Hep Daha Fazlasını Sunan Hyundai Yeni Santa Fe Gün Sayıyor.

Hep Daha Fazlasını Sunan Hyundai Yeni Santa Fe Gün Sayıyor.

Hyundai, baştan sona yenilediği Yeni SANTA FE modeliyle SUV segmentinde tüm dengeleri değiştirmeye hazır
Ana Sayfa Haberler 16 Ağustos 2024 31 Görüntüleme

Karşıyaka’nın ciğerleri yanıyor!

Karşıyaka Yamanlar Dağı’nda dün akşam başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle büyümeye devam ediyor.

Alevlerin yerleşim alanlarına ulaşması nedeniyle çevredeki evler ve tesisler boşaltılırken, sabahın erken saatlerinden itibaren yanan bölgede bulunan Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Rüzgar nedeniyle hızla yayılan yangının kontrol altına alınması için mücadelemiz sürüyor. Can kaybı yaşanmaması için gereken tüm önlemleri alıyoruz” dedi. Ayrıca İzmir Valisi Süleyman Elban da bölgeye geldi ve Başkan Ünsal ile birlikte incelemelerde bulundu.

 

Havadan ve karadan yapılan müdahalelere rağmen giderek yayılan yangın, Karşıyaka Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’ni etkisi altına aldı. Tesis ve araçlar kullanılamaz hale gelirken; Sancaklı köyü, Karşıyaka Belediyesi Örnekköy Şantiye Tesisleri, Örnekköy Geçici Köpek Bakımevi ve Celal Üner Hayvan Bakımevi tedbir amaçlı olarak boşaltıldı. Bakımevlerinde kalan hayvanlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi PAKO Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsü’ne nakledildi.

 

EKİPLER VE GÖNÜLLÜLER SEFERBER OLDU

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Karşıyaka Belediyesi ve destek için diğer ilçelerden gelen ekipler, alevleri kontrol altına alabilmek için seferberlik halinde müdahale çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalara sivil toplum gönüllüleri ile köylüler de katkı sağlıyor. Ayrıca Karşıyaka Belediyesi sosyal medya hesaplarından bir çağrı yaparak, ekiplere su, kumanya ve ayran desteğinde bulunmak isteyen vatandaşların, malzemeleri ana hizmet binasına bırakabileceğini duyurdu.

 

“TEYAKKUZ HALİNDEYİZ”

 

Yangın bölgesinde açıklamalarda bulunan Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Yangınla mücadele için tüm ekiplerimiz ile birlikte alandayız. Tüm gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Can kaybı yaşanmaması için gereken tüm önlemleri almaya çalışıyoruz. Alevlerin en kısa sürede kontrol altına alınabilmesi için teyakkuz halindeyiz” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Magazin Haberleri