LASİAD’ın Laleli’deki defilesi hayran bıraktı

LASİAD’ın Laleli’deki defilesi hayran bıraktı

Laleli Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin düzenlediği Laleli Fashion Shopping Fest defilesinde Avrupa’
Ana Sayfa Haberler 8 Ağustos 2024 18 Görüntüleme

Kısa Mola ile Annelerin ve Evlatlarının Yüzü Gülüyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi Türkiye’de ilk olan Kısa Mola Merkezleri ile bugüne kadar 411 aileye 8 bin 300 kez hizmet verdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’de ilk olan ve engelli bireylere hizmet vermek için kurulan Kısa Mola Merkezleri; Menteşe, Milas, Fethiye ve Marmaris ilçelerinde hizmetlerine devam ediyor. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın talimatı ile Yatağan ve Bodrum ilçelerine de açılacak olan Kısa Mola merkezleri bugüne kadar 411 aileye 8 bin 300 kez hizmet verdi.

Sosyal Belediyecilik hizmetlerinde önemli projeleri hayata geçiren Muğla Büyükşehir Belediyesi, Kısa Mola Merkezleri ile takdir topluyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’de bir ilk olarak 2016 yılında Menteşe ilçesinde hizmete başlattığı Kısa Mola Merkezleri, Marmaris, Milas ve Fethiye’de ailelere hizmet vermeye devam ediyor.

Fatma Çıldır; “Kısa Mola biz annelere çok iyi geliyor”

Kısa Mola merkezlerinden yararlanan annelerden Fatma Çıldır, kimselere emanet edemedikleri çocukları için hayata geçirilen Kısa Mola merkezlerinin çok iyi düşünülen bir hizmet olduğunu söyledi ve bu hizmetin annelere ve çocuklarına çok iyi geldiğini belirtti. Fatma Çıldır; “Kısa Mola bana terapi gibi geliyor. Tüm işlerimi halledebiliyor, çocuğum Kısa Mola’da iken kendimle baş başa kalıp kitap okuyabiliyorum. Bu hizmetten çok memnunum. Pandemi dönemi sonrası bu hizmetten yararlanmaya başladım. Çocuğum burada çok güzel vakit geçiriyor. Özel çocuğumuzu kimselere emanet edemediğimizden Kısa Mola biz annelere çok iyi geliyor.” dedi.

Melek Şenol; “Kısa Mola’yı özel çocuğu olan tüm annelere öneriyorum, gönül rahatlığı ile buraya evlatlarını emanet edebilirler”

Marmaris Kısa Mola Merkezi’nden yararlanan Melek Şenol da 3 yıldır bu hizmetten yararlandıklarını, evladının eve mutlu gelmesinin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Melek Şenol; “Umut’un annesiyim. Marmaris Kısa Mola Merkez’ine 3 yıldır geliyoruz. Burada çalışanlardan, ilgi ve alakalarından çok memnunuz. Farklı etkinliklerle keyifli vakit geçiriyorlar. Evladım eve mutlu gelince ben çok mutlu oluyorum. Burayı diğer ailelere de öneriyorum. Çocuklarını buraya gönül rahatlığı ile emanet edebilirler.” dedi.

Fadime Güzel; “Kısa Mola hizmetinden anneler olarak çok memnunuz”

Kısa Mola Merkezleri’nden yararlanan annelerden Fadime Güzel’de 4 yıldır bu hizmetten yararlandıklarını ve çocuğunun sosyalleşmesine çok katkısı olduğunu belirtti. Fadime Güzel; “Kısa Mola Merkezleri’nin açıldığını öğrenir öğrenmez bu hizmetten yararlanmaya başladık. 4 yıldır faydalanıyoruz. Çocuğumun sosyalleşmesine büyük katkı sağladı. Biz buraya büyükşehir belediyemizin engelli nakil araçları ile geliyoruz ve bu hizmetten çok memnunuz.”

Bodrum ve Yatağan’a Kısa Mola Merkezi Açılacak

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Menteşe, Milas, Fethiye ve Marmaris ilçelerinde bulunan Kısa Mola Merkezleri, 6 yaş ve üzeri engelli bireyleri ayda 4 defa maksimum üç saat süreyle misafir ediyor. İl genelindeki Kısa Mola Merkezleri’nden yararlanmak isteyen engelli bireyler, talep etmeleri halinde özel dizayn edilen araçlarla evlerinden alınarak merkeze getiriliyor ve ardından tekrar evlerine geri bırakılıyor. Bodrum ve Yatağan ilçesine Kısa Mola merkezleri yapılması için çalışmalar sürüyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Magazin Haberleri