Büyükşehir Belediyesi Sporcularından Taekwondo Şampiyonaları’nda Büyük Başarı

Büyükşehir Belediyesi Sporcularından Taekwondo Şampiyonaları’nda Büyük Başarı

Muğla’nın Menteşe ilçesinde düzenlenen Taekwondo İl Şampiyonası'nda, Büyükşehir Belediyesi sporcuları bü
Ana Sayfa Kültür & Sanat 7 Ağustos 2024 46 Görüntüleme

Uluslararası Kalamış Yaz Festivali Başlıyor

Kadıköy Belediyesi’nin bu yıl dördüncüsünü düzenlediği Uluslararası Kalamış Yaz Festivali başlıyor. 12 Ağustos’ta canlı orkestra eşliğindeki Charlie Chaplin’in “Şarlo Kaçak” filmiyle başlayacak olan festivalde, 28 gün boyunca 19 konser, 9 film gösterimi yapılacak.

Kadıköy Belediyesi’nin her yıl düzenlemiş olduğu Uluslararası Kalamış Yaz Festivali 12 Ağustos pazartesi günü başlıyor. Festivalin açılışı geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Charlie Chaplin filmiyle kapılarını açacak. 12 Ağustos Pazartesi saat 21.00’de “Şarlo Kaçak” filmiyle başlayacak program kapsamında, birbirinden etkileyici 19 konser ve 9 film Kalamış Atatürk Parkı’nda 8 Eylül’e kadar seyirciyle buluşacak.  Chaplin’in 1923 yapımı “Şarlo Kaçak” filmine Şef Orçun Orçunsel yönetimindeki Avrasya Filarmoni Orkestrası eşlik edecek.  

BAŞKAN KÖSEDAĞI’NDAN DAVET

Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı festivale herkesi davet ederek şunları söyledi: “Heyecanla beklenen Kalamış Yaz Festivali başlıyor. 12 Ağustos – 8 Eylül tarihleri arasında, Kalamış Parkı’nda birbirinden ünlü sanatçılar ve film gösterimleri ile yine karşınızda olacağız. Sizler de bu festivale katılarak, patili dostlarımıza mama desteğinde bulunabilirsiniz. Hem eğleneceğiz hem de patili dostlarımıza mama desteğinde bulunacağız. Şimdiden hepinize iyi eğlenceler diliyorum.” dedi.

FESTİVALİN AÇILIŞ KONSERİ İNCESAZ’DAN

Akustik müzik, klasik müzik, rock ve popüler sanatçıların olduğu oldukça zengin içeriğe sahip festivalin açılış konserini 13 Ağustos Salı günü, Geleneksel Türk Müziği düzenlemelerinden eşsiz örnekler sunan İncesaz grubu yapacak.

YILDIZLAR ALTINDA SİNEMA

Kadıköy Belediyesi Sinematek/Sinema Evi’nin özel seçkisinden oluşan gösterimler 12 Ağustos’ta canlı orkestra eşliğinde Chaplin’le başlıyor. Charlie Chaplin’in 1923 yapımı klasiklerinden “Şarlo Kaçak” filmine Şef Orçun Orçunsel yönetimindeki Avrasya Filarmoni Orkestrası eşlik edecek. 8 Eylül’e kadar sürecek olan film gösterimleri kapsamında 9 film izleyiciyle buluşacak.

8 Eylül’e kadar 28 etkinliğe ev sahipliği yapacak olan Kalamış Yaz Festivali, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı da özel sürpriz bir sanatçının konseriyle kutlayacak.

Festivale katılım, alanın düzeninin sağlanabilmesi için biletli olacak. Bilet satışları Mobilet üzerinden yapılacak. Dileyen 100 TL ödeyerek genel satış bileti alabilecek ya da 200 TL ödeyerek, sokak hayvanlarına destek paketine yardım yaparak biletleri temin edebilecek. Kalamış Atatürk Parkı’nda 12 Ağustos – 8 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Kalamış Yaz Festivali’nin ayrıntılı programına Kadıköy Belediyesi’nin internet sayfasından ulaşılabilir.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Magazin Haberleri