Kahramankazan’a Bir Kupa Daha

Kahramankazan’a Bir Kupa Daha

Kahramankazan Belediyespor Kulübü'nün başarılı sporcusu Berat Ergün, Sivas'ta düzenlenen Yıldızlar Kulüp
Ana Sayfa Kültür & Sanat 19 Ağustos 2024 47 Görüntüleme

2. Fethiye Gastronomi Festivali 24-26 Eylül’de

Fethiye Likya Kadın Kalkınma Kooperatifi Başkanı Çiğdem Karaca öncülüğünde başlatılan, gastronomi sektörünün önde gelen isimlerinden şef – yazar Maria Ekmekçioğlu, Fethiye Belediyesi ve Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın destek verdiği 2. Fethiye Kültür ve Dostluk Festivali için hazırlıklar tamamlandı. 24-26 Eylül tarihlerinde Komşu Mutfaklar temasıyla Beşkaza Meydanı ve ilçenin farklı köşelerinde  düzenlenecek festival, Türkiye ile Yunanistan’dan ünlü şefleri, akademisyenleri, gazetecileri ve yazarları Fethiye’de bir araya getirecek. Fethiye’nin sahip olduğu geleneksel mutfak kültürünün, uluslararası boyutta bir uygulama ve katılımla tüm ziyaretçilere yaşatılacağı festival, Ege ve Akdeniz’in iki yakasını gastronomi teması ile birleştirecek.

“Dağ, denizle harmanlanıyor”

Fethiye’de uzun yıllardır restoran işletmeciliği yapan ve festival organizasyonuna büyük destek veren ödüllü şef Maria Ekmekçioğlu yaptığı açıklamada, “İki yakayı birleştirecek bir gastronomi, kültür ve dostluk festivalinin ikincisini düzenliyoruz. Antik Likya diyarı, kültürle gastronomiyi birleştiriyor, dağ, denizle bir tablo gibi harmanlıyor” şeklinde konuştu.

Etkinlikler heyecan yaratacak

İlçenin önde gelen turizm işletmecileri, sivil toplum örgütleri, muhtarlar ve restoranların katkısıyla gerçekleşecek etkinlikte, Yunanistan ve Türkiye’den şefler yemek pişirip dağıtacaklar. Fethiye’nin bütün mahallelerinin yöresel yemekleriyle yarışacağı festivalde, Kayaköy ve Üzümlü’ de etkinlikler düzenlenecek. Beşkaza Meydan’nda kurulacak standlarda ise, Fethiye’nin coğrafi ürünleri tanıtılacak. Festival boyunca folklor ve sirtaki danslarının sunulacağı organizasyonun son gününde, Yunanistan dan gelecek olan Operatical Grubu, Türkçe – Yunanca şarkılarla konser verecek.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Magazin Haberleri