Boccia Türkiye Şampiyonası başladı

Boccia Türkiye Şampiyonası başladı

Boccia Türkiye Şampiyonası Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Boccia Bowling ve Dart Federasyonu
Ana Sayfa Spor 11 Ağustos 2024 36 Görüntüleme

Boccia Türkiye Şampiyonası başladı

Boccia Türkiye Şampiyonası Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Boccia Bowling ve Dart Federasyonu ortaklığında Gebze Sporcu Eğitim Merkezinde gerçekleştirildi. Şampiyonaya 15 Şehirden 16 kulübe bağlı 130 sporcu katıldı.

 

AÇILIŞ SEREMONİSİ

Türkiye’de federasyon çatısı altında ilk Boccia Türkiye Şampiyonası Kocaeli’nde gerçekleştirildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Boccia Bowling ve Dart Federasyonu ortaklığındaki şampiyona Gebze Sporcu Eğitim Merkezinde yapıldı. Şampiyonanın açılış seremonisine Türkiye Boccia Bowling ve Dart Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Soba, Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Mehmet Köse, Şube Müdürleri ve sporcu yakınları katıldı.

 

“HEDEFLERİMİZ BÜYÜK”

Açılış seremonisinde konuşan Türkiye Boccia Bowling ve Dart Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Mutlu Türkmen; “Bu yıl ilk defa federasyon çatısı altında Boccia Türkiye Şampiyonasını gerçekleştiriyoruz. Bize bu fırsatı veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesine teşekkürlerimizi sunuyorum. İnanıyorum ki paralimpik olimpiyatlarında yarışacak sporcular bu şampiyonalardan çıkacak. Tüm sporcularımıza başarılar diliyorum” ifadesini kullandı.

 

“TÜM SPORCULARA BAŞARILAR DİLİYORUM”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Soba; “Bugün özel sporcuların katıldığı özel bir etkinlikte bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu yıl ilki gerçekleşen Boccia Türkiye Şampiyonasına katılan tüm sporcularımıza başarılar diliyorum. Kocaeli spora önem veren ve hedefi sporun başkenti olmak. Bu kapsamda siz değerli sporcuları şehrimizde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Şampiyonaya katılan tüm sporculara başarılar diliyorum” dedi.

 

130 SPORCU

Gebze Sporcu Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen Boccia Türkiye Şampiyonasına 15 Şehirden 16 kulübe bağlı 130 sporcu katıldı. Sporcular Kadınlar Bireysel Kategorisi (BC1, BC2, BC3, BC4, BC5) Erkekler Bireysel Kategorisi (BC1, BC2, BC3, BC4, BC5) Çiftler Mix: BC3, BC4 (Bir kadın ve bir erkek olmak üzere ikişer sporcudan oluşmalı,) ve Karışık Takımlar: BC1, BC2 (Bir takım en az bir erkek, bir kadın ve bir BC1 sporcuya sahip olan üçer sporcudan oluşmalıdır.) olmak üzere 3 grupta gerçekleştirildi. Şampiyonun finali Salı günü gerçekleştirilecek.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Magazin Haberleri