Ana Sayfa Haberler 14 Ağustos 2024 23 Görüntüleme

Antalya Büyükşehir ekiplerinden köpek kurtarma operasyonu

Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Antalya-Kemer yolu üzerindeki Akyarlar Tüneli’nin altında bulunan koyda terkedilmiş halde bulunan bir köpeği kurtardı. Kara ulaşımının olmadığı koyda mahsur kalan köpek deniz aracıyla karaya çıkarıldı.

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde sevimli dostlar için sahiplendirme, mama dağıtımı gibi birçok çalışma yürütürken, bu kez ulaşımın zor olduğu bir noktada kaderine terkedilen köpeği kurtarmak çabaladı. Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, gelen bir ihbar üzerine Kemer yolu üzerinde bulunan Akyarlar Tüneli altında bulunan koy içerisindeki mağaraya terk edilmiş bir köpek olduğu haberi üzerine harekete geçti.

DENİZ ARACIYLA KURTARILDI

Büyükşehir Belediyesi Deniz ve Kıyı Yönetimi Şube Müdürlüğü ekipleri, Akyarlar Tüneli’nin sahil tarafından kara ulaşımı olmayan Mağarada bulunan sahipsiz köpeği kurtarmak tekneyle bölgeye ulaştı. Ekipler, terk edilmiş köpeğe hemen yiyecek ve su verdi. Yemeğini yedikten sonra kendine gelen sevimli dost, vatandaşlarında yardımıyla deniz aracına alındı.

İLK KONTROLLERİ YAPILDI

Keyifli bir deniz yolculuğunun ardından Balıkçı Barınağı’ndaki kıyıya çıkarılan köpek, Antalya Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nden gelen görevlilere teslim edildi. Sevimli dostun ilk kontrollerini yapan Bakımevi görevlileri, sahipsiz hayvan acil müdahale aracına alarak, detaylı kontrol ve tedavisinin yapılabilmesi için Antalya Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne götürdü. Sahipsiz köpek, gerekli bakımları yapıldıktan sonra, yeni ve kalıcı yuvasını beklemek üzere Geçici Bakımevinde kalacak.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Magazin Haberleri