Anne olmaya herzaman hazırım..

Anne olmaya herzaman hazırım..

Sevilen şarkıcı Melek Mosso, önceki akşam Kıbrıs Lord’s Palace Otel’de sahne aldı. Mavi renkli bir sahn
Ana Sayfa Haberler 11 Ağustos 2024 28 Görüntüleme

Seferihisar Belediyesi’nden gerçeği aratmayan deprem tatbikatı

Seferihisar Belediyesi, olası depremlere hazırlanmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla 9-10 Ağustos tarihlerinde deprem tatbikatı düzenledi.  

Başarılı geçen tatbikatta 3 ayrı istasyon kurularak deprem anında yapılması gereken kurtarma çalışmaları birebir canlandırıldı. 

Depremin ülkemizin kaçınılmaz gerçeği olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Seferihisar’ı afetlere karşı dayanıklı bir kent haline getirmek için çalıştıklarını ifade etti.

 

Seferihisar Belediyesi’nin koordinasyonunda 27 kişiden oluşan Seferihisar Belediyesi Arama ve Kurtarma ekibi (SAK) eğitimler ve tatbikatlar sonrasında sınava girerek Hafif Seviye Arama ve Kurtarma Ekibi olarak AFAD’a  akredite olacak. 

 

İki gün boyunca süren tatbikatta Seferihisar Belediyesi Arama ve Kurtarma ekibi alanlarda kurtarma istasyonları kurarak afetzedelere ulaştı. Enkazdan afetzede çıkarma, çadır kurma gibi en güç konularda da canlandırma yapan ekipler AFAD sınavına hazırlık yapıyor. 

Tatbikat hakkında bilgi veren Seferihisar  Belediyesi Afet İşleri Müdürü Hakan Alten, “Arama Kurtarma ekibimizin gece faaliyetlerini de içeren bugüne kadarki en kapsamlı eğitimini Doğanbey Ürkmez Bölge Amirliği yerleşkesi içinde yönetim ve eğitim üssünde gerçekleştirdik. 
Ekibin tüm imkan ve kabiliyetinin test edildiği eğitim, olası bir afet sonrası ekibin tüm günlük faaliyetinin planlı organizasyonunu kapsadı. Arama kurtarma faaliyetinin tüm evrelerinin uygulanmaya çalışıldığı eğitimde, ekip üyeleri verilen tüm görevleri standartlar kapsamında alana yansıtmaya çalıştı. 
Ekibimizin planlı eğitimlerine düzenli olarak devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Magazin Haberleri