LASİAD’ın Laleli’deki defilesi hayran bıraktı

LASİAD’ın Laleli’deki defilesi hayran bıraktı

Laleli Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin düzenlediği Laleli Fashion Shopping Fest defilesinde Avrupa’
Ana Sayfa Haberler 8 Ağustos 2024 32 Görüntüleme

BinBin ve Novocycle Mikro Mobilite Geri Dönüşümünde Yeni Bir Dönem Başlatıyor

Türkiye’nin öncü mikro mobilite şirketi BinBin, sürdürülebilir geri dönüşüm çözümlerinde uzmanlaşmış Novocycle ile önemli bir ortaklık kuruyor. Bu iş birliği, BinBin’in çevre dostu hedeflerini güçlendirirken, mikro mobilite sektöründe yenilikçi ve sürdürülebilir uygulamaları hayata geçirmeyi amaçlıyor.

Yüzde yüz Türk sermayesiyle kurulan, 5 ülke ve 17 farklı şehirde faaliyet gösteren BinBin, 25.000’den fazla e-scooter’ını Novocycle’ın gelişmiş geri dönüşüm teknolojileri ile yöneterek çevresel etkilerini minimize etmeyi planlıyor. Bugün 4 milyonu aşkın kullanıcıya hizmet veren BinBin, bu iş birliği ile operasyonel verimliliğini artırarak sektörde örnek olmayı hedefliyor. Gelir paylaşımı modeli ile kurulan bu ortaklık, her iki taraf için de sürdürülebilir büyüme fırsatları sunuyor.

Sürdürülebilirlikte Yeni Ufuklar: BinBin ve Novocycle’ın Stratejik Ortaklığı

1000 Yatırımlar Holding AŞ CEO & Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Abdik, “Novocycle ile gerçekleştirdiğimiz bu stratejik ortaklık, BinBin’in sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşması için önemli bir adım. E-scooter bataryalarımızın geri dönüşümü sürecinde Novocycle’ın ileri teknoloji çözümlerinden faydalanarak hem operasyonel verimliliğimizi artıracak hem de karbon ayak izimizi minimuma indireceğiz. Bu iş birliği, şehirlerimizin daha yaşanabilir ve sürdürülebilir olmasını sağlama konusunda yeni standartlar belirlememize yardımcı olacak” açıklamasında bulundu.  

Novocycle CEO’su Taha Uluhan ise görüşlerini şu sözlerle dile getirdi, “Bu ortaklık, mikro-mobilite sektöründe sürdürülebilir uygulamaları teşvik etme misyonumuzda önemli bir dönüm noktası. BinBin ile iş birliği yaparak atıkları azaltmakla kalmayıp, hizmet kalitesinden ödün vermeden çevresel sorumluluğu ön planda tutan bir örnek teşkil ediyoruz.”

Novocycle’ın ileri düzey geri dönüşüm teknolojisi, sektör standartlarının üzerinde bir başarı oranı ile %96 malzeme geri kazanımı sağlıyor. Lityum ve grafit gibi değerli malzemeleri koruyarak tekrar kullanılmalarını mümkün kılan bu süreç, BinBin’in karbon ayak izini önemli ölçüde azaltırken, döngüsel ekonomiye katkıda bulunuyor. 

Teknik Ayrıntılar

  • Geri Kazanım Oranı: Anahtar batarya malzemelerinde %96 geri kazanım
  • Süreç: Malzeme bütünlüğünü koruyan yenilikçi geri dönüşüm teknolojisi 
  • Sürdürülebilirlik Etkisi: Karbon ayak izinde önemli azalma ve AB lityum-iyon pil gedi dönüşüm direktifleri ile uyum 
  • Uygulamalar: Elektrikli araç bataryaları, mobil cihazlar ve diğer elektronik atıklar 

BinBin, bu stratejik ortaklık ile şehir içi mobiliteyi daha sürdürülebilir ve çevre dostu bir hale getirme misyonunu pekiştirerek, kullanıcılarına ve çevreye olan taahhüdünü güçlendiriyor. Novocycle ve BinBin birlikte, mikro mobilite sektöründe çevresel sorumluluk konusunda yeni standartlar oluşturma konusunda emin adımlarla ilerliyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Magazin Haberleri