Oğuzhan Kahraman’dan iddialı tekli “Gönlüm Onun Olur”

Oğuzhan Kahraman’dan iddialı tekli “Gönlüm Onun Olur”

Daha çocuk yaşlarından itibaren müzikle iç içe yaşamaya başlayan Oğuzhan Kahraman “Gönlüm Onun Olur” adlı
Ana Sayfa Haberler 12 Ağustos 2024 30 Görüntüleme

Albaraka Türk’ün 2024 İlk Yarı Net Kârı, Bir Önceki Yılın Aynı Dönemine Göre %25 Artarak 1,87 Milyar TL Oldu

Albaraka Türk, 2024 yılının konsolide olmayan ilk yarıyıl finansal sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) açıkladı. Açıklamaya göre, Albaraka Türk’ün toplam nakdi kredileri 117,3 milyar TL’ye ulaşırken, aktif büyüklüğü 268,6 milyar TL olarak gerçekleşti. 

Yüksek aktif kalitesini öncelikleyken Albaraka Türk’ün takipteki alacaklar oranı (NPL) Haziran 2024 itibarıyla %1,66, takipteki alacaklar için ayrılan karşılık oranı ise %95 olarak gerçekleşti. 

Bankanın, yılın ilk yarısında özel cari hesaplar ve katılım hesaplarıyla toplanan fonlarının büyüklüğü 179,5 milyar TL’ye ulaştı. Sürdürülebilir kârlılık vizyonuyla hareket eden Albaraka Türk, 2024 yılının ilk yarısında dengeli büyüme ivmesini ve yüksek aktif kalitesini koruyarak kâr üretim kapasitesini iyileştirmeye devam etti. Bu sayede, bankanın toplam özkaynakları 15,3 milyar TL seviyesine ulaşmış oldu. 

Malek Temsah: “Sürdürülebilir gelir artışımız ve sağlam finansal temellerimizle güçlü bir şekilde büyümeye devam ediyoruz.”

Finansal sonuçlara ilişkin görüşlerini paylaşan Albaraka Türk Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Malek Temsah, 2024 yılının ilk yarısında bankanın net kârının bir önceki yılın aynı dönemine göre %25 artarak 1,87 milyar TL’ye yükseldiğini, çeyrek bazda değerlendirmeye göre ise ikinci çeyrekte bir öncekine göre %105 oranında net kâr artışı elde ettiklerini ifade etti. Sürdürülebilir kârlılık ivmesi yakalarken, aktif kaliteye de önem verdiklerini belirten Temsah, toplam nakdi kredilerin 117,3 milyar TL’ye ve toplanan fonların 179,5 milyar TL’ye ulaştığını, bankanın ortalama özkaynak kârlılık oranının ise %29,8 olduğunu söyledi.

Malek Temsah: “Yeni vizyonumuzu, finansal hizmetlerimizi en iyi müşteri deneyimiyle sunarak katılım finansın güvenilir, yenilikçi, dijital öncüsü olmak ve bu doğrultuda sürdürülebilir bir büyüme sağlamak şeklinde belirledik.”

Temsah, sahip oldukları güçlü finansal yapı ve öncü bankacılık anlayışı sayesinde, 2023 yılında vizyonlarını yenilediklerini aktardı ve şu açıklamayı yaptı: “Yeni vizyonumuzu, finansal hizmetlerimizi en iyi müşteri deneyimiyle sunarak katılım finansın güvenilir, yenilikçi, dijital öncüsü olmak ve bu doğrultuda sürdürülebilir bir büyüme sağlamak şeklinde belirledik.” Temsah, sözlerine şöyle devam etti: “Yeni dönemdeki misyonumuz, katılım finans ilkelerine ve ahlâki değerlere uygun bir şekilde, toplumun finansal ihtiyaçlarını müşteri merkezli bir yaklaşımla karşılamak, toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket ederek çözüm odaklı bir şekilde tüm paydaşlarımıza yüksek değer sağlamaktır.”

Temsah, “Bu doğrultuda reel sektörü desteklemeye devam ederken, dijitalleşme odaklı yolculuğumuzu hız kesmeden sürdüreceğiz. Albaraka Türk olarak önem verdiğimiz ve titizlikle yürüttüğümüz sürdürülebilirlik faaliyetlerimizi artırmaya çalışacağız. Müşterilerimize en kaliteli bankacılık hizmetini sunma hedefimiz doğrultusunda hız kesmeden çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Magazin Haberleri