Hep Daha Fazlasını Sunan Hyundai Yeni Santa Fe Gün Sayıyor.

Hep Daha Fazlasını Sunan Hyundai Yeni Santa Fe Gün Sayıyor.

Hyundai, baştan sona yenilediği Yeni SANTA FE modeliyle SUV segmentinde tüm dengeleri değiştirmeye hazır
Ana Sayfa Haberler 16 Ağustos 2024 25 Görüntüleme

Bakırköy’de Ücretsiz Hızlı Tarama Testlerine Başlandı

Bakırköy Belediyesi’nin kenti depreme hazırlamak için yaptığı çalışmalar devam ediyor. Bakırköy Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iş birliği ile ilçedeki yapıların depreme hazır olup olmadığını tespit etmek amacıyla ücretsiz hızlı tarama testlerine başladı. İBB ile yapılan hızlı tarama testi iş birliği kapsamında Zuhuratbaba Mahallesi’nde bulunan Şükran Apartmanı’nda hızlı tarama testi yapıldı. Şükran Apartmanı’nda yapılan hızlı tarama testine Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu ve İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Murat Yün de katıldı.

 

‘DEPREM DİRENÇLİ HALE GETİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ’

 

Binada yapılan incelemenin ardından açıklamalarda bulunan Ovalıoğlu, “Bakırköy ilçemizin Zuhuratbaba Mahallesi, Şükran Apartmanı’nda bir hızlı tarama testi yaptık. 1992 yılında yapılan Şükran Apartmanı’nda 12 daire bulunmakta ve bu dairelerde halen de yaşam devam etmekte. Apartman sakinlerinin endişeleri vardı. Hızlı tarama testi talepleri vardı. İBB’den bu taleplerine karşılık bizimle de iletişime geçerek ekiplerimizle beraber bugün burada bir inceleme yaptık. İlçemizi deprem dirençli hale getirmek için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

 

‘BAKIRKÖY BELEDİYESİ İLE PROTOKOLÜMÜZ HAZIR’

 

İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Murat Yün, “Şükran Apartmanının özellikle kritik olarak adlandırdığımız bodrum katında taşıyıcı sistemlerinin bir rölövesini aldık. Burada betonun dayanımına, donatı kontrollerini yaparak bina da 32 yılda ne gibi eksikler olmuş ne gibi kayıplar yaşanmış ve taşıyıcı sistemde ne gibi eksikler olmuş bunların tespitini yaptık. Burada yaptığımız çalışmalar sonrası ofiste bunların hızlıca hesaplarını yapacağız ve deprem güvenlik oranı ilişkin bir puan vereceğiz binaya. Vatandaşlarımıza konuyla ilgili bir bilgilendirme yapacağız. Hızlı tarama yöntemi hızlı tarama testi aslında kentsel dönüşüm konusunda yol alma ön açan bir şey. Bu nedenle Bakırköy Belediyemizle iş birliği protokolümüz hazır. İBB meclisinden geçirdik. Hızlıca yol almaya çalışacağız” dedi.

 

‘HERKESE TAVSİYE EDİYORUM’

 

Süreçle ilgili bilgi aldıktan sonra İBB’nin hızlı tarama testine başvurduklarını söyleyen Şükran Apartmanı Yöneticisi Sedat Solmaz, şunları söyledi: “Biz hızlı tarama testinin sonucunda binanın yıkılma zorunluluğunun olmadığını biliyoruz. Sadece eğer binamız kötü durumda çıkarsa apartman sakinlerine tebligat yaparız. Ama normal çıkarsa da apartman sakinleri güven içerisinde oturur. Bakırköy Belediye başkanımız geldi çok güzel bir şekilde işlemler yapıldı. Binamızın bir sorunu yok ama eski. İBB Başkanımıza teşekkür ediyorum bir kat izni verildi. Binamızı yenilemek istiyoruz. Herkese tavsiye ederim korkulacak bir şey yok. Binamız kötü çıkarsa neden mezarda yaşayalım”

 

BAŞVURULAR İBB’YE

 

Binasında ücretsiz tarama testi yaptırmak isteyen vatandaşlar İBB’nin, binatespitiformu.ibb.gov.tr adresinden gerekli bilgileri girerek başvurabilir. Bakırköylü vatandaşlar tarafından yapılan başvuru İBB ile koordineli bir şekilde çalışan Bakırköy Belediyesi’ne iletilecek.

 

TÜM SÜREÇLERDE DESTEK SAĞLAYACAK

 

Bakırköy Belediyesi bünyesinde kurulan Kentsel Dönüşüm Ofisi’nden vatandaşlar randevu alarak evlerinin dönüşümü için detaylı bilgi alabilir.  Kentsel dönüşüme ilişkin tüm süreçlerin ele alınacağı ‘Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Ofisi’nde İBB ve diğer kurumların dönüşüme katkıları, riskli bina tespitinden inşaat yapımına kadar tüm konularda vatandaşlara destek olunacak. Konuyla ilgili bilgi almak isteyen vatandaşlar 0212 414 97 00 numaralı telefon, 0501 744 56 18 numaralı WhatsApp hattı ve www.bakirkoy.bel.tr üzerinden iletişime geçerek veya Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’ne müracaat ederek bilgi alabilirler.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Magazin Haberleri