Judoculardan Başkan Topaloğlu’na teşekkür

Judoculardan Başkan Topaloğlu’na teşekkür

07 Kemer Spor Kulübü Judocuları, Judo Antrenörü Zehra Aslan eşliğinde, Kiriş Mahallesi’nde yer alan Dolu
Ana Sayfa Haberler 18 Ağustos 2024 22 Görüntüleme

Paraguay’ın Ankara Büyükelçisi Ceferino Adrian Valdez Peralta, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’yı ziyaret etti.

Belediye Başkanı Rasim Arı, Paraguay’ın Ankara Büyükelçisi Ceferino Adrian Valdez Peralta ve eşi Celestina Valdez’i başkanlık makamında konuk etti. TBMM 27. Dönem Nevşehir Milletvekili ve Türkiye-Paraguay Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Yücel Menekşe’nin de katıldığı ziyarette konuklarıyla bir süre sohbet eden Başkan Arı, konuk büyükelçi ve eşine Nevşehir ve Kapadokya bölgesi hakkında bilgi verdi.

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ndeki Kapadokya’nın, peribacaları ve doğal kaya oluşumlarıyla kaplı geniş coğrafyasında her yıl dünyanın dört bir tarafından gelen milyonlarca turisti ağırladığını kaydeden Başkan Arı, Dünya Miras Listesi’nde bulunan antik kentleri ile Paraguay’ın Nevşehir ile benzerlikler gösterdiğini ifade etti.

Paraguay ile Türkiye’nin birçok ortak noktası bulunduğunu ve bu nedenle kültürel ve turizm alanında bu ülkedeki şehirler ile Nevşehir arasında işbirliklerine imza atabileceklerini belirten Arı, daha sonra konuklarına Nevşehir üzümü ikram etti.

Konuklarına ayrıca Nevşehir Belediyesi’nin turizm, kültür, gençlik ve eğitim projelerinden de bahseden Arı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Paraguay’ın Ankara Büyükelçisi Ceferino Adrian Valdez Peralta ise, geçtiğimiz günlerde kendisini Ankara’da ziyaret eden Belediye Başkanı Rasim Arı’ya nazik daveti için teşekkür ederek Kapadokya’nın merkezi Nevşehir’de bulunmaktan büyük heyecan ve mutluluk duyduğunu ifade etti.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Magazin Haberleri