Oğuzhan Kahraman’dan iddialı tekli “Gönlüm Onun Olur”

Oğuzhan Kahraman’dan iddialı tekli “Gönlüm Onun Olur”

Daha çocuk yaşlarından itibaren müzikle iç içe yaşamaya başlayan Oğuzhan Kahraman “Gönlüm Onun Olur” adlı
Ana Sayfa Haberler 12 Ağustos 2024 33 Görüntüleme

Sodec Technologies, KYC Alanlarında Sertifikalı Yapay Zeka Çözümü İle Oyunun Kurallarını Yeniden Yazıyor

Yapay zeka tabanlı yüz tanıma çözümü ile yüz sahteciliğine karşı küresel ölçekte en yüksek doğruluk oranlarından birine sahip olan Sodec, Amerikan Ulusal Standartlar Enstitüsü (NIST) tarafından yürütülen testlerde milyonda bir hata payıyla ilk 10’a girmeyi başarırken her yıl 100 milyon kimlik ve bilgiyi işleyerek 12 binden fazla ağacın kesilmesini önlüyor.

 

Müşterilerinin dijital dönüşüm süreçlerini verinin alınışı, işlenip sınıflandırılması ve doğrulamasına kadar uçtan uca bir yaklaşımla ele alan bir teknoloji şirketi olan Sodec Technologies; veri toplama, analiz ve doğrulama süreçlerinde uzmanlaşarak çeşitli sektörlerdeki kurumların ve kişilerin ihtiyaçlarına yenilikçi ve güvenli çözümler sunuyor. Müşteri için veri; ister bir kimlik belgesinden çıkarılacak kimlik bilgileri olsun, ister uzaktan müşteri edinimi sürecinde KYC için kullanılacak biyometrik verilerin doğrulanması olsun. Sodec en hızlı ve güvenli çözümü sunmak için yapay zeka konusundaki uzmanlığını ortaya koymaktadır.

Küresel düzeyde tanınan ve tercih edilen yapay zeka destekli bir veri doğrulama çözümü olmak istediklerine vurgu yapan Sodec Technologies Kurucusu Hasan Dertli, “Önceliğimiz, hep kendi teknolojilerimizi üretmek oldu. Yaptığımız her ürün uluslararası standartların da üzerinde olan teknolojileri içeriyor. Bizler hep yeniliği benimsedik.  Üç ana değerimiz olan güvenirlik, yenilikçilik ve müşteri odaklılık ile de farklı sektörlerden müşterilerimizin ihtiyaçlarına en uygun çözümleri geliştirdik. Yapay zeka, bizim en güçlü olduğumuz alan. Biz farklı olarak kişi veya belge doğrulama süreçlerimizi insan faktörü olmadan yapay zekayla yapabilmekteyiz. Yüz ve kimlik sahteciliğinde uluslararası standartlarda küresel firmalarla yarışabilecek önemli bir konumdayız. Kimlik doğrulama sırasında hem işlemi gerçekleştiren kişinin hem de işlemde kullanılan kimlik belgesinin gerçekliğini kontrol ederek müşterilerimize güvenilir bir işlem sunduğumuzdan emin oluyoruz. Kimlik doğrulama sektöründe, çoğu çözümün müşterilere güvenlik ya da müşteri deneyimi arasında bir seçim yapma zorunluluğu sunduğunu gözlemledik. Sodec Technologies’in ürün portföyünü oluştururken de bu eksikliği her zaman göz önünde bulundurarak ne güvenlikten ne de müşteri deneyiminden ödün vermeyen, saniyeler içerisinde en güvenli sonucu veren platformlar geliştirdik.” dedi.

Yurt dışı potansiyeli yüksek

Sodec Technologies olarak yurt dışı pazarlara açılabilecek bir potansiyele sahip olduklarının altını çizen Hasan Dertli, “Türkiye merkezli bir teknoloji şirketi olarak, Türk mühendislerin geliştirdiği ürünlerle, Amerikan Ulusal Standartlar Enstitüsü (NIST) tarafından yürütülen testlerde milyonda bir hata payıyla ilk 10’da yer almayı başardık.  Yakın zamanda yeni bir iBeta sertifikasına sahip olacağız. Bu, dünyada sayılı firmanın sahip olduğu çok değerli bir sertifika. iBeta, NIST (Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü) tarafından akredite edilmiş bağımsız bir test kuruluşu. Aynı zamanda kişisel veri ve bilgi gizliliği sistemlerini de garantileyen uluslararası geçerli ISO sertifakalarımız ile veri güvenliğini de sağladığımızı doğrulayarak hem global hem de Türkiye pazarında gerekli regülasyonlara uyum sağlamak için gerekli adımları attık. 200’ün üzerinde ülkenin 15.000 civarı geçerli belgesini doğrulayabilen veri yakalama ve doğrulama platformlarımız ile dünyanın herhangi bir yerinde müşterilerimize güvenle hizmet verebilir durumdayız. Teknolojik altyapımız ve sertifikaların desteklediği ürün portföyümüzle yurt dışı pazarlarda başarılı olacağımızı düşünüyoruz” şeklinde görüş belirtti.

Sodec Digital ID ürünlerinin dünya genelinde yüz sahteciliği saldırılarına en yüksek doğrulukla cevap veren çözümlerden biri olduğunu da ifade eden Hasan Dertli, bu konuda çok iddialı olduklarını ve biyometrik doğrulamada da en uygun çözümleri sunduklarını da kaydetti. ’’Şu anda rakip pek çok ürün basit fotoğraf ya da video ataklarını dahi karşılamakta zorlanırken, sistemlerimizde herhangi aktif bir hareket gerektirmeden binlerce dolarlık maskeler ya da deep fake atakları önleyebiliyoruz.’’

Doğayla dost şirket

Güvenli bir gelecek için öncü ve doğayla dost doğrulama çözümleri sunduklarını da ifade eden Hasan Dertli sözlerini, “Sodec’i bir veri doğrulama platformu olarak da düşünmek mümkün. Şirketlerin müşteri edinimi, kimlik doğrulama, KYC ve evrakların dijitalleştirilmesi işlemlerini yapıyoruz. İnsana ait her türlü veriyi doğruladığımızı söyleyebilirim. Bu, bir belge veya biyometrik veri olabilir. Doğrulama platformuyuz ama veri çıkarma, belge sınıflandırma ve veri yönetimini de yapabiliyoruz. Belge, Kimlik, Biyometrik ve Yaş Doğrulama çözümlerimiz var.  Bu çözümlerimizle her yıl 100 milyon bilgi ve kimliği dijital olarak işleyerek geleneksel fotokopi ve evrak işlemlerinin yerini alıyoruz. Bu sayede yılda 12 binden fazla ağacın kesilmesini önleyerek, doğa ve çevreye katkıda bulunmaya çalışıyoruz.” şeklinde tamamladı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Magazin Haberleri