Yılın albümüne süpriz bir isim daha eklendi.

Yılın albümüne süpriz bir isim daha eklendi.

Genco Arı’nın “Prodüktör” isimli albümüne Cem Yılmaz, Hande Yener, Göksel, Teoman, Melek Mosso gibi isi
Ana Sayfa Haberler 13 Ağustos 2024 48 Görüntüleme

Mudanya Belediyesi ile TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi arasında güvenli kent, güvenli yaşam işbirliği protokolü imzalandı.

Mudanya’yı depreme ve her türlü afete karşı dayanıklı, dirençli ve güvenli kılmak adına çalışmalar yürüten Mudanya Belediyesi, TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi ile protokol imzalayarak önemli bir adım daha attı. Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç ve TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek arasında, “Sağlıklı kentleşme, nitelikli yapılaşma, kültürel, tarihi ve doğal çevre değerlerinin korunarak geliştirilmesi için Mudanya’da güvenli kent, güvenli yaşam” işbirliği protokolü imzalandı. İmzalanan protokol kapsamında bürokrasinin azaltılması, yapılarda can ve mal güvenliğinin sağlanması, sağlıklı kentleşme ve nitelikli yapılaşma için mimarlık hizmetlerinin ilgili mevzuata, bilimsel esaslara ve mesleki kurallara uygun olarak yerine getirilmesi hedefleniyor. 
TETKİK SÜRECİ KISALTILACAK
Protokolle beraber konusuna bağlı olarak yapılacak ortak çalışmalar ile şube bünyesinde asgari çizim standartları üzerinden onay alan mimari projelerin, belediye proje tetkik biriminde sadece imar ve ilgili yönetmeliklere göre incelenerek, tetkik sürecinin kısaltılması da hedefleniyor.
Akademik Odalarla yapılan protokollerin önemine değinen TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek “Ortak akıl sürecini önemseyen ve bu bağlamda harekete geçen Mudanya Belediyemizi tebrik ediyor, gerçekleştireceğimiz çalışmaların Mudanya için hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.
BİLİM HER ZAMAN REFERANS OLACAK
Bilimin ışığında attıkları adımlarla, Mudanya’nın depreme dayanıklı bir ilçe olmasını sağlayacaklarını ve bu konunun öncelikleri olduğunu belirten Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç ise, “Kentimizi yönetirken ve geleceğe hazırlarken bilimi referans almak zorundayız. Afet riski taşıyan yapı stokunu hızla dönüştürebilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. Meslek odalarının, tecrübe ve yetkinlikleri ile gerçekleştirdikleri çalışmaların sağlıklı bir şekilde geliştirilmesinde önemli bir katkı sağlayacağını da sözlerine ekleyen Dalgıç, “Halkımızla barış içinde, bilimin ışığında attığımız adımlarla Mudanyamızı güvenli hale getireceğiz.  Protokole katkı sağlayan odamıza teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Magazin Haberleri