LASİAD’ın Laleli’deki defilesi hayran bıraktı

LASİAD’ın Laleli’deki defilesi hayran bıraktı

Laleli Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin düzenlediği Laleli Fashion Shopping Fest defilesinde Avrupa’
Ana Sayfa Kültür & Sanat 8 Ağustos 2024 43 Görüntüleme

LASİAD’ın Laleli’deki defilesi hayran bıraktı

Laleli Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin düzenlediği Laleli Fashion Shopping Fest defilesinde Avrupa’nın en büyük sokak podyumu kuruldu.

Türkiye’nin tekstil ihracatına önemli katkılar sağlayan festival sayesinde tüm dünyaya Türk ihracatının yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen güçlü ve ayakta olduğu mesajı verilirken 50’den fazla üretici firma yabancı alım heyetleriyle buluştu.
 
Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, İstanbul Valisi Davut Gül, TİM Başkanı Mustafa Gültepe, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan ve LASİAD Başkanı Gıyasettin Eyyübkoca’nın da izlediği defilede Türkiye’nin ünlü modelleri Demet Şener, Wilma Elles, Sezgi Sena Akay baş manken olarak yer alırken 50’yi aşkın model Laleli üreticisinin dünya pazarına sunduğu kıyafetleri tanıttı.
 
Avrupa’nın en uzun sokak podyumundaki defile öncesi konuşan Lasiad Başkanı Gıyasettin Eyyübkoca, TİM Başkanı Mustafa Gültepe, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç festivalin tekstil ihracatımıza katacağı değerin önemine vurgu yaptı.
 
Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, Laleli’yi Avrupa’nın en önemli moda merkezlerinden biri yapmanın hayalini kurduklarını dile getirdi ve Laleli esnafına teşekkür etti.
 
Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Laleli’den dünyaya Türk ihracatının arttığı mesajını verirken, “Küresel konjonktürde yaşanan olumsuzluklara rağmen 2023’de Türk ihracatı 255.4 milyar dolar seviyesine ulaşmış ve orta vadeli planlarımızın üzerinde gerçekleşmiştir. 2024 yılı Temmuz ayında geçen yılın aynı rakamlarına göre ihracat yüzde 13.8 artarak 22 milyar 512 milyon dolar artarak tüm zamanların rekorunu kırdı” dedi.
 
Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, 10. Kez düzenlenen Laleli Fashion Shopping Festivali’nin ilerleyen yıllarda ticaret hacmini daha da yukarılara taşıyacağına inandığını dile getirdi.

Laleli üreticisinin dünyaya pazarladığı en yeni modelleri Demet Şener, Wilma Elles ve Sezgi Sena Akay’ın da yer aldığı modeller tanıttı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Magazin Haberleri