LASİAD’ın Laleli’deki defilesi hayran bıraktı

LASİAD’ın Laleli’deki defilesi hayran bıraktı

Laleli Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin düzenlediği Laleli Fashion Shopping Fest defilesinde Avrupa’
Ana Sayfa Haberler 8 Ağustos 2024 28 Görüntüleme

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Eğitim İçin ‘Askıda Fatura’

İBB tarafından kurulan Askıda Fatura platformu, eğitim destek paketi ile öğrencilerin de yanında. Toplam 43 bin bağışçının 14 milyon TL’nin üzerinde yardımda bulunduğu eğitim destek paketine, https://askidafatura.ibb.gov.tr/egitim-destek adresinden bağış yapılabiliyor. 

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından 2020 yılında kurulan çevrimiçi bağış platformu Askıda Fatura, ihtiyaç sahipleri ile bağışçıları bir araya getirmeye devam ediyor. 

 

ASKIDA FATURAYA TOPLAM 155 MİLYON TL BAĞIŞ

Açıldığı günden bu yana yaklaşık 155 milyon TL tutarında bağışın toplandığı askıda fatura ile ihtiyaç sahiplerinin su ve doğalgaz faturalarını ödemelerine yardım ediliyor. Diğer yandan; aile destek paketi ile nakdi ihtiyacı olan ailelere de yardımda bulunuluyor. Anne bebek destek paketi ile 0-4 yaş arası çocuklu annelere yardım eli uzatılırken, ulaşım destek paketi ile ihtiyaç sahiplerinin kent içi ulaşımı destekleniyor. 

 

İHTİYAÇ SAHİBİ ÖĞRENCİLERE EĞİTİM DESTEĞİ

2021 yılından bu yana açılan eğitim destek paketi ile ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitim masraflarına ortak olunabiliyor. Bugüne kadar 43 bin bağışçı, 14 milyon TL’nin üzerinde bağışta bulunarak öğrencilerin eğitim masraflarına yardımda bulundu. Eğitim destek paketi ile öğrencilere tek seferlik 750 TL tutarında nakdi destek sağlanıyor. Yapılan destek, doğrudan üniversite öğrencisinin İstanbulkart’ına yatırılarak ve öğrenci SMS ile bilgilendiriliyor. Eğitim desteğinden, sosyal inceleme sonucu ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen üniversite öğrencileri faydalanabiliyor. 

 

Eğitim destek paketine https://askidafatura.ibb.gov.tr/egitim-destek adresinden bağışta bulunmak mümkün. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Magazin Haberleri