Judoculardan Başkan Topaloğlu’na teşekkür

Judoculardan Başkan Topaloğlu’na teşekkür

07 Kemer Spor Kulübü Judocuları, Judo Antrenörü Zehra Aslan eşliğinde, Kiriş Mahallesi’nde yer alan Dolu
Ana Sayfa Kültür & Sanat 18 Ağustos 2024 55 Görüntüleme

Mudanya’da Deprem Farkındalık Sergisi

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin yıl dönümünde Mudanya Belediyesi Arama Kurtarma ekibi (MAK), kullandığı arama ve kurtarma malzemelerini halka tanıtırken, deprem konusunda da bilgilendirme yaptı.

Mudanya Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerine devam eden MAK, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin yıl dönümünde Mütareke Meydanı’nda Mudanyalılar ile buluştu. Deprem öncesi, deprem anı ve sonrasında yapılacaklar, enkaz alanı güvenliğinin sağlanması, arama kurtarma faaliyetleri ve haberleşme gibi konularda vatandaşları bilgilendiren MAK ekibi, ayrıca ülkemizde yaşanan Elazığ, İzmir ve Kahramanmaraş depremlerinde aldıkları görev süresince yaşadıklarını ve izlenimlerini de vatandaşlara aktardı.

“MUDANYA’YI DEPREME HAZIRLIYORUZ”

Arama Kurtarma ekibinin yıl boyunca eğitim ve tatbikatlarına devam ettiğini söyleyen Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, ekibin olası doğal afetlere karşı hazırlıklı olduğunu belirtti. Deprem konusunda bilinçli olmanın önemine de vurgu yapan Dalgıç, düzenlenen sergide emeği geçen tüm personele teşekkür etti. Bilimin ışığında attıkları adımlarla, Mudanya’nın depreme dayanıklı bir ilçe olmasını sağlayacaklarını belirten Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç ise, “Kentimizi yönetirken ve geleceğe hazırlarken bilimi referans alıyoruz. Afet riski taşıyan yapı stokunu hızla dönüştürebilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Halkımızla barış içinde, Mudanyamızı güvenli hale getireceğiz. Mudanyalılar deprem korkusundan uzak, rahat uyuyacak” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Magazin Haberleri