Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, ilçemizin göz bebeği olan Akbük Mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi

Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, ilçemizin göz bebeği olan Akbük Mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi

Göreve geldiği günden bu yana her fırsatta vatandaşlarla bir araya gelen Didim Belediye Başkanı Hatice G
Ana Sayfa Haberler 12 Ağustos 2024 29 Görüntüleme

Neova Sigorta, 2024 yılının ilk 6 ayında hayat dışı prim üretiminde yüzde 102 büyüdü

Yenilikçi ve müşteriyi odağa alan ürün ve hizmetler geliştirmeye devam eden Neova Sigorta, 2024 ilk yarı yıl sonuna dair finansal sonuçlarını kamuoyuna açıkladı. Aktif büyüklüğünü yüzde 41,8 artırarak 21 milyar TL’ye ulaştıran Neova Sigorta ödenmiş sermayesini 2024 yılı ilk çeyreğinde 900 milyon TL’den 1,4 milyar TL’ye yükseltti. Yılın ilk yarısında hayat dışı sigorta sektörü prim üretimi bazında yüzde 81 büyürken, Neova yüzde 102 oranında artış yakaladı. Acente kanalında ise prim üretiminde yılın ilk 6 ayında yüzde 114’lük bir büyüme yaşanırken bu büyümeyle birlikte acentelerin prim üretimindeki payı yüzde 70’e yükseldi. Şirketin 2024 ikinci çeyrek dönem net karı ise yaklaşık 609 milyon TL olarak gerçekleşti.

 

“2024’ün ilk yarısında sektörümüzdeki pozisyonumuzu güçlendirdik.”

2024 ikinci çeyrek finansal sonuçlarına ilişkin görüşlerini açıklayan Neova Sigorta Genel Müdürü Neslihan Neciboğlu, “2024 yılının ilk yarısında hem yatırımlarımız hem de gerçekleştirdiğimiz yeniliklerle sektörümüzdeki pozisyonumuzu güçlendirmeye devam ediyoruz. Uzun vadeli ve sürdürülebilir başarı için finansal sağlığın önemli bir rol oynadığına inanıyoruz. Ana stratejilerimiz doğrultusunda büyüme, karlılık, müşteri, inovasyon & verimlilik ve dijital gelişim üzerine odaklanıyoruz. Tüm kanallarımızın desteğiyle yılın ilk yarısında prim üretimimiz 9,4 milyar TL’ye ulaştı. Bu başarının önemli bir kısmı, prim üretimimizin %70’ini oluşturan acentelerimize ait. Kasko ürünümüzde prim üretimimizi 1,6 milyar TL’ye ulaştırarak bir önceki yıla kıyasla yüzde 45 büyüdük, pazar payımızı yüzde 3,13’e yükselttik. Özellikle odaklandığımız özel binek otomobil segmentinde geçtiğimiz yıl yüzde 5 olan pazar payımızı yüzde 5,5’e çıkardık. Ayrıca finansal sigortalar alanında da etkili bir dönemi geride bıraktık. İlk üretimi yaptığımız 2023 yılından bu yana bu alanda; kamu ihaleleri, vergi iadesi, lisanslı depoculuk, kentsel dönüşüm riskli yapı, bayilik ve mal alım konulu kefalet senetleri düzenliyoruz. 2024’in ilk yarısı itibarıyla müşterilerimize 3,6 milyar TL limit tahsis edilmiş olup, toplam prim üretimi 49,3 milyon TL olarak gerçekleşmiştir. Bu başarıyla birlikte de kefalet branşındaki pazar payımızı yüzde 12’ye ulaştırarak prim üretiminde 2024 ilk yarıda sektörde 3. sıraya yerleşmiş durumdayız.  2024 yılının ilk yarısının bir diğer dikkat çeken gelişmesi de en çok büyüyen broker kanalımız oldu ve bu kanalda yüzde 152 oranında büyüme kaydettik. Broker kanalımızla işbirliğimizi güçlendirerek butik hizmet vermeye devam edeceğiz. Bankaların dijitalleşme sürecinde sigortacılık dikeyinde Neova Sigorta olarak desteklerimizi sürdürüyoruz. API’lerimizi açarak bankaların dijital satışlarını artırmalarına katkı sunarken, bankasürans kanalında, 2024 yılının ilk 6 ayında 4 farklı banka ve 882 banka şubesine hizmet vererek yüzde 102’lik bir büyümeye imza attık. Önümüzdeki dönemde tüm bu branşlardaki başarılarımızı katlayarak, müşterilerimizin ihtiyaç ve beklentilerini karşılayan ürün ve hizmetler geliştirmek için devam edeceğiz.” dedi.

 

Veri analitiği teknoloji şirketi SAS ile iş birliği

Neova Sigorta, veriden değer üretme yolculuğunda veri analitiği alanında dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden SAS ile iş birliğine imza attı. SAS VIYA platformu ile merkezi veri yönetişimi, veri standardının sağlanması, model yönetimi, açık kaynak kodlu modellerin geliştirilmesi konularında güçlü hale gelmeyi hedefleyen Neova, veriden daha fazla içgörü elde edip tüm paydaşlarına maksimum değer üretmeyi amaçlıyor. 

  

Sürdürülebilir bir gelecek için yeni ürünler geliştiriliyor

Sürdürülebilir bir gelecek için yatırımlarını sürdüren Neova Sigorta, elektrikli araçlar için NeoEnerjik kasko ürününü geliştirdi. Geniş kapsamlı teminatlara ek olarak NeoEnerjik Kasko, mobil şarj asistans hizmeti ile elektrikli araç sahiplerine kesintisiz bir sürüş deneyimi sunuyor. Elektrikli araç kaskosu yaptıran müşterileri adına da fidan bağışı yapacak olan Neova Sigorta, NeoEnerjik Kasko ile müşterilerine üç yıllık muafiyet içeren batarya teminatı ve şarj ekipmanlarının çalınması gibi elektrikli araç sahiplerinin karşılaşabileceği özel durumlara ilişkin teminatlar da sunuyor.

 

Sigortalıların olası zor dönemlerine yönelik özel güvence: NeoKritik Güvence Sigortası

Neova Sigorta, 18-55 yaş aralığındaki bireylerin sağlığını kritik hastalıklara karşı güvence sağlıyor. Neova Sigorta’nın yeni ürünü “NeoKritik Güvence Sigortası” ile kanser, inme, organ nakli, koroner by-pass cerrahisi, miyokard infarktüsü, kalp kapakçığı değişimi, beyin anevrizma ameliyatı, böbrek yetmezliği, multipl skleroz (MS) ve kol ve bacak kaybı teminat altına alınıyor. NeoKritik Güvence Sigortası, 50 bin, 75 bin ve 100 bin TL’lik farklı teminat seçenekleriyle sigortalıların poliçe kapsamındaki hastalıklarından birine yakalanması halinde poliçede yer alan limit doğrultusunda tazminat ödemesi gerçekleştiriliyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Magazin Haberleri