Judoculardan Başkan Topaloğlu’na teşekkür

Judoculardan Başkan Topaloğlu’na teşekkür

07 Kemer Spor Kulübü Judocuları, Judo Antrenörü Zehra Aslan eşliğinde, Kiriş Mahallesi’nde yer alan Dolu
Ana Sayfa Haberler 18 Ağustos 2024 42 Görüntüleme

Yangından kurtarılan hayvanlar rehabilite ediliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Halk Sağlığı Daire Başkanlığı, tüm birimleriyle yangında zarar gören hayvanları koruma altına alarak rehabilitasyon süreçlerini başlattı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın eşi Öznur Tugay, Pako Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsü’nü ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Yamanlar Dağı’nda başlayan ve iki gündür devam eden orman yangınlarında zarar gören hayvanları koruma altına aldı. Bayraklı’nın Doğançay ve Karşıyaka’nın Örnekköy mahallelerinden tahliye edilerek İzmir Büyükşehir Belediyesi tesislerine getirilen hayvanların rehabilitasyon süreci devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Dr. Cemil Tugay’ın eşi Öznur Tugay, Pako Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsü’ne gelerek hayvanların rehabilitasyon süreci ve yangınlarda yürütülen eylem planı hakkında bilgi aldı. 

“Onlara en iyi hizmeti sunmaya çalışıyoruz”
Yangından etkilenen sokak hayvanları ile ilgili yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Veteriner İşleri Halk Sağlığı Daire Başkanı Gökhan Özdemir, “Yangın haberini alır almaz ekiplerimizle birlikte acil müdahaleye gittik. Karşıyaka Belediyesi Örnekköy, Bayrak Belediyesi ve Celal Üner Bakımevi’ndeki hayvanları Pako’ya ve Seyrek’teki hayvan hastanemize aldık. Veteriner hekim, tekniker ve hayvan bakıcısı arkadaşlarımız hızlı bir şekilde  hayvanlarımıza müdahale ettiler. Yangından kurtarılan at ve eşekleri de tesisimize aldık. Yangında zarar gören atımızın da tedavisini hızlı bir şekilde yaptık.  Doğal Yaşam Parkı’na da kanatlı hayvanları, ördekleri, kazları, koyunları aldık. Onların sağlığını korumak için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu. 

“Hayvanlar rehabilitasyon sonrası sahiplendirilebilecek”
Rehabilitasyon sürecinin ardından kısırlaştırma, mikroçip takma ve kayıt altına alma çalışması yapacaklarını aktaran Özdemir, “Bu hayvanlarımızı sahiplendirmek istiyoruz. Yurttaşlarımıza buradan çağrıda bulunmak istiyorum. Yangından kurtardığımız bu canlara yuva olun” dedi. 

Yangından kurtarılan hayvanlar koruma altında 
İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Halk Sağlığı Daire Başkanlığı yangın bölgesindeki barınaklardan sokak hayvanlarını kurtarmak için 11 araç ve aralarında veteriner hekimlerin olduğu 34 personelle çalıştı. 141 köpek Pako Sokak Hayvanları Yaşam Kampüsü’ne, 60 köpek ise Seyrek Hayvan Hastanesi ve Bakımevi Kompleksi’ne nakledildi. Yangından etkilenen 1 kedi Kültür Park Küçük Hayvan Polikliniği’ne, 1 at Pako Sahipsiz Sokak Hayvanları Yaşam Kampüsü’nde tedavi altına alındı. 5 eşek  Pako Sokak Hayvanları Yaşam Kampüsünde koruma altına alındı. İzmir Doğal Yaşam Parkında 1 merinos koyunu, 1 yerli koyun, 21 dişi yeşil başlı ördek, 2 pekin ördeği, 3 melez ördek ve 4 horoz koruma altına alındı. İlçe belediyeleri veteriner işleri müdürlükleri de bu çalışmalara destek verdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri yangın süresince bölgedeki hayvanları kurtarmak için teyakkuzda. 

Bölgenin ihtiyaçları karşılanacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev ev gezerek ihtiyaçları tespit ediyor. Sancaklı Mahallesi’ndeki yurttaşlardan gelen talep üzerine küçükbaş hayvan yemi, kümes hayvanı yemi ve kümes hayvanları için ekmek tedarik edilerek, teslim edildi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Magazin Haberleri