilmesi ile sağlık çalışanlarına şiddetin önüne geçilmesinin mümkün olduğuna dikkat çekiyor. Hekime yönelik şiddetin, hiçbir gerekçeyle mazur görülemeyeceğinin altını çizen AHEF Başkanı Dr. Nehir, mevcut hukuki düzenlemelerin de caydırıcılığının çok yetersiz olduğunu vurguluyor. “Artık bu kadar şiddet yeter! Halkımızı kim eğitecek, gerekli cezaların verilmesini kim sağlayacak. Bu konularda harekete geçilmeli ve aile hekimleri iç rahatlığı ile işlerini yapabilmelidir.”

Sağlıkta şiddetin sadece hekimlerin ve sağlık çalışanlarının değil ülkemizin sorunu olduğuna dikkat çeken Dr. Nehir, “Sağlıkta şiddete dur demek için hep birlikte hareket edilmelidir. Sağlıkta şiddet olaylarının son bulması için Sağlık Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı gerekli önlemleri bir an önce almalıdır. Aile sağlığı merkezlerinin ve çalışanlarının iş güvenliği sağlanmalıdır. Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu olarak, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin artık dayanılmaz boyutlara ulaştığını ve bu durumun meslektaşlarımız üzerinde büyük bir psikolojik baskı oluşturduğunu bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Bu nedenle de her Pazartesi günü Aile Sağlık Merkezlerinde muayenelerimizi siyah giyerek yapacağız. Umarız mesajımız gerekli yerlere ulaşır.”

Yorumlar

Magazin Haberleri