Kemalpaşa Belediyesi Zabıt Ekiplerinden Pazaryeri ve Fırın Denetimi

Kemalpaşa Belediyesi Zabıt Ekiplerinden Pazaryeri ve Fırın Denetimi

Kemalpaşa Belediyesi, vatandaşların sağlıklı ve güvenli gıdaya ulaşabilmesi ve güvenilir bir ortamda alı
Ana Sayfa Spor 9 Ağustos 2024 27 Görüntüleme

Urla’da Çocuklar hem eğleniyor hem de öğreniyor

Okulların tatile girmesinin ardından çocukların boş zamanlarını verimli ve eğlenceli geçirmeleri amacıyla, Urla Belediyesi tarafından açılan kurslarda yaklaşık bin çocuk eğitim alıyor.

 

Urlalı çocuklar bu yaz tatilinde hem eğleniyor hem de becerilerini geliştiriyor. Urla Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen yaklaşık 8 hafta sürecek olan kurslarda 11 branşta toplam bine yakın öğrenci ilçe merkezinde Urla Kent Tarihi ve Arşivi(UKTA), Aryom Kültür Merkezi ve semt merkezlerinde kurs görüyor. Çocukların yaz tatilini verimli bir şekilde geçirmelerini amaçlayan kurslarda alanında uzman eğitmenler yaz boyunca çocuklara bilgi ve tecrübelerini aktarırken çocukların sosyalleşmesine katkıda bulunarak onların zararlı alışkanlıklardan ve ekran bağımlılığından korunmasını sağlıyorlar.

KENDİNE GÜVENLERİ GELİŞECEK

Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, geleceğin teminatı çocukların iyi yetişmesi için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, “Her yıl olduğu gibi bu yılda yorucu bir eğitim-öğretim maratonunu geriden bırakan öğrencilerimizin yaz tatillerini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri adına Urla Belediyesi olarak farklı alanlarda birçok kurs açtık. Açtığımız kurslarda öğrencilerimizin sene boyunca öğrendiklerini pekiştirmek ve aynı zamanda üstüne de koymalarını hedefledik. Çocuklarımızın ilgi ve becerilerine göre açtığımız kurslarda çocuklarımızın kendine güveni gelişecek ve özgüvenleri daha da yükselecektir. Kurslarımızda eğitim alan bütün çocuklarımıza başarılar fedakar öğretmenlerimize de kolaylıklar diliyorum” dedi.

 

Urla Belediyesinin açmış olduğu yaz kurslarında İngilizce, resim, el sanatları, kitap kulübü, mandala, ekoloji ve bitki yetiştiriciliği, aikido, futbol, tenis ve jimnastik alanlarında çocuklara eğitim verilmektedir. Aynı zamanda psikososyal atölyelerde de “Duygu dünyam, Hayal Bahçesi, Sanatla Kendime Yolculuk ve Arkadaşlık Pusulası” başlığı altında psikosoyal atölye eğitimleri verilmektedir.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Magazin Haberleri