Buse Tosun Çavuşoğlu Paris 2024’teki İlk Güreş Madalyamızı Kazandı

Buse Tosun Çavuşoğlu Paris 2024’teki İlk Güreş Madalyamızı Kazandı

Atletizmde Berke Akçam 400m engel repesaj yarışında 48.72'lik derecesiyle serisini ilk sırada bitirerek
Ana Sayfa Haberler 7 Ağustos 2024 22 Görüntüleme

CEMİL İPEKÇİ, “GELENEKTEN GELECEĞE ŞİLE BEZİ” SÖYLEŞİSİYLE 35. ULUSLARARASI ŞİLE BEZİ KÜLTÜR ve SANAT FESTİVALİ’NE KONUK OLDU!

Ünlü modacı Cemil İpekçi, İstanbul’un coğrafi işaretli ürünü Şile Bezi üzerine bir söyleşi için 35. Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali’ne konuk oldu! İpekçi, 4 Ağustos Pazar akşamı gerçekleşen “Gelenekten Geleceğe Şile Bezi” başlıklı söyleşide bu özel kumaşın tarihine ve üretim sürecine, hem Şile hem de İstanbul için önemine değinirken Şile beziyle ilgili gelecek vizyonundan da bahsetti. Şile bezinin bölge halkı açısından taşıdığı ekonomik ve sosyal rolün altını özellikle çizen İpekçi, bu geleneksel kumaşı modern moda anlayışıyla nasıl buluşturduğunu da anlattı. Söyleşinin ardından gerçekleşen defilede ise, Ağva Collection’ın Şile bezinden ürettiği birbirinden şık modeller ziyaretçilerle buluştu.

Şile Belediyesi tarafından bu yıl 35.’si düzenlenen Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali, Şile’nin eşsiz atmosferinde katılımcılara konserler, söyleşiler, atölyeler, defile gibi birçok etkinlikle renkli bir program sunuyor.

35. Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali, 4 Ağustos Pazar akşamı ise Türkiye’nin en renkli simalarından, modacı Cemil İpekçi’yi ağırladı. “Gelenekten Geleceğe Şile Bezi” başlıklı bir söyleşi için gerçekleştiren İpekçi, tarihinden önemine, benzersiz özelliklerinden üretim ve tasarım süreçlerine her yönüyle Şile bezini ele aldı. Mutlu Ulusoy moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşinin ardından düzenlenen defilede ise Ağva Collection’ın Şile bezinden tasarımları büyük beğeni topladı.

Yeni enerjisi ve içeriğiyle, Şile’yi eski festival günlerine döndürmeyi hedefleyen 35. Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali; Enstitü İstanbul İSMEK, Mey|Diageo, Kale Şile, Işık Üniversitesi, Gönen Otel, The Sign Otel, Değirmen Otel, Uçar Royal Otel, Şira Restoran, Kuaför Yasin&Devrim, REptur Gayrimenkul, Marin Balık, Ovacık Köyü Kadın Tohum Derneği ve Lilyum Pastanesi’nin destekleriyle gerçekleşiyor.

Adını, yıllardır yörenin ekonomisinin ve sanatının alt yapısını oluşturan coğrafi işaretli ürünü Şile Bezi’nden alan Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali, 1984 yılından bu yana devam eden, Türkiye’nin en eski festivallerinden biri. Ara yıllarda doğal afet ve savaş gibi nedenlerle ertelenmiş olsa da 35 yıldır devam eden festival, Şile’nin değerlerini, kültürünü, kültürel mirasını korumayı ve tanıtmayı amaçlıyor. Yerel halkın hem ekonomik hem de sosyal yaşamını zenginleştirmesine katkı sağlayan Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali aynı zamanda Şile’nin ticari ve turizm potansiyelini artırarak bölgeye canlılık kazandırıyor. Hem yerel hem de uluslararası düzeyde katılımcıları ağırlayan festival, yerel geleneklerin ve el sanatlarının korunmasını, toplumsal farkındalığın artmasını ve yeni kültürel ifadelere olanak sağlamayı hedefliyor.

 

PROGRAM

10 Ağustos Cumartesi

22.00             Konser: Atiye / Ağva

11 Ağustos Pazar

22.00             Konser: Melek Mosso / Ağva

Etiketler:

Yorumlar

Magazin Haberleri