Kemalpaşa Belediyesi Zabıt Ekiplerinden Pazaryeri ve Fırın Denetimi

Kemalpaşa Belediyesi Zabıt Ekiplerinden Pazaryeri ve Fırın Denetimi

Kemalpaşa Belediyesi, vatandaşların sağlıklı ve güvenli gıdaya ulaşabilmesi ve güvenilir bir ortamda alı
Ana Sayfa Haberler 9 Ağustos 2024 41 Görüntüleme

Bergama Belediyesi’nin Borçları Hızla Ödeniyor

Başkan Çelik, içinden geçilen zorlu mali duruma rağmen Bergama Belediyesi olarak esnafa ve alacaklılara karşı ödemelerin yapıldığını, 71,5 milyon TL vergi borcunun da yapılandırılarak 62 milyon TL’ye düşürüldüğünü açıkladı.

“BORÇLANMA YÜKSEK, SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ÖNEMLİ”

Bergama Belediye Başkanı Prof. Dr. Tanju ÇELİK “Her şeyi belli imkânlar çerçevesinde yürüteceğiz. Seçimden önce belli bir borçla karşılaşacağımızı biliyorduk. Belli bir borç var ve bunun sürdürülebilirliği önemli. Günlük hizmetlerimizi gerçekleştirirken bu borçlara ilişkin gerçekleştireceğimiz ödemeleri gelirlerimizle karşılayıp karşılamayacağımızı hesapladık. Yaklaşık 700 personelin maaş ödemesi 23 milyon TL, iller bankasından gelen 13 milyon TL idi. Biz bunun çalışmalarını yaptık ve harcamaları kısarak sorunu çözdük. Biz bu ödemeleri yaparken 31 Mart’tan önce yapılan ihalelerden toplamda 45 milyon TL hak ediş faturaları önümüze geldi. Geçmiş dönemde yapılmış toplam borcun haricinde 45 milyon TL’lik harcamayı da ödemek bize kaldı. Ödenmelerimizi sorunsuz bir şekilde gerçekleştiriyoruz.” diye kaydetti.

BERGAMA BELEDİYESİ VERGİ BORÇLARI YAPILANDIRILDI

Başkan ÇELİK, iktidar değişimi ile beraber yerelde iktidar artık Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediyeleri yönettiği döneme girildiğini kaydetti. Öngörülerinin son dönemde CHP belediyelerine SGK ve vergi borçları üzerinden yapılan baskı ile halkı çıktığını ifade eden Başkan Çelik, Bergama Belediyesi’nin 71,5 milyon TL vergi borcunun 62 milyon TL ile yapılandırmasına onay alındığını açıkladı. Vergi borçlarımızdan arınmış olarak İller Bankası’ndan gelecek olan paranın bir kısmının da kesintiye uğramadan Belediye’nin kasasına giren paraya dönüşeceğini ifade eden Başkan Çelik “Hakkımız olan parayı her zaman isteyeceğiz ve Bergama halkının hakkı olan ne ise almak için mücadele edeceğiz” diye belirtti.

“TEK KİŞİ 4 ŞİRKETİ İLE BERGAMA BELEDİYESİ İHALELERİNİ ALMIŞ”

Ülke olarak ekonomik krizin, enflasyonun yüksek olduğu zor süreçlerden geçildiğini kaydeden Başkan Çelik, Bergama Belediyesi yönetimini devraldığında içinde bulunduğu mali durumu şöyle aktardı: “Bir ihale şirketi 4 farklı şirketmiş gibi ihaleler almış ama tek kişinin sahipliği bulunuyor, tüm ihaleler böyle verilmiş. Bu kişinin şu an toplam 50 milyon TL alacağı bulunuyor. Çöp toplama ihalesini alan şirket geçtiğimiz bir hafta sonunda, borca karşılık kamyonların yakıtını koymadı ve akaryakıt ile tehdit edildik. Gece idari müdürlerim ile toplantımızı gerçekleştirdik ve şirkete kararımızı bildirdik. Sabah çöp kamyonlarının akaryakıtları konuldu ve hizmete başladılar.” Bu mağduriyetlerin yaşanmasına neden olanların toplumsal vicdanda kendi hesaplarını vereceğini kaydeden Başkan Çelik, ihaleyi alan şirketin sahibine “Size Belediye’nin anahtarları verilmesi unutulmuş. İhaleler verilmiş ama bir tek anahtar verilmemiş” diye gelinen durumun vahametini ifade ettiğini açıkladı. Harcamalardaki sınır tanımazlığa dikkat çeken Başkan Çelik, “Bergama’nın onca tarla satışlarına rağmen, bizim şehir içindeki arsa satışlarına itirazlar bulunuyor. Bergama’nın yüzde 25’ini satmışsınız, biz de önümüzdeki 5 yıl boyunca yüzde 25’ini satacak değiliz. Bu kadar satışa rağmen bu büyüklükte borç bırakıldı” diye kaydetti.  

BEŞ YILIN SONUNDA NASIL ANILMAK İSTERSEN ÖYLE ANILIRSIN

Düşünce yapısında çelişkilerin bulunmadığını ve ifade eden Başkan ÇELİK, “Kendi yaptığımız işe bakacağız. Kimin ne yaptığı beni bağlamıyor ama önündeki işe müdahale ediliyorsa onu zaman zaman dile getirmek, konuşmak ve tartışmak hepimizin görevi” diyerek Bergama halkına insani temellerde hizmet sunma amacıyla çalıştığını kaydetti. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Magazin Haberleri