AL SANCAK PARTİSİ Genel Başkanı Nuri ÇELEBİ Dünyayı Uyarıyor….

AL SANCAK PARTİSİ Genel Başkanı Nuri ÇELEBİ Dünyayı Uyarıyor….

Cennetmekân Sultan İkinci Abdülhamid Han, Osmanlı Devleti’nin son dönemlerinde (1876-1909) hüküm sürmüş
Ana Sayfa Haberler 20 Ağustos 2024 32 Görüntüleme

DUMFED Genel Sekreteri Fadime Mutlu “Uyuşturucu, bir seçim değil, bir hastalıktır.”  

DÜNYA UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE FEDERASYONU Sakarya’da
Uyuşturucu, bir seçim değil, bir hastalıktır.
Hayatta kalmak istiyorsan, uyuşturucudan uzak dur.
Hayatınızı zehir etmeyin, uyuşturucudan uzak durun.
Uyuşturucu, hayallerini çalar.
DÜNYA UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE FEDERASYONU GENEL SEKRETERİ FADİME MUTLU, MARMARA BÖLGE BAŞKANI KADİR DEMİRTAŞ, İÇ ANADOLU BÖLGE BAŞKANI CEMİL ILGAZ, DOĞU ANADOLU BÖLGE BAŞKANI, FARUK AKKUŞ, MARMARA BÖLGESİ KADIN KOLLARI BAŞKANI NECLA ÖZTÜRK, İSTANBUL İL BAŞKANI GALİP KÖROĞLU Gazetecilerinın sorularını cevapladı.
Dünya Uyuşturucu ile Mücadele Federasyonunu (DUMFED) Genel Sekreteri Fadime Mutlu ,Bağımlılıktan kurtulmaları noktasında doğru yolu bulmak isteyen herkesin yanında olduklarını belirten Mutlu, kötü alışkanlıkların istendiği zaman bırakılabileceğini ve bu aşamada hiçbir vatandaştan desteklerini esirgemeyeceklerini anlattı.
“İş imkanı sağlıyoruz”
Mutlu; “Doğru bir tanedir. Ona giden yol da tektir. Kötü alışkanlıklar bağımlılık gibi bize zarar verir, çevremizdekilere zarar verir, o yüzdendir ki kötü bir yola düşmüş ve bağımlılık noktasına ulaşmış her kim olursa olsun gerçek anlamda kurtulmak istiyorsa DUMFED’in 81 ilde temsilcileri vardır. Bizi aramaları ve gerçekten kurtulmak istemeleri gerek. Bazı bağımlı kişiler kendilerini deşifre etmekten korkuyor. İşlerinin sonu olabileceğini, çevresindeki kişilerin onlardan uzaklaşacağını düşünüyorlar ya da bir daha iş hiçbir şekilde iş bulamayacaklarını. Korkularına yenik düşmesinler. Çünkü bağımlılık onların hayatlarının sonu demek. Eğer hayata devam etmek istiyorlarsa doğru bir tanedir. O doğruyu seçecekler. Bu arada DUMFED olarak bizler takibini yaptığımız hastalarımızın yanlarında sonuna kadar duruyoruz. Onlara iş imkanları sağlıyoruz ve muhakkak takiplerini yapıyoruz” şeklinde konuştu.
Fadime Mutlu; insanları kötü alışkanlıklara iten durumun aslında ruhsal dengesizlikle alakalı olduğunu dile getirip, “Aslında ne yaşıyorsak içimizde yaşıyoruz hep bir arayış içerisindeyiz, daha iyi daha mutlu olabilmenin yolları bizi farklı boyutlara farklı kötü alışkanlıklara doğru itebiliyor. Bu noktada aldığımız kararları öncelikle kendi içimize sorgulamalıyız. Hayatımızda ne yaşarsak yaşayalım yanlışa doğru koşmayalım çünkü o yanlış bizi daha büyük yanlışlara taşıyacaktır. Yaradanın bize vermiş olduğu bu anlamlı vücudu kötü bağımlılıklarla yok etmeyelim” dedi.
“Bağımlılık ilkokul seviyesine düştü”
Dünya Uyuşturucu ile Mücadele Federasyonunu (DUMFED) Genel Sekreteri Fadime Mutlu, federasyonun Şanlıurfa merkezli olduğunu kaydetti, “Biz birbirimizi niyet ederek bulduk. Bu aile ile tanışmadan önce ani kararlar alan ani öfke duygusu yaşayan biriydim önce ruhumu terbiye ettim. Sayın Federasyon Başkanımız Halit Toprak ve 2. Başkanımız Murat Koç güzel niyete niyet etmiş eşsiz kişilerdir. Tekrar belirtiyorum bu tamamen gönüllülük esaslı bir kuruluştur. Biz aslında bir köprüyüz. İyileşmek isteyen hasta ile devletin birimlerini bir araya getirip takibini sağlıyoruz. Bu kuruluşun sadece gönüllülükle ilerliyor olması gerçekten çok anlamlı. Maalesef artık bağımlılıklar ilkokul seviyesine kadar düştü. Hayat mücadelesi içerisinde bazı şeyleri imal etmemiz bizi ya da çevremizdeki değer verdiklerimiz kişileri kötü alışkanlıklara itebiliyor. Zararın neresinden dönülürse kardır. Doğru bir tanedir. Yeter ki kararınızı verin. Bizler sizin yanınızdayız ve yanınızda olmaya devam edeceğiz her ne şartta olursak olalım” şeklinde konuştu.
Mutlu konuşmasının sonunda şu ifadelere yer verdi, “Etrafımızı daha dikkatli inceleyelim. Mutsuz ya da mutluluk arayan kişilere niyet edelim ve yanlarında olalım. Bazı ruh durum halleri bizi farklı boyutlara taşıyabilir ancak yanında doğru kişilerle yol alırsa bu durum yaşanmayabilir. O yüzden bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığından çıkıp etrafımıza sahiplenelim ve doğruları birlikte kucaklayalım”
MARMARA BÖLGE BAŞKANI KADİR DEMİRTAŞ,” İlete bulaşmış gençlerimizi tedavi edip topluma kazandırıyor gönül esaslı vatana millete ve ümmeti Muhammed’e hizmete devam..”
İÇ ANADOLU BÖLGE BAŞKANI CEMİL ILGAZ” Ahlaki değerlerimize zarar veren her türlü oluşumla mücadele edeceğiz”
DOĞU ANADOLU BÖLGE BAŞKANI FARUK AKKUŞ”Dünya uyuşturucu ile mücadele federasyonunu kurarak yurdumuzda millî ve manevî değerlerimiz, ahlâkî ve kültürel bir kalkınma atmosferi içinde içki, uyuşturucu ve sigara bağımlılığı gibi toplum ve gençliğin beden ve ruh sağlığını tahrip eden bağımlılıklar yanında, kumar ekran bağımlılığı gibi gençliğe ve topluma zarar veren bütün zararlı alışkanlıklarla mücadele etmek. Millî kültürüne bağlı nesiller yetiştirmek; içki, uyuşturucu madde, sigara tüketimini ve diğer kötü alışkanlıkları, devlet organları ve sivil toplum kuruluşları ile de iş ve gönül birliği yaparak asgariye indirmek amacı ile kurulmuş bulunmaktayız.”
MARMARA BÖLGESİ KADIN KOLLARI BAŞKANI NECLA ÖZTÜRK, “Bağımlılıktan kurtulmaları noktasında doğru yolu bulmak isteyen herkesin yanında olduklarını belirtti
İSTANBUL İL BAŞKANI GALİP KÖROĞLU “Yurdumun güzel insanlarına genel anlamda hepinize sonsuz teşekkürler ediyorum bizleri takip ettiğiniz izlediğiniz ve deste olduğunuz için Allah razı olsun Hepinize selam olsun diyorum “

Etiketler:

Yorumlar

Magazin Haberleri