17 Ağustos depremi Osmangazi’de unutulmadı

17 Ağustos depremi Osmangazi’de unutulmadı

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “Osmangazi ve Bursa’da acilen yenilenmesi gereken bir yapı stoku
Ana Sayfa Haberler 17 Ağustos 2024 32 Görüntüleme

Başkan Tugay yangının etkilediği bölgelerde incelemelerde bulundu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, sabahın ilk saatlerinde yangının ciddi maddi hasara yol açtığı Karşıyaka Örnekköy’deki küçük sanayi sitesinde esnafla bir araya geldi. Esnafın yaşadığı sorunları dinleyen Başkan Tugay, esnafı yalnız bırakmayacaklarını söyledi. Öte yandan uydu görüntüsünden elde edilen hesaplamalara göre yangının 4 bin 312 hektarlık alanı etkilediği belirlendi.  

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Karşıyaka’nın Yamanlar Dağı’nda başlayan ve kontrol altına alma çalışmaları süren yangın bölgesinde incelemelerini sabahın erken saatlerinde de sürdürdü. Yangından dolayı büyük maddi hasarın oluştuğu Örnekköy küçük sanayi sitesi esnafıyla bir araya gelen Başkan Cemil Tugay, yaraları hep birlikte saracaklarını söyledi. CHP İstanbul Milletvekili Ali Gökçek ile alanda incelemelerde bulunan Tugay, iş yerlerinin onarımı, yeniden toparlanması ve bozuk yolların yapılması için gerekli çalışmaları yürüteceklerini belirtti. 

4 bin hektarlık alan etkilendi
Başkan Tugay, yangın nedeniyle tedbir amacıyla boşaltılan Sancaklı Köyü’nde de  incelemelerde bulundu. Tugay daha sonra İstanbul, Muğla, Ankara, Balıkesir, Uşak, Denizli büyükşehir belediyeleri ile Kadıköy, Burdur, Afyon belediyelerinden yangına destek vermek için gelen  itfaiye personelini ziyaret etti. 
Yangınlardan orman alanı, mera, tarım vasfında olan alanlar ve kısmen yerleşim yerleri etkilendi. Türkiye Ormancılar Derneği Genel Başkanı Ahmet Hüsrev Özkara uydu görüntülerinden yapılan hesaplamalara göre İzmir’de iki gündür süren yangınlardan, yaklaşık 4 bin 312 hektarlık bir alanın etkilendiğini belirtti. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Magazin Haberleri