Ana Sayfa Spor 14 Ağustos 2024 21 Görüntüleme

Hentbolün yeni yıldızları Büyükşehir altyapısından

İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün Kadın Hentbol Takımı’nın altyapısından çıkan sporcular Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde ter dökecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde tek İzmir temsilcisi olarak mücadelesine devam ederken diğer yandan altyapıdan yıldız sporcu da çıkarıyor. Yarışçı ve üretken yapısıyla dikkat çeken Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü bu anlamda adeta bir fabrika gibi aktif çalışıyor. 
Son olarak altyapıda yetişip A Takım düzeyine çıkan 2007-2008 doğumlu sporculardan Tuğba Bülbül, Irmak Nur Bakış, İlkim Ebrar Gökkaya, Nisa Budakçı, Elif Sude Eraslan, Zeynep İlayda Dursun ve Merve Ceylan yeni sezonda Süper Lig’de forma giyecek.

İBB ekol oldu
Hentbolda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bir ekol olduğunu söyleyen antrenör Senar Dayat, “Bu sezonda altyapımızdan 7 sporcuyu A takıma aldık. Aynı zamanda bizim altyapımızda yetişen eski iki sporcumuzdan Burcu Dindar’ı Kastamonu Belediyesi’nden, Ece Sözmen’i Yalıkavak Spor Kulübü’nden transfer ettik.  Yalıkavak Spor Kulübü’nden transfer ettiğimiz diğer bir sporcu da Gülsüm Bedel. Böylelikle kadromuzu güçlendirdik. Hazırlıklarımız tüm hızıyla sürüyor. Altyapıdan çıkardığımız oyuncularla birlikte kulübümüzü en iyi şekilde temsil etme hedefindeyiz” dedi. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Magazin Haberleri