Oğuzhan Kahraman’dan iddialı tekli “Gönlüm Onun Olur”

Oğuzhan Kahraman’dan iddialı tekli “Gönlüm Onun Olur”

Daha çocuk yaşlarından itibaren müzikle iç içe yaşamaya başlayan Oğuzhan Kahraman “Gönlüm Onun Olur” adlı
Ana Sayfa Kültür & Sanat 12 Ağustos 2024 45 Görüntüleme

Kurtdere’de karpuz tadında şenlik

Kurtdere Mahalle Muhtarlığı ve Saray Belediyesi işbirliğinde düzenlenen 1. Kurtdere Karpuz Şenliği, 11 Ağustos Pazar günü Kurtdere’de gerçekleştirildi. Katılımın yoğun olduğu şenlikte Kurtdere Karpuzu’nun eşsiz lezzeti ve yöresel özellikleri tanıtıldı.

KATILIM YOĞUN OLDU
Kurtdere Mahalle Muhtarlığı ve Saray Belediyesi’nin katkılarıyla organize edilen Kurtdere Karpuz Şenliği 11 Ağustos Pazar günü gerçekleştirildi. Kurtdere Karpuz Şenliği’ne Saray Kaymakamı Refik Özsoy, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan, CHP Saray İlçe Başkanı Erol Gürler, Saray Belediye Başkan Yardımcıları Özgür Cari, Sertaç Akgül, Saray İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Veli Uysal, siyasi parti ve STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
BAŞKAN TAŞYASAN: “KURTDERELİ HEMŞEHRİLERİMİZ ATA TOHUMA SAHİP ÇIKIYOR”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda açılış konuşmasını Kurtdere Mahalle Muhtarı Salih Ergin gerçekleştirdi. Günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan şunları ifade etti:
“Kurtdere Muhtarlığımız ve Belediyemizin destekleriyle bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz Kurtdere Karpuz Şenliğine hepiniz hoş geldiniz. Karpuz Şenliğimiz Kurtderemiz’e, Saray’ımıza hayırlı uğurlu olsun. Kurtdere Karpuzumuzu tanıtmak için bugün bir aradayız. Buğday ve ayçiçeğinin yanı sıra karpuz, Kurtdereli hemşehrilerimizin önemli bir gelir kaynağı. Kurtderelili hemşehrilerimiz ata tohuma sahip çıkarak yerli üretimi sürdürüyor. Ata tohumdan üretilen Kurtdere Karpuzu şeker gibi tadı, sululuğu ile bölgemizde lezzetinden söz ettiriyor.
BAŞKAN TAŞYASAN: “ŞENLİKLERİMİZ DAHA GÖRKEMLİ OLACAK”
Kurtdere Karpuzu’nun besin değeri yüksek. Yazın sofralarımızı tatlandıran Kurtdere Karpuzu, kışın da kelek turşusu olarak sofralarımızda yerini alıyor. Saray Belediyesi olarak yerli üretimi destekliyoruz, üreticimizin yanındayız. Şenliklerimizi büyüterek geleneksel hale getireceğiz. Şenliklerimiz bundan sonra daha görkemli olacak. Bu duygu ve düşüncelerle birlik ve beraberlik içerisinde nice şenliklerde buluşmak dileğiyle. Hepinize iyi eğlenceler diliyorum. İyi ki varsınız iyi buradasınız.”

Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan’ın ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer ve Saray Kaymakamı Refik Özsoy da vatandaşlara yönelik konuşma gerçekleştirdi.
PROTOKOL STANTLARI DOLAŞTI
Konuşmaların ardından Saray Kaymakamı Refik Özsoy, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer ve Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan stantları dolaşarak karpuz üreticilerinden bilgi aldı. Şenliğe katılan vatandaşlara Kurtdere’nin meşhur lezzeti karpuz ikram edildi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Magazin Haberleri