Büyükşehir Belediyesi Sporcularından Taekwondo Şampiyonaları’nda Büyük Başarı

Büyükşehir Belediyesi Sporcularından Taekwondo Şampiyonaları’nda Büyük Başarı

Muğla’nın Menteşe ilçesinde düzenlenen Taekwondo İl Şampiyonası'nda, Büyükşehir Belediyesi sporcuları bü
Ana Sayfa Haberler 7 Ağustos 2024 32 Görüntüleme

AgeSA Her Yaşta Fonu için 4. Dönem Başvuruları Başladı

2024 – 2025 döneminde toplam 1 milyon 250 bin TL hibenin dağıtılacağı başvuru detayları belli oldu. Yaşlıların iyi olma halini destekleyen, yaşlılık ve yaşlanma alanlarıyla ilgili konularda projeleri bulunan sivil toplum kuruluşları, bir eş başvuranla birlikte fona başvurabiliyor. 

 

Her Yaşta kurumsal sosyal sorumluluk projesiyle Türkiye’de “yaşlanma” ile ilgili toplumsal sorunu ele alan ilk şirket olan AgeSA, yaşlılık ve yaşlanma alanında yapılan sivil toplum çalışmalarını desteklemek ve yeni projeleri teşvik etmek amacıyla kurduğu “Her Yaşta Fonu”nun 4. dönem çalışmalarına başladı.

 

Sivil toplum kuruluşlarının (STK) yaşlılık ve yaşlanma alanlarıyla ilgili projelerine destek veren Her Yaşta Fonu’na bu yıl başvuracak STK’ların;

  • Yaşlılara ve yaşlılığa dair ayrımcı yaklaşımları değiştirmeyi hedefleyen çalışmalar ve kampanyaları,
  • Yaşlılara yönelik oluşturulan dil temelli ayrımcılıkla mücadele eden projeleri,
  • Sivil toplum, özel sektör, kamu kurumları ve yerel yönetimlerin iş birliği kapsamında kurumların yaşlıların lehine ortak ve kalıcı çözümler üretmelerini destekleyen faaliyetleri,
  • Kamusal hayata katılımı geliştirme temelinde yaşlıları güçlendiren projeler gibi yaşlılık alanındaki çalışmaların güçlenmesine katkı sağlamaları bekleniyor.

Ayrıca STK’ların; kamu kurumları, yerel yönetimler gibi farklı paydaşlarla iş birliği modelleri geliştirmeleri hedefleniyor. Bu doğrultuda “Yaşlanma Alanında Ortaklıklar ve Ağlar” temasıyla gerçekleştirilecek fonun bu dönemine başvuracak kuruluşların, en az bir eş başvuran ile ortak başvuru yapması bekleniyor.

Her Yaşta Fonu kapsamında bu yıl STK’lara toplam 1 milyon 250 bin TL hibe dağıtılacak. Her Yaşta Fonu için son başvuru tarihi 13 Eylül Cuma günü saat 18.00 olacak. Sonuçlar ise Ekim ayında açıklanacak. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Magazin Haberleri